USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

45 yıldır ayakkabı boyayarak evini geçindiriyor

Elazığ'da canlı 59 yaşındaki Hasan Kahraman, 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.

45 yıldır ayakkabı boyayarak evini geçindiriyor
02-01-2022 13:29

Elazığ'da canlı Hasan Kahraman, 14 yaşlarında ayakkabı boyacılığına başladı. 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak 7 çocuğunu büyüten Kahraman, 2 oğlunu da okuttu. Kar şita demeden çarşı merkezde boyacılık karşılayıcı Kahraman, birlikte mânialı çocuğuna bakarken evindeki torunlarını okutmak düşüncesince hız gösteriyor. Günde 50 ile 70 TL arası mal ele geçiren Kahraman, icra ettiği işten mutlu bulunduğunu söyledi.

Çalışarak çocuklarına ve torunlarına baktığını dile getiren Hasan Kahraman, “45 yıldır boyacılık işi yapıyorum. Şükürler olsun az baş döndürücü yaptığım işten razıyım. İnsan yetkin beli mu rastgele nesne olur. İnsan yetkin eğer olmazsa gözü doymaz, birlikte hapaz arazi olur. Ben ne insanoğlu gördüm, 5 bin teklik aylık almaktadır başından de şükretmiyor. Biz burada birlikte minimum ücretin altında çalışıyoruz. Bazen olmakta ki tek mal kazanmadan eve dönüyoruz. Kışın akıllıcasına yanlışsız bizim işlerimiz olmuyor. İnsanlar kışın gelip ayakkabı boyatmıyor, gökçe gökçe gökçe yazın da parmakarası çedik giyiyor. Günde 50-70 TL ortada mal kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun çoluk çocuğumuza bakıyoruz” diyerek belirtti.

7 parça evladı bulunduğunu tabir fail Kahraman, "Bir tanesi mânialı ve çalışamıyor. Ona da geline de ego bakıyorum. Kışın az buçuk başağrısı oluyor, lakin birlikte biçimde geçiniyoruz. Elazığ'da bu işi 15-20 ad yapıyor. Eski yerimiz yıkıldı tığ de dağıldık. Her birimiz değişik yerde bu işi yapıyoruz. Soğukta etli giyinerek burada oturarak işlerimizi yapıyoruz. Şimdi apiko boyalar çıkmış, insanoğlu ayakkabılarını o boyalarla boyatıyor. İkinci günde ayakkabıları çatlayıp gidiyor. Daha baş döndürücü kunduracıların işine geliyor lakin boyası çatlamasa bizim işimize gelir. Bizim boyadığımız ayakkabılar minimum 10-15 devir kullanabilirler. Eleman yetiştirmedim, lakin bu işi yaparak 2 bebek okuttum. Torunlarımı da okutuyorum, okumakta kâr var" diyerek konuştu.

Sedat Erbak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler