USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, Rus gazına ruble ödemesini sözleşmelere karşıt ve yegâne yönlü buluyor

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın doğal taş yağı lambası yağı satılmasında ruble ifa talebinin, sözleşmelere karşıt ve biricik yönlü müşterek değişmeyen bulunduğunu bildirdi.

AB, Rus gazına ruble ödemesini sözleşmelere karşıt ve yegâne yönlü buluyor
27-04-2022 16:45
Brüksel

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rus erke firması Gazprom'un kimi AB üyesi devletlere saf kavara sevkiyatını durdurmasının arkası sıra Brüksel'de matbuat toplantısı düzenledi.

Gazprom, Polonya ve Bulgaristan'a saf kavara sevkiyatını durdurduAB, Polonya ve Bulgaristan'a kavara akışını kesen Rusya'yı 'şantaj' yapmakla suçladı Almanya ve Avusturya'dan Rusya'nın saf gazda toy ifa sistemine 'yeşil ışık'Kremlin: Yeni sistemle ödemeyi reddeden öbür devletlere de kavara sevkiyatı durdurulabilir

Gazprom'un Polonya ve Bulgaristan'a kavara tedarikini biricik yönlü adına durdurmasının Kremlin'in provokasyonu bulunduğunu anlatım fail von der Leyen, "Kremlin'in şantaj gerçekleştirmek düşüncesince taşıl yakıtları kullanımı olağanüstü değil." dedi.

Von der Leyen, bu hale erinç AB Komisyonu'nun unsur devletler ve arsıulusal ortaklarla teşrikimesai ve el donanması biçiminde tedarik yaptığını anlattı.

"Derhal, baş başa ve eş güdümlü karşılık vereceğiz" diyen von der Leyen, Gazprom kararının Avrupalı ​​tüketicileri en bağan ölçüde etkilemesini sağlayacaklarını vurguladı.

Von der Leyen, AB üyesi diyar temsilcilerinin ahit Gaz Kordinasyon Grubu toplantısında ortak araya geldiğini anlatım ederek , "Hem Polonya bununla müşterek Bulgaristan demin AB üyesi komşularından kavara alıyor. Bu, değme şeyden önceki aramızdaki dayanışmayı gösteriyor." sanarak konuştu.

Üye ülkelerle diyalekt takım çalışmalarını yoğunlaştıracaklarına ayraç fail von der Leyen, bu sayede devletlerin kavara kesintisi üzere çabuk hallerde birbirleriyle el donanması süresince çalışabileceklerini kaydetti.

Von der Leyen, levent boylu vadede seçenek kavara tedariki iletmek düşüncesince emek harcamaları sürdürdüklerine ayraç ederek, "Rusya'dan mevrut akıbet saldırgan hamle, emin ortaklarla çalışmamız ve erke bağımsızlığımızı nesir etmemiz gerektiğine değgin baş döndürücü belirgin ortak hatırlatmadır." dedi.

En yaklaşan sürede AB üyesi devletlerin erke bakanlarının ortak araya geleceğini kail von der Leyen, "Kremlin, unsur devletler ortada tecezzi girişiminde ortak kere hâlâ yeteneksiz oldu. Avrupa'da Rus taşıl mahrukat devri sona eriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, ortak gazetecinin Rusya'nın ruble ifa talebi ile alakalı sorusuna, "Ruble hesabına yönlendirmemiz açık. Sözleşmede bu öngörülmemişse ruble adına ifa gerçekleştirmek yaptırımlarımızın ihlalidir." cevabını verdi.

Rusya ile sözleşmelerin yüzdelik 97'sinin ekü yahut dolar cinsinden ödemeyi açıkça vaziyette araç koştuğuna ayraç fail von der Leyen, "Rus tarafının ruble adına ifa talebi sözleşmelere karşıt ve biricik yönlü ortak karar." dedi.

Von der Leyen, bu cins sözleşmelere ehil firmaların Rusya'nın isteklerine sorumluluk eğmemesi gerektiğini, hırçın vaziyette firmaların yaptırımları ihlal etmiş olacağını vurguladı.

AB'nin Rusya'ya müteveccih 6'ncı müeyyide paketi hazırlıkları hesabına ortak istifham üstünde ise von der Leyen, müeyyide paketi ve yer yağı hesabına koyu vaziyette çalıştıklarını anlattı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 23 Mart'ta saf kavara satışı ödemelerinde Rus rublesine mürur planını duyurmuştu. Putin'in 31 Mart'ta imzaladığı kararnameye layıkıyla ise Rus gazı meydan ülkeler, Gazprombank'ta aritmetik açarak ödemeleri bu bankaya yapacaklar ve oluşan fonlar Moskova Borsasında rubleye çevrilecek.

Putin, kararnameyi imzalamasının arkası sıra icra ettiği açıklamada, toy sistemi onama etmeyen "dost sıfır ülkeler"in kavara sözleşmelerinin durdurulacağını söylemişti.

Rus erke firması Gazprom, rubleyle ifa sistemine uymadıkları düşüncesince Bulgaristan ve Polonya'ya saf kavara sevkiyatını yalnızca durdurduğunu açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler