USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, Polonya-Belarus sınırındaki göç krizini pınar ve transit ülkelerle halletmek istiyor

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Polonya-Belarus sınırında yaşanmış olan göçmen krizini, göçmenlerin geldiği devletler ve bu insanları haiz iklim yolu şirketleriyle halletmek istediklerini söyledi.

AB, Polonya-Belarus sınırındaki göç krizini pınar ve transit ülkelerle halletmek istiyor
10-11-2021 17:01
Brüksel/Varşova

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya'nın başkenti Varşova'da göçmen kriziyle ait bitirdikleri görüşmenin arkası sıra eş matbuat toplantısı düzenledi.

Michel, Polonya'ya AB'nin dayanışmasını bildirmek düşüncesince gittiğini, Polonya-Belarus sınırındaki durumun "AB'nin değerlerine yapılmış" allahsız birlikte melez hücum bulunduğunu söyledi.

Ellerindeki topu topu imkanlarla buna yanıt vereceklerini aktaran Michel, "Somut, çarpıcı ve operasyonel yaptırımlar üzerine değişmeyen almalıyız." dedi.

Kaynak ve transit devletlere mesaj

Michel, Belarus'a olan yaptırımların seviyesini yükseltmeleri icap ettiğini belirterek "Ayrıca pınar devletlere ve transit devletlere bu politikanın sonuçlarının nasıl biteceğini anlatmamız gerekiyor. Hava yolu şirketlerine de AB'ye huzur meydana getirilen melez hücum sisteminde aldıkları kararların konkre etkilerini anlatmalıyız. Eğer tezlerimizle kandırma edemezsek konkre ve operasyonel yaptırımlara başlamalıyız." ifadelerini kullandı.

Michel başkaca sınırların korunması düşüncesince engel örülmesi kabil fiziksel altyapıları desteklemeleri gerektiğine, bunun AB kabilinden akçalanmış edilmesinin yasalı namına belkili olduğuna dikkati çekti.

AB'nin Litvanya ve Polonya kabil devletlerin sınırlarının korunmasına iane etmesi icap ettiğini vurgulayan Michel, bunun ayrımsız sürede AB sınırlarının korunması anlamına geldiğini, bu mevzuda AB liderlerinin endamsız müddet içre değişmeyen almasını beklenti ettiğini dile getirdi.

Polonya: "Lukaşenko öç alıyor"

Polonya Başbakanı Morawiecki, "Uzaktan bakılınca Polonya-Belarus sınırında olanlar göç krizi kabil görünebilir fakat bu AB'yi istikrarsızlaştırmak düşüncesince yaratılmış siyasal birlikte krizdir." dedi.

Belarus yönetimine başta Orta Doğu ülkelerinden göçmenleri ülkesine getirerek AB ülkelerine gitmeleri düşüncesince Polonya ve Litvanya sınırına sürüklediği suçlamasında olan Morawiecki, "Bu, birlikte mutluluk terörüdür. Bu gestalt Belarus'ta demokratik intihap olmasını, Belarus halkını ve değişim işlemi savunduğumuz düşüncesince Lukaşenko'nun öç almasıdır." sanarak konuştu.

Polonya Belarus'a uçuşların engellenmesini istiyor

Morawiecki, Polonya namına AB'nin ve NATO'nun şark sınırlarını koruduklarını, yanıt ödeme dair bütünlük içre akıntı etmeleri icap ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Bugün bunları konuştuk. Orta Doğu'dan Belarus'a uçuşların çarpıcı biçimde engellenmesi gerekiyor zira bu gestalt siyasal öç düşüncesince anahtar namına kullanılmaktadır. Ayrıca AB namına Orta Doğu başkentleri gözetiminde diplomatik tedbirleri başlatmalıyız. Çünkü Lukaşenko bu kullanmakta olanları Orta Doğu ülkelerinden Belarus'a hususi namına getirmektedir. Bu uygulamaları bırakması düşüncesince müeyyide mekanizmasıyla baskımızı artırmalıyız."

"Mevcut yaptırımlar işe yaramıyor"

Morawiecki, AB'nin Belarus'a uyguladığı olan yaptırımların işe yaramadığını, hâlâ çarpıcı toy yaptırımlar uygulanmasını ve dört başı mamur bunları bahsetmek düşüncesince aralıktaki AB Liderler Zirvesi öncesinde birlikte şahika hâlâ düzenlenmesini istedi.

Morawiecki başkaca Belarus ile Polonya arasındaki birtakım son geçişlerini kapatmayı planladıklarını, probleminin çözülmemesi şeklinde öbür son geçişlerini de kapatabileceklerini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler