USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, akıllı telefon üreticilerine sert kavait getirmeye hazırlanıyor

Yazılım güncelleme ürün performansını ve erke tüketimini negatif etkileyemeyecek.

AB, akıllı telefon üreticilerine sert kavait getirmeye hazırlanıyor
01-09-2022 22:04
Brüksel

Avrupa Birliği (AB), Apple ve Samsung kabilinden şirketlerin akıllı telefon ve tabletlerinin batarya ömürlerini uzatmalarına ve redif bölüme havadan ulaşım sağlamalarına müteveccih kanun hazırlıyor.

AB Komisyonu, akıllı telefon ve tablet kabilinden ayrışık elektronik mamüllerin sürdürülebilir, erke tasarruflu ve dayanabilen olacak halde çevreci tasarlanmasına müteveccih kanun tasarısını yayımladı.

Tasarıya göre, kullanıcının açıkça rızası olmaması biçiminde bahis konusu mamüllerin erke tüketimleri işletim sistemi yazılım güncellemesinden yahut ortak tesisat güncellemesinden sonraları kötüleşemeyecek.

Yazılım güncelleme ürün performansını aksi etkileyemeyecek.

Cihazlarda ortak güncellemenin reddedilmesi kararında rastgele ortak başarım değişikliği yaşanamayacak.

Üreticiler, cihazlarının satışa sunulmasının arkası sıra hevesli tamircilere 5 sene süresince batarya, kapak, ekran, kamera, düğme, hoparlör, mikrofon kabilinden 15 değişik redif parçayı hazırlık geçirmek mecburiyetinde olacak.

Tüketicilerin de 5 sene süresince cihazın pil, ekran, geri kapak, gümüş ve dağarcık kartı girişi kabilinden redif parçalara erişimi olacak.

Üreticiler bozulan cihazların tamirinde akla yatkın ve mütenasip sevap istem edecek.

Cihaz pillerinin kapasitelerinin 500 dört dörtlük şarj hemen sonra yüzdelik 83'ünün dibine düşmemesi, bin dört dörtlük şarj hemen sonra da yüzdelik 80 kapasiteye ehil olması gerekecek.

AB Komisyonu, ilkgüz kocaoğlan süresince taslak için halkın görüşleri topladıktan sonraları düzenlemeye akıbet vaziyetini verecek.

AB şimdi önce, 2024 sonbaharına denli unsur devletlerde satılan akıllı telefon, tablet ve alıcı kabilinden elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını mecburi duruma getirecek yasalı düzenleme hazırlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler