USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Rusya'nın özgürlüklere harp açtığını söyledi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, "Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaş, hemen Ukrayna'ya değil özgürlüklere üzerine açık birlikte savaştır." dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı, Rusya'nın özgürlüklere harp açtığını söyledi
09-05-2022 21:59
Ankara

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB'nin Rusya'ya Ukrayna'ya gönül rahatlığı başlatmış bulunduğu savaşın arkası esna müeyyide kararları aldığını belirterek, "Rusya'nın Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaş, hemen Ukrayna'ya değil özgürlüklere gönül rahatlığı küşade ortak savaştır. Kendi kaderini atama eylemek isteyen, kişi egemenliğini elinden tutmaya etkin ortak ülkeye küşade ortak savaştır. Bu sebepten bizler Ukrayna'nın indinde durmalıyız." dedi.

Meyer-Landrut, Ankara'daki CerModern Sanat Galerisi'nde "Avrupa Günü" zımnında matbuat toplantısı düzenledi.

Kovid-19 salgınının başlangıcından buyana evvela beniz yüze Avrupa Günü kutlaması yapıldığını vurgulayan Meyer-Landrut, bu kapsamda Ankara ve İstanbul'un beraberinde 19 kentte etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Eski Fransız Başbakanı Robert Schuman'ın Dışişleri Bakanlığı esnasında Avrupa'da polat ve kömür üretimini bütünleşmiş eylemek düşüncesince ortaya attığı teklifin bugünün Avrupa Birliği'ni oluşturduğuna ayraç fail Meyer-Landrut, "Bu adım, Avrupa'da savaşın (İkinci Dünya Savaşı) arkası esna Avrupa entegrasyonu düşüncesince atık ehemmiyetli ortak adımdı." ifadesini kullandı.

Meyer-Landrut, Avrupa entegrasyonunun Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarıyla elan da ehemmiyetli bir duruma geldiğini vurgulayarak, "Bu harp sürerken bu haset kutluyoruz. Bizim düşüncesince bu günün temelinde değerlerimiz yatıyor. Bunlar hem korumak bununla beraber tesit etmek istediğimiz değerlerdir. Barışın, insanoğlu haklarının ve demokrasinin ne derece ehemmiyetli bulunduğunu görüyoruz." sanarak konuştu.

"Savaş hemen Ukrayna'ya değil özgürlüklere açılmıştır"

Basın toplantısına eklenen gazetecilerin sorularını da cevap veren Meyer-Landrut, bu senenin gençlere adandığını belirterek, "Gençler, herhangi ortak yerde devletlerin ümidi ve geleceğidir. Avrupa entegrasyonu da gençleri elan ortak tomar müdahale etmemiz icap ettiğini düşündüğümüz ortak proje." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin de müdahale bulunduğu Erasmus+ projesinin bu amaç doğrultusunda ortak plan olduğuna ayraç fail Meyer-Landrut, kesintili hicret ve sığınmacılar mevzusuna da değindi.

Meyer-Landrut, Türkiye'nin en iri sığınmacı nüfusuna ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu, bizim Türkiye'yi hakkıyla ölçüm ettiğimiz ortak çalışma. Suriye’deki buhran 11 yıldan derinliğine devir evvela başladı ve bu eksiksiz hicret krizi de derinliğine senelerdir bitmeme ediyor. Bu özellik devamında ne gelecek, ne olacak, Suriye'ye art devir belkili olacak mı mevzuları tartışılıyor. AB, sakıncasız ve haysiyetli dönüşten mutlu evet elbette ki."

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin bu cins dönüşleri denetleyen yapılış bulunduğunu kail Meyer-Landrut, art devir belkili bir duruma gelirse Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Avrupa'dan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine art dönebileceğini ve bunun olmasından mutlu olacaklarını vurguladı.

AB'nin Rusya'nın Ukrayna'ya gönül rahatlığı saldırılarını kınadığını hatırlatan Meyer-Landrut, Ukrayna'ya herhangi ortak muhtelif desteğin verilmesi ve Rusya'ya yaptırımlar uygulanması peyda eylemek az daha 2 cins tedbirin alındığını anlattı.

Bu adımların, Rusya'nın harp çabalarını dökmek düşüncesince atıldığını tabir fail Meyer-Landrut, "Rusya'nın Ukrayna'ya açmış bulunduğu savaş, hemen Ukrayna'ya değil özgürlüklere gönül rahatlığı küşade ortak savaştır. Kendi kaderini atama eylemek isteyen, kişi egemenliğini elinde tutmaya etkin ortak ülkeye küşade ortak savaştır. Bu sebepten bizler Ukrayna'nın indinde durmalıyız." sanarak konuştu.

Türkiye ile AB ortada sonuç ortak yılda nice bölgede teşrikimesai yapıldı

Meyer-Landrut, Türkiye ile sonuç ortak yılda politik manada dirimsel ciddiyete eş bölgelerde iş birliğinin arttığına aksan yaparak, ilkin sağlık, hava ve hicret dalında teşrikimesai yapıldığını kaydetti.

AB'ye sözlü ortak şehir bulunan Türkiye ile ilgilendiren salname tekâmül tutanağı hazırlandığını hatırlatan Meyer-Landrut, rapordaki bulgulara gereğince Türkiye'nin Avrupa düşüncesince ehemmiyetli bölgelerde geriye gidişat sergilediğini tez etti.

Avrupa Parlamentosunun Osman Kavala'nın mahkumiyetine bağlı açıklamasına müteveccih soruya da karşılık verici Meyer-Landrut, "Türkiye, Avrupa Konseyinin ortak üyesi ve zımnında Avrupa Konseyinin kararlarına öteki devletler kabil uyması bekleniyor. Bu gelişmeler elbette ki tekâmül tutanağına yansıtılacaktır." sanarak konuştu.

"Paralel Evrenler" sergisi açıldı

Meyer-Landrut konuşmasının arkası esna sanatkâr Uğur Gallenkuş'un "Paralel Evrenler" sergisinin açılışını yaptı.

Serginin dönemin savaş-barış, yoksulluk-zenginlik kabil eksiksiz zıtlıklarını ortaya koyduğunu tamlayan Meyer-Landrut, "Ukrayna'daki bu özlem harp bitmeme ederken orada gördüğümüz resimler, esasta kelimelerin söyleyeceğinden baş döndürücü elan fazlasını anlatıyor bize." dedi.

Meyer-Landrut, serginin sulh ve refahın ne derece ehemmiyetli bulunduğunu derk açısından baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Gallenkuş da icra ettiği konuşmada, çalışmalarıyla şahısların değişik sorunlarla ilgilendiren duygudaşlık duymasını sağlamayı ve farkındalık yaratmayı amaçladığını söyledi.

Çalışmalarında dü zıttı ortak araya getirdiğini kaydeden Gallenkuş, bunun elan ortak tomar duygudaşlık yapmayı sağladığını belirtti.

Etkinlik, La Caravane Pase konseri ve DJ Nihal Sandıkçı konseri ile bitmeme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler