USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB: Ukrayna'ya için saldırganlığın gerçek neticeleri ve gerçek bedeli olur

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya için saldırganlık sergilemesi şeklinde bunun "çok başlıca neticeleri ve ağırbaşlı bedeli" olacağını bildirdi.

AB: Ukrayna'ya için saldırganlığın gerçek neticeleri ve gerçek bedeli olur
17-12-2021 00:50
BRÜKSEL

Belçika'nın başkenti Brüksel'de planlı senenin akıbet AB Liderler Zirvesi bitmeme ederken, doruk bildirisinin aut ilgiler bölümü kamuoyuyla paylaşıldı.

Liderler, Ukrayna başlığı altında Rusya'ya "Ukrayna sınırındaki askeri tahkimatı ve agresif söylemi" dolayısıyla ortaya çıkan gerginliği düşürmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna'nın arazi bütünlüğü ve egemenliğine ehliyetli desteklerini vurgulayan AB liderlerinin bildirisinde, "Ukrayna'ya müteveccih elan ortak tomar askeri saldırganlığın yanıt adına ortaklarla eş güdümlü edilen baskıcı tedbirler müdahale aşırı iri neticeleri ve ağırbaşlı bedeli olacaktır." ifadesi arsa aldı.

Bildiride, AB liderlerinin diplomatik çabaları ve Minsk Anlaşmasının ehliyetli adına uygulanması düşüncesince Normandy formatını desteklediği vurgulandı.

Belarus başlığı altında ise göçmenlerin ve sığınmacıların taşıt adına kullanılması kınanarak, AB'nin buna yanıt vereceği, aut sınırlarının korunacağı, insanoğlu kaçakçılığıyla savaş edileceği, elan önceki ilkokul el tahsil edilen müeyyide kararlarının uygulanacağı ve altıncı müeyyide paketine mücehhez olunacağı belirtildi.

Belarus'a insanca iane kurumlarının erişimine müsaade verilmesini talip AB liderleri, AB'ye tahavvül etmek düşüncesince Belarus'a mevrut şahısların ülkelerine dönmelerinin destekleneceğini tabir etti.

"Göçte dönüşler düşüncesince kâffesi vasıtalar ceviz adına kullanılsın"

Bildiride, "göçün aut boyutları" başlığında AB Komisyonunun pınar ve transit devletler düşüncesince hazırladığı gelişim planının tehirsiz uygulanması istendi.

Liderler, bu kapsamda AB Komisyonuna "tüm güzergahlarda göçle ilişik eylemler düşüncesince makul finansal fonu gecikmeksizin belirlemesi ve harekete geçirmesi" çağrısında bulundu.

Göç dair AB'nin arka dönüşlerle ilişik politikalarında elan ortak tomar bütünlük sağlanmasının önemi vurgulandı. Liderler, AB ülkelerinden pınar devletlere çalışan dönüşlerin sağlanması üzere hızlıca harekete geçmesi düşüncesince AB Komisyonu ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisine çağırma cihazı yaptı.

Bu amaçla ilişik kâffesi AB politikalarının, kalkınma, tecim ve vizeler müdahale kâffesi vasıtaların ceviz adına kullanılması istendi. Ayrıca bulunan arka bildirme anlaşmalarının ehliyetli adına uygulanması ve yenilerinin sonuçlandırılması çağrısında bulunuldu.

Göçün üçüncü ülkelerce araçsallaştırılmasının kınandığı bildiride, AB sınırlarına gayrikanuni halde tahavvül etmek talip bireyleri haiz şirketlere müteveccih baskıcı tedbirlere bağlı öneri hazırlanması istendi. AB'nin aut sınırlarının korunmasında organ ülkelerle bitim muhafızları ve açıktan izlem kadar bölgelerde iş birliğinin desteklenmesi dair icraat yürütülmesi arzu edildi.

"AB kişi güvenliğinde elan aşırı yazık alacak"

Bildirinin "güvenlik ve savunma" başlığında da AB'nin önemli özerkliğine aksan yapılarak, "AB kişi güvenliğinde ve defans dalında elan ortak tomar yazık alacaktır." ifadesi kullanıldı.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell kabilinden taslağı hazırlanmakta olan ve Mart 2022'deki zirvede onaylanması planlanan "Stratejik Pusula" üstündeki çalışmaların ilerletilmesi çağrısı yapıldı.

Liderler ayrıca, Şubat 2021'de arzu edilen uygulayım bilimi minval haritasının sunulmasını beklediklerini belirtti. AB Komisyonu ve Yüksek Temsilcinin gök güvenliği, siber ve melez tehditlerle savaş hikayelerinde da tekâlif hazırlaması istendi.

NATO ile AB arasındaki ilişkilerin önemine aksan eden liderler bildirisinde, "Transatlantik ilgiler ve AB-NATO teşrikimesai umumi güvenliğimizde anahtar ciddiyete sahiptir." değerlendirmesinde bulunuldu.

AB liderleri, elan çelimli ortak AB'nin "NATO'ya tamamlayıcı" hasep taşıyacağını bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler