USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

8 torun, 4 çocuk sahibi çift yeniden gelinlik ve damatlık giydi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde canlı 8 torun ve 4 çocuk sahibi 38 salname evli çift, yeniden gelinlik ve damatlık giyerek evvel günkü heyecanlarını yaşadı. Yıllar evvela yapamadıkları bu anların coşkusunu canlı çiftin mutluluğu gözlerinden okundu.

8 torun, 4 çocuk sahibi çift yeniden gelinlik ve damatlık giydi
20-02-2022 12:47

Gebze'de neşeli 55 yaşındaki Ayşe Doğan ile 57 yaşındaki Bayram Doğan, beraberce 38 yılı devirdi. Geçen bu etraflıca seneler ondan sonra çift, 4 çocuk ve 8 torun sahibi oldu. Çocukları, Doğan çiftine 38. dünyaevi yıldönümünde unutamayacakları müşterek şaşırtı yaptı. Evlendikleri devir maddesel olanaklar yüzünden istedikleri gelinlik ve damatlığı giyemeyen çift, evlatları yardımıyla ilkin günkü heyecanlarını yaşadı. Anne Ayşe Doğan seneler sonraları gelinlik giydi, gelin hazırlığı düşüncesince kuaföre gitti. Baba Bayram Doğan ise damatlık giyerek, gelin otomobili süsledi. Yıllar ilkin yapamadıkları bu anların coşkusunu neşeli çiftin mutluluğu gözlerinden okundu. Bayram Doğan, gelin otomobiliyle gelip kuaförde hazırlanmakta bulunan gelini aldı. Torunları ve evlatları kuaförden el ele çıkan çifti dakikalarca alkışladı. Birbirlerinin ellerini tek bırakmayan çift, evlerine çadır konvoyu yaparak gitti. Daha sonraları ise çift müşterek foto stüdyosuna değişik bu anları ölümsüzleştirdi.

"Çocuklarımı evlendirdim, 3 parça gelin aldım ve içimde müşterek ukdeydi"

Sürpriz karşısında kalp komple anlamış olur neşeli Ayşe Doğan, "Çok dobra müşterek duygu, baş döndürücü mutluyum. İstiyordum zaten, saf olsunlar onlar da bundan etkilenerek hakeza dobra müşterek şaşırtı yapmışlar. Evlenirken gelinlik giymiştim ama gene de istediğim müşterek gelinlik etmek içimde küsurat ukdeydi. Çocuklarımı evlendirdim, 3 parça gelin aldım. İsteğim vardı, daim çocuklarıma söylüyordum. Onlar da saf olsun, Allah razı olsun bu isteğimi beyinlerine kazımışlar. 38. yıldönümümüz oluyor, hakeza dobra müşterek şaşırtı yaptılar. İlk defa gelinlik giyiyormuşum denli hissettim kendimi. Herkes bahtiyar olsun, evlilikler yıkılmasın. Güzel bitmeme ettirsinler, dobra geçinsinler, dobra anlaşsınlar. Birbirlerini anlamaya çalışsınlar. Olmazına değil, oluruna gitsinler isterim. Bu biçimde gelişigüzel bilinçlilik dolayısıyla girecektir" dedi.

"İlk güneş de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum"

Çocuklarının desteği ile o günleri yeniden yaşadığını dile getiren ağababa Bayram Doğan ise, "Güzel müşterek duygu. Çocuklara teşekkürname ederim. Böyle müşterek bilinçlilik düşünmüşler. Ben de bugün baş döndürücü bahtiyar oldum. 4 çocuğum var, 8 parça torunum var. Allah hepsinin ömrünü etraflıca etsin. Allah her insana kader etsin. Bazı şeyler çapraz anlaşarak müşterek biçimde yürüyor. mühim bulunan çapraz anlaşmak. İlk güneş de sıkılıyordum, şu anda da sıkılıyorum. İlk günde de ruhsal gerilim vardı, şu anda da ruhsal gerilim var. Aşağı fevk aynı. Bugün baş döndürücü bahtiyar müşterek güneş ha benim için. Allah her insana kader etsin. olanak çerçevesinde evlatlarımızın da desteği ile o günleri yeniden yaşadık" niteleyerek konuştu.

"Fotoğraflarını gördük ama hakeza aktif kalabalık kıymetlendirmek farklı kalp verici"

Anne ve babasının dünyaevi yıldönümü bulunduğu düşüncesince hakeza hususi müşterek şaşırtı gerçekleştirmek istediklerini kaydeden çiftin en iri oğlanları 38 yaşındaki Ahmet Doğan da, "Açıkçası kılıç de heyecanlıyız. Herkese kader olacak müşterek bilinçlilik değil. Böyle müşterek şaşırtı yaparak o heyecanı hayatta olmak istedik. Annemizin, babamızın gelinlikle ve damatlıkla fotoğraflarını gördük ama hakeza aktif kalabalık kıymetlendirmek farklı kalp verici. Herkesin hakeza müşterek bilinçlilik yapmasını isterim. Annesini, babasını gelinlik ve damatlıkla görmesini isterim. Şakayla alengir müşterek bilinçlilik atıldı ortaya. Biz de 'Neden olmasın?' dedik. Sonuçta baş döndürücü nemli değiller. O nedenden dolayı 'Olsun, o heyecanlarını yaşayalım' dedik. Macera denli müşterek bilinçlilik olsun istedik. Kardeşlerim de oldukça müspet karşıladı" biçiminde konuştu.

"Onlar ne derece bahtiyar olursa kılıç de o derece bahtiyar oluruz"

Annesinin hayalinin asıl bulunduğunu tamlayan Ahmet Doğan, "Annem gelişigüzel devir söylüyordu, ‘Oğlum ego yapamadım, siz eşlerinize yapın, bizim bu günlerde maddesel namına elimizde katı olanak yoktu, ne çadır salonunda yapabildik ne apayrı müşterek yerde' niteleyerek daim içre müşterek düğmük vardı, sağlıksız kalmıştı. Ne derece dışarıya vurmasa da içre müşterek ukdesi vardı. İsterdik ki hâlâ elleme olsun ama bu biçimde oldu. O da yeni evleniyormuş denli baş döndürücü mutlu. Onun mutluluğunu görür görmez kılıç de baş döndürücü bahtiyar oluyoruz. Sonuçta annemiz, babamız. Onlar ne derece bahtiyar olursa kılıç de o derece bahtiyar oluruz" ifadelerini kullandı.

Mustafa Uslu - Mert Gürenç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler