USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

AB ülkeleri, erke fiyatlarındaki artışa üzerine kuma davranış belirleyemiyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kalan gaz ve elektrik fiyatlarına üzerine ne yapılması gerektiği dair uzlaşma sağlayamadı.

AB ülkeleri, erke fiyatlarındaki artışa üzerine kuma davranış belirleyemiyor
02-12-2021 22:39
Brüksel

AB üyesi 27 ülkenin erke bakanı, kalan erke tutarları karşısında yapılabilecekleri müzakere yapmak ve kuma davranış tespit eylemek az daha Brüksel'de müşterek araya geldi.

AB Dönem Başkanı Slovenya'nın Altyapı Bakanı Jernej Vrtovec, güruh bitiminde icra ettiği açıklamada, "Enerji fiyatlarındaki artışa gönül rahatlığı alınabilecek tedbirleri görüştük." dedi.

AB Enerji Düzenleyicileri İşbirliği Ajansının (ACER) elektrik alanının işleyişi ile ait raporunu değerlendirdiklerini özetleyen Vrtovec, "Piyasa modelimiz, akıbet tüketiciye makul halde çalışıyor. Elektrik piyasamız bu seviyede bütünleşmiş olmasaydı eder artışları elan faziletkâr olurdu." ifadesini kullandı.

Vrtovec, derinliğine vadede elan düşüt erke tutarları düşüncesince elektrik alanının elan bütünleşmiş bir vaziyete getirilmesi ve enerjide bağımsızlığın sağlanması icap ettiğini anlattı.

AB Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson da "Doğal gaz tutarları ekimdeki zirvesinden elan aşağıya indirilmiş olsa da halen normalden baş döndürücü elan faziletkâr seviyede seyrediyor. Bu durumun ilkbahara denli ayrımsız biçimde bitmeme etmesi bekleniyor." sanarak konuştu.

AB Komisyonu'nun uzuv ülkelere, tüketicileri ve işletmeleri korumaya müteveccih uygulanabilecek ayrışık tercihler açıkladığını anımsatan Simson, elektrik alanının işleyişini görmek az daha ACER'e fariza verdiklerini ve bu kurumun ön raporunu kendilerine sunduğunu anlattı.

Simson, ACER çalışmasının, elektik piyasalarında en ehven erke kaynaklarının geçmiş alınıp kullanılmasını içeren "mevcut eder modelinin ahali ve işletmeler açısından en dobra seçenek" bulunduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

Elektrik piyasalarında seçenek eder mekanizmalarının maliyet ve bildirme güvenliği açısından riskler ortaya çıkaracağını anlatım fail Simson, bulunan modelin elan elastiki olması, ambarlama kapasitesinin artırılması ve öğrenci çabucak cevap verebilmesi icap ettiğini vurguladı.

"Spot fiyatlar, derinliğine devre sözleşmelerden elan ucuz"

Simson, gaz eder artışının gelişigüzel ülkeyi ayrımsız seviyede etkilemediğini anımsatarak, "Uzun vadede global gaz piyasasındaki ışıntı fiyatlar, derinliğine devre sözleşmelerden elan ucuzdur. Bu sene fiyatlar dair müşterek ayrıklık yaşandığını derece eylemek gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

AB ülkelerinin gruplaşması

AB devletleri ortada erke tartışmalarında ayrışık gruplaşmalar dikkati çekiyor.

Mevcut sistemde AB'deki global elektrik fiyatı, bütün elektrik talebini istikbal yapmak düşüncesince gerekseme mahsus akıbet müstahsil çeşidinden ve çoğu kez gaz santrallerince belirleniyor.

Başını Fransa, İspanya ve İtalya'nın çekmiş olduğu müşterek takım ülke, AB gaz ve elektrik piyasalarının düzelti edilmesi ve elektrik üretimindeki eşme fiyatlarının ayrıştırılması icap ettiğini savunuyor.

Almanya, Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya ve Hollanda kalan erke fiyatlarına gönül rahatlığı AB elektrik alanının düzeltilmiş edilmesine gönül rahatlığı çıkıyor.

Enerji fiyatlarının doğacak sene averaj seviyelere dönmesinin muntazır bu ülkeler, AB gaz ve elektrik piyasalarının derinliğine zamanlarda ve aşamalı halde nesir edildiği, erke piyasalarının tasarımına müdahalenin baş döndürücü tetik düşünülmesi icap ettiğini düşünüyor.

Buna arttırma kendisine başını gene Fransa'nın çekmiş olduğu 10 yöresinde ülke, erke bildirme güvenliğinde çekirdeksel santrallerin önemini vurguluyor. Bu ülkeler, çekirdeksel erke santrallerinin AB sürdürülebilir ve yeşil mali envestisman sınıflandırmasında toprak almasını arzu ediyor.

Polonya ve Macaristan kabilinden bazısı devletler de erke fiyatlarındaki yükselişten AB'nin hava dostu dönüşümünü sağlamayı hedefleyen Yeşil Mutabakat'la ait politikalarını mesul tutuyor.

Ayrıca ilkin İspanya peyda eylemek az daha bazısı AB ülkeleri, kuma sözleşmelerle gaz satın almasını ve müşterek ciddi gaz rezervi kurulmasını arzu ediyor.

Avrupa'da hassaten sonbahardan bu yana gaz ve elektrik kabilinden erke ürünleri tutarları çabucak yükseliyor. Bu durum, şita aylarında faziletkâr faturalarla karşılaşan tüketicileri huzursuz ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler