USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, 5 yılda tarıma 300 bilyon avronun üstünde eşme sağlayacak

Avrupa Birliği (AB) ve örgen ülkeler, 2023-2027 çağında tarıma bütün 307 bilyon avroluk destek verecek.

AB, 5 yılda tarıma 300 bilyon avronun üstünde eşme sağlayacak
14-12-2022 16:10
Brussels Hoofdstedelijk Gewest

AB Komisyonu, toy Ortak Tarım Politikası'nın 1 Ocak 2023'te yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Açıklamada, Komisyon'un örgen devletlerin tamamının tarım ciddi planlarını onayladığına ayraç edilerek, "Toplam 264 bilyon avroluk AB finansmanı, sürdürülebilir ve berk ortak tarım sektörüne geçişte Avrupalı çiftçileri destekleyecek, rustik sahaların canlılığını ve çeşitliliğini korumaya araştırma görevlisi olacak.” ifadesi kullanıldı.

Üye devletlerin tarıma müteveccih eş finansman ve tamamlayan destek sunar de vereceği anımsatılan açıklamada, 2023-2027 devri düşüncesince çiftçilere ve rustik topluluklara tahsis edilen toplanmış amme bütçesinin 307 bilyon avro olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, aracısız ödemeler kapsamında rastgele sene akıllıca çiftçilere 20 bilyon avro esas dirimlik desteği verileceği belirtildi.

Küçük ve itidalli ölçekli çiftliklere elan efdal dirimlik desteği verileceğine ayraç edilen açıklamada, protein içeren mahsul ekenlere desteğin artacağı bildirildi.

Açıklamada, tarım politikası fonlarının 98 bilyon avroluk kısmının iklim, su, toprak, hava, dirim bilimsel skala ve efsanevi refahına ayrılacağına ayraç edildi.

Genç çiftçilere hususi destek sunar sağlanacak

Genç çiftçilere hususi destek sunar sağlanacağının altı çizilen açıklamada, toplanmış 8,5 bilyon avroluk amme harcamasının, dinç çiftçilerin önceki çalışkanlık yıllarında kullanması düşüncesince sunulacağı belirtildi.

2023'te yürürlüğe girecek toy tarım politikası; biyoçeşitliliği güçlendirmeyi, çiftçilerin iklime dokunca vermeyen ve yer dostu uygulamalara yönelmesini içeriyor.

Üye ülkeler, rustik kalkınma bütçesinin minimum yüzdelik 35'ini ve aracısız ödemelerin minimum yüzdelik 25'ini yer ve hava dostu tedbirlere ayıracak.

Doğrudan ödemelerin minimum yüzdelik 10'u ıvır zıvır ve itidalli ölçekli üreticileri doğrulamak düşüncesince kullanılacak.

Fiyat yahut pazar dengesizlikleri kabilinden çabuk hallerde kullanılmak neredeyse 450 milyon avroluk çöküntü fonu oluşturulacak.

AB toplanmış bütçesinin kestirmece üçte biri, tarım politikasına ve bu alandaki desteklemelere ayrılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler