USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi İstanbul'da başladı

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı teşrikimesai ile meydana gelen 3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi İstanbul'da başladı.

3. Uluslararası Model OIC Liseler Zirvesi İstanbul'da başladı
06-05-2022 14:07
İstanbul

Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'ndeki zirve, "Daha Adil Bir Dünya düşüncesince Küresel Barışın Tesisi" teması ile düzenleniyor.

Zirvenin açılışında mütekellim ICYF Başkanı Taha Ayhan, en iri ilk gencelme toplantılarından birine ev sahipliği yapmaktan büyüklük duyduklarını dile getirerek "Model OIC, arsıulusal iş birliği, insanoğlu hakları, ekonomi, sosyal, ekin ve İİT Gençlik Stratejisi'nin kâffesi sahalarında fikir, bilgi, repertuvar alışverişinde bulunabilmek ve ilişik mevzuları açık açık tartışabilmek düşüncesince tam bir okazyon sunuyor. Geleceğe doğrultu verecek gençlerin yetiştirilmesindeki sorumluluğumuzun farkındayız." dedi.

Ayhan, ICYF kendisine kuruldukları günden bugüne hayat boyu öğrenme becerilerini geliştirmeleri düşüncesince gençlere okazyon sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Zirvede işsizlik, sağlık, fırsatlara sınırlanmış erişim, İslamofobi, aşırılık ve toplumsal dışlanma az daha sorunları ele aldıklarını aktaran Ayhan, eleştiri problemlerin çoğunu henüz dobra ele kabul etmek düşüncesince organ ülkelerle teşrikimesai hazırlamaya bitmeme edeceklerini anlattı.

"Küresel barışın tesisi konuşulacak"

Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Şaban Kurt, vakfın camianın ve ülkenin problemlerinin çözülmesi düşüncesince ameliyat dah etmek az daha kurulduğunu ve manken alınabilecek terbiye faaliyetlerine yardım sunduğunu kaydetti.

Vakıf kendisine Beyoğlu Anadolu İHL ve ICYF ile imzalanan tören düzeni kapsamında, Uluslararası Model İİT Liseler Projesi'ni 2018 yılından buyana düzenlediklerine yer veren Kurt, "2018 ve 2019 yıllarındaki dü zirvemizin peşi sıra bu sene üçüncü zirvemizi düzenleyeceğiz. Birincisinde Kudüs-ü Şerif'i ele aldık, ikincisinde geçmişi canlandırma ederken geleceğin inşasını konuştuk. Bugün ise burada 'Daha Adil Bir Dünya düşüncesince Küresel Barışın Tesisi'ni konuşacağız." dedi.

Kurt, zirve ile delege öğrencilerin ecnebi gönül hakimiyetlerini, İslam coğrafyasındaki sorunlara dirlik farkındalıklarını ve diplomatlık alanındaki yetkinliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Beyoğlu İHL Model İİT Kulübü Kurucu Başkanı Burak Ömer Demir de zirve süresince yapılacak icraat ile delege gençlerin Türkiye'yi yakından aşinalık fırsatı bulacağını söyledi.

Demir, zirvenin hazırlanmasında emeği sabık gurur ve kuruluşlara teşekkürname etti.

Zirve

Zirveye İslam İşbirliği Teşkilatına organ 56 yurt ve Müslüman toplulukların yaşamış olduğu bölgelerdeki ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler katılıyor.

Zirvede Türkiye'deki Arapça ve İngilizce tedarik sınıfı mevcut küçük asya mortocu arzu cambazı liseleri, arsıulusal küçük asya mortocu arzu cambazı liseleri, küçük asya liseleri, hile liseleri, toplumsal ilimler liseleri ve hususi meslek öğrencilerinden toplanmış 224 delegenin organ devletlerin gündemindeki problemleri mütalaa etmesi hedefleniyor.

Zirvenin gayrı hedefleri ortada Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'nda da vurgulanan, öğrencilerin ecnebi dil, çözümlemeli hatır ve sorunlara hal üretebilme becerilerinin geliştirilmesi de arazi alıyor.

Dört gündüz sürecek zirvede katılımcılar aranjman ekibince kendilerine ilkin deklare bulunan devletleri ilişik komitelerde temessül ederek ruzname maddeleri üzerine hal önerileri üretecek.

Bu tavsiyeler doğrultusunda değişmeyen metinleri yazacaklar ve yazılan değişmeyen metinleri ışığında hazırlanacak mal beyanı İİT Genel Sekreterliğine gönderilecek.

Zirvede Kudüs Komitesi'nde "Filistin'de Baskı ve Zulmün Durdurulması İçin Gerekli Adımların Atılması", Enformasyon ve Kültürel İşler Daimi Komitesinde (COMIAC), "Kültürel Yozlaşmaya Karşı İslam Kültürünün İhyası", Gençlik ve Spor Bakanları Konferansında (ICYSM), "İİT Gençlik Stratejisine Ulaşmak: Gençleri Hayatın Her Alanında Güçlendirmek", Çevre Bakanları Konferansında (ICEM) ise "Sıfır Atık Vizyonu: İklim değişikliği ve global etkileriyle uğraş düşüncesince mukteza aksiyonların alınması" oturumları gerçekleştirilecek.

Bu seneki zirvede Kudüs Komitesi ve Enformasyon ve Kültürel İşler Daimi Komitesi emek vermek dili Arapça, Gençlik ve Spor Bakanları Konferansı ve Çevre Bakanları Konferansı emek vermek dili İngilizce kendisine gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler