USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve erke firmalarından yardım alacak

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, erke krizine üzerine elektrik talebinin mecburi düşürülmesi, ehven değerli elektrik üreticilerinin gelirlerinin sınırlandırılması ve müstehase mahrukat üreticilerinden yardım alınmasını içeren tedbirlerde geçim sağladı.

AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve erke firmalarından yardım alacak
30-09-2022 14:01
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, erke krizine erinç elektrik tüketiminin düşürülmesini, ehven istihsal karşılayıcı ve baş döndürücü kar fail erke firmalarının vergilendirilmesini içeren toy tedbirleri onaylamaya hazırlanıyor. AB çevrim başkanı Çekya'nın çağrısı hesabına uzuv 27 ülkenin erke bakanları Brüksel'de dehşet görüşmede müşterek araya geldi.

Toplantı girişinde açıklamalarda bulunan Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Jozef Sikela, "Vatandaşlarımız ve işletmelerimiz, baş döndürücü efdal erke tutarları dair AB'nin konkre önerilerle gelmesini sabırsızlıkla bekliyor." sanarak konuştu.

Toplantı gündeminde 3 ehemmiyetli tedarik olduğuna ayraç fail Sikela, "Birincisi elektrik talebinin azaltılması. Bu, şu anda en fiyatlı bulunan natürel gaz kullanımını azaltacağı düşüncesince elektrik fiyatlarını doğrudan düşürecek müşterek önlem." ifadesini kullandı.

Sikela, ikinci önlemin çekirdeksel yahut yenilenebilir erke kabil ehven elektrik üreticilerinin elde etmiş olduğu karlara yukarı son uygulanması bulunduğunu belirterek, bu işletmelerin bulunan eder artışlarından efdal karlar sağladıklarını anlattı.

Üçüncü tedarik namına taşıl mahrukat üreticilerinin baş döndürücü karlarından hesaplanan müşterek el birliği yardımı alınacağına dikkati çekici Sikela, bu tedbirlerin probleminin tamamını çözmeyeceğini söyledi.

Sikela, "Hane ve işletmelerin aceleci desteğe gereksinimi var. Bütün uzuv devletler bu durumun farkında. Dolayısıyla ahit siyasal müşterek anlaşmaya varacağımıza ve tedbirleri en çelimsiz müddette yaşama geçireceğimize eminim." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya ile müşterek erke harbinde olduklarını tabir fail Sikela, "Durmamalıyız. Kış geliyor. Şimdi harekete geçmeliyiz." dedi.

Sikela, Komisyon'un en çelimsiz müddette başta gaz fiyatının elbette düşürüleceği dair ek önlemlerle gelmesini beklediğini vurgulayarak, "Bakanların, Komisyon'dan uygulanacak tedbirler dair konkre müşterek dizelge hazırlamasını istem etmelerini bekliyorum." sanarak konuştu.

Komisyon'un aceleci akım etmesi gerektiğine ayraç fail Sikela, lazım teşri işlemlerini beklenen bulunan en çelimsiz müddette tümlemek düşüncesince gerektiği denli dehşet güruh hazırlamaya müheyya olduklarını belirtti.

Sikela, İsveç, Almanya ve Danimarka'nın Kuzey Akım borazan çizgileri altyapısındaki hasarı da gündeme getireceğine ayraç ederek, bu sızıntıların müşterek düzgün olmadığını, Avrupa'nın erke altyapısına müteveccih rastgele müşterek isteyerek eyleme çelimli ve baş başa tepkime vereceklerini tabir etti.

Enerji krizine erinç AB'nin sakınım çalışmaları

Öte taraftan AB Komisyonu kabilinden ilkgüz ayında hazırlanmakta bulunan teklifler, uzuv devletlerin mecmu elektrik tüketimlerini yüzdelik 10 oranında fahri şekilde düşürmelerini, en koyu saatlerde elektrik tüketiminin mecburi namına yüzdelik 5 azaltılmasını, yenilenebilir, çekirdeksel ve kömür kabil kaynaklardan elektrik üretenlerin gelirlerinin megavatsaat başına 180 ekü ile sınırlandırılmasını ve taşıl mahrukat sektöründen 'dayanışma katkısı' ismi altında ihsan alınmasını içeriyor.

Bu tedbirlerle AB ülkelerinin mecmu 140 bilyon ekü pınar toplaması, bununla vatandaşlara ve işletmelere dayanaklık etmek sağlanması öngörülüyor.

Söz konusu tekliflerin uzuv devletler kabilinden benimseme edilmesi bekleniyor.

Enerji bakanları, elan sonraları efdal gaz fiyatlarını ıskat etmek düşüncesince elan aşkın siyasa seçeneği dair düşünce alışverişinde bulunacak.

AB Komisyonu geçmiş planına ithal natürel gaza çatı eder getirilmesini engelleme etmemişti.

Aralarında Fransa, İtalya, İspanya ve Belçika'nın da bulunmuş olduğu AB üyesi 15 ülke, bu hafta AB Komisyonundan, ithal natürel gaza çatı eder uygulamaya müteveccih yazı hazırlamasını istedi.

AB Komisyonu, natürel gaz dair atılabilecek toy adımları ve uygulanabilecek arttırma tedbirleri içeren resmi sıfır müşterek doküman hazırladı ve uzuv devletlere sundu.

Komisyon, bu belgede natürel gaza açık şekilde çatı eder getirilmesinin karmakarışık olabildiği ve erke güvenliği düşüncesince riziko oluşturabileceği uyarısında bulundu.

Öte yandan, Almanya, Hollanda ve Danimarka kabil devletler bu noktada natürel gaz fiyatlarına çatı getirilmesi fikrine ısıdam yaklaşmıyor.

Gaza çatı eder getirilmesinin erke sunma güvenliğini riske sokacağı görüşünde bulunan bu ülkeler, uygulamanın başta şita aylarında natürel gaz tedarikine dokunca verebileceğini değerlendiriyor.

Enerji bakanlarının natürel gaza çatı eder uygulanması konusunu koyu şekilde tartışması bekleniyor.

AB ülkeleri, elektrik tüketimini azaltacak ve erke firmalarından yardım alacak

Avrupa'daki erke krizinin görüşüldüğü güruh bitmeme ederken, Çekya'nın AB çevrim başkanlığı resmi içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirilen paylaşımda, bakanların toy tedbirler dair anlaştıkları bildirildi.

"Bakanlar, efdal elektrik fiyatlarını azaltacak önlemler dair siyasal müşterek anlaşmaya vardı." ifadesi geçer paylaşımda, bu kapsamda elektrik talebinin mecburi düşürüleceği, baş döndürücü kar elde fail elektrik üreticilerinin gelirlerine yukarı son getirileceği ve taşıl mahrukat üreticilerinden el birliği yardımı alınacağı belirtildi.

AB Komisyonu kabilinden eylülde hazırlanmakta bulunan teklifler, uzuv devletlerin mecmu elektrik tüketimlerini yüzdelik 10 oranında fahri şekilde düşürmelerini, en koyu saatlerde elektrik tüketiminin mecburi namına yüzdelik 5 azaltılmasını, yenilenebilir, çekirdeksel ve kömür kabil kaynaklardan elektrik üretenlerin gelirlerinin megavatsaat başına 180 ekü ile sınırlandırılmasını ve taşıl mahrukat sektöründen 'dayanışma katkısı' ismi altında ihsan alınmasını içeriyordu.

Bu tedbirlerle AB ülkelerinin mecmu 140 bilyon ekü pınar oluşturması, bununla vatandaşlara ve işletmelere dayanaklık etmek sağlanması öngörülüyor.

Toplantının devamında ithal natürel gaza çatı eder getirilmesi ve Kuzey Akım borazan çizgileri altyapısındaki hasar konularının görüşülmesi planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler