USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB liderleri Rusya-Ukrayna krizi düşüncesince Versay'da toplandı

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarını, Rus enerjisine bağımlılığı düşürmek ve Avrupa ekonomisini pekiştirmek kabilinden mevzuları ele kabul etmek az daha Fransa'nın Versay kentinde birlikte araya geldi.

AB liderleri Rusya-Ukrayna krizi düşüncesince Versay'da toplandı
10-03-2022 21:37

AB liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih askeri saldırılarını, Avrupa'nın Rus enerjisine bulunan bağımlılığını kısıntı yollarını ve Avrupa ekonomisini güçlendirilmesi az daha mevzuları ele kabul etmek az daha Fransa'nın başkenti Paris civarlarındaki Versay kentinde mevcut Versay Sarayı'nda borda bordaya araya geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Avrupa Konseyi üyelerine gönderilmiş olduğu çağırma mektubuyla borda bordaya araya mevrut liderlerin toplantısı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde gerçekleşecek. Yarın da bitmeme edecek bulunan görüşmeden sonraları matbuat toplantısı düzenlenecek.

Michel, Versay'da gerçekleşecek bulunan görüşmede 3 asliye mevzunun görüşüleceğini belirterek, Avrupa'nın defans yeteneklerinin güçlendirilmesi, ilkin Rus gazı, petrolü ve kömürü peyda etmek az daha Rus enerjisine bağımlılığın azaltılması ve elan sert borda bordaya tutum temelinin oluşturulması konularının görüşüleceğini belirtti.

"Tüm jeopolitik neticelerini tartışacağız"

Michel derinti evveliyat meydana getirdiği açıklamada, "AB'yi kazançlı namına muhakkak elan çelimli bir vaziyete getirebileceğimize, Avrupa'yı Rus gazına muhakkak elan az basıcı bir vaziyete getirebileceğimize ve defans kabiliyetlerimizi muhakkak güçlendirebileceğimize bağlı kararlar gelecek haftalarda ve aylarda verilecek. Elbette bu ağır borda bordaya an zira Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik borda bordaya mücadelesi var, bu durumun tamamı jeopolitik neticelerini tartışacağız" dedi.
Michel ayrıca, "AB'nin harekete mürur kararlılığının ehemmiyetli borda bordaya sinyalini vereceğiz. Rus gazından vazgeçeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Rus yakıtlarına bulunan bağımlılıktan kurtulmalıyız"

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ise derinti evveliyat meydana getirdiği açıklamada, "Bu, Avrupa düşüncesince belirleyici borda bordaya andır. Bu zirvede Avrupa savunmasını çelimli kabiliyetlerle baştan ele alacağız. Enerjiyi baştan düşüneceğiz" dedi.

Leyen, "Rus yakıtlarına bulunan bağımlılıktan kurtulmalıyız. Bunun düşüncesince de yenilenebilir enerjiye şişman envestisman yapmamız gerekiyor. Bu yenilenebilir erke ayrımsız sürede bağımsızlığımızı destek peyda etmek düşüncesince izlemsel borda bordaya yatırımdır. Ayrıca Avrupa ailemizin borda bordaya parçası bulunan Ukrayna'yı da banko tartışacağız. Ortak borda bordaya kaderi paylaştığımız engellenmeyen ve demokratik borda bordaya Ukrayna istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Putin bizi bölemedi, yeteneksiz oldu"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell meydana getirdiği açıklamada, “Her zamankinden elan çok birleştik. Üye devletleri tek bu derece konfedere ve transatlantik ortaklarımızla baş başa görmemiştim. Putin Ukrayna'yı fethedeceğine inanıyordu, yeteneksiz oldu. Bizi böleceğine inanıyordu, yeteneksiz oldu. Transatlantik ittifakını zayıflatacağına inandı ve yeteneksiz oldu. Şimdi mücadelesi durdurması gerekiyor" dedi.

"Ukrayna'nın AB üyeliğini ele alacağız"

Toplantıda Rus enerjisine bağımlılığın azaltılmasının görüşüleceğini anlatım fail Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkaca Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne alınmasının da görüşmede görüşüleceğini belirterek, "Ukrayna'nın AB üyeliği bu geceleyin ezanı ele alınacaktır" dedi.

Macron, "Ukrayna'daki savaş, trajedinin arka borda bordaya dönüşüdür. İnsani borda bordaya dramdır ancak ayrımsız sürede Avrupa'mızın mimarisini ağız ağıza baştan tanımlayacak borda bordaya unsurdur" ifadelerini kullandı.

Öte taraftan Michael derinti evveliyat liderlere yazdığı çağırma mektubunda, "Rusya, mücadelesi Avrupa'ya arka getirdi. Ukrayna'ya müteveccih bu hasbi ve nahak yere askeri saldırı, arsıulusal hukuku şişman seviyede ihlal ediyor ve Avrupa'nın güvenliğini baltalıyor. Rusya, Ukrayna halkına tanım edilemez üzüntüler yaşatıyor. Ukrayna halkını topraklarını savunmadaki cesaretlerinden ötürü ölçüm ediyor ve Ukrayna ile birlikte, hürriyet ve demokrasinin indinde sert borda bordaya biçimde duruyoruz" ifadeleri arazi almıştı.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler