USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

2022’ye girerken belediye başkanlarının başarı oranları açıklandı

2021 yılını geriye bırakıp 2022 yılına girerken mega kentteki 39 kaza belediyelerinde sevinme köklü amme oyu araştırması yapıldı. Şirket, araştırmayı hem uygun çalışkan beniz yüze bununla birlikte telefon anketi ile gerçekleştirdi. 2021 yılının en kalburüstü kaza belediy

2022’ye girerken belediye başkanlarının başarı oranları açıklandı
04-12-2021 12:25
Sonar Araştırma, Türkiye genelinde kaymakamlık belediye başkanlarının başarı oranlarına müteveccih Kasım Ayı'nda meydana getirdiği birlikte anketi paylaştı. İstanbul düşüncesince meydana getirilen ‘En değerli belediye başkanları' anketine layıkıyla de başarı payı yüzdelik 67.1'le en erdemli bulunan belediye reisi İstanbul'un gailesiz ilçesi Çekmeköy'ün 3 dönemdir başkanlığını önleyen Ahmet Poyraz oldu. İkinci 66,3 ile CHP'li Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, üçüncü ise yüzdelik 65,6 ile AK Partili Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin oldu.

Hakan Bayrakçı anketin elbette yapıldığını anlattı

Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, araştırmanın, 1 Eylül - 15 Kasım 2021 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine isnaden büyükşehir ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Araştırmanın elbette yapıldığını anlatım fail Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, “Bu araştırı ilçelerin mukayesesiydi. Yani şimdi ilkin büyükşehirlerin ve alışılagelen kentlerin mukayesesini yapmıştık. Bazılarında beniz yüze soruşturma yöntemiyle bazılarında da telefonla soruşturma yöntemiyle yapıldı. Bazı ilçelerde 500, 450 kişiyle birtakımı ilçelerde binin üzerinde kişiyle görüşülerek yapıldı. İstanbul'da en değerli kaymakamlık belediye reisi kendisine Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz çıktı. Birinci belediye Adalet ve Kalkınma Partili Çekmeköy Belediyesi, 2. Belediye Cumhuriyet Halk Partili Kartal Belediye Başkanı, 3. gine AK Partili, İstanbul'un listesi böyle” dedi.

Başarının sırrı; umumi hizmetlerin yanında güneş tacı zamanında meydana getirilen toplumsal icraat ve halkla iç içe olmak

Ankette seçmenin başarı kendisine neleri gördüğünü de özetleyen Bayrakçı, “Seçmen koronayı aşırı ciddiye alıyor. Yani birlikte belediye güneş tacı dair eğer güzel görev vermişse, nelerdir güzel hizmet? Dezenfektan dağıtımı, peçe dağıtımı, toplumsal yardımlar, sokakların temizlenmesi, denetleme kabilinden mevzular başkanın başarı oranına aşırı bulaşık ediyor. Dolayısıyla koronavirüs endaze oluyor. Demek ki Çekmeköy Belediyesi ve Başkan Ahmet Poyraz koronada bu saydığımız hususlarda değerli olmuş. Bir de, başkanların sokakta dolaşmaları da can alıcı olmaktadır sanırım. Mesela bakıyorum ilkin 5'e giren, 6'ya giren rüesa daima aşırı gezen başkanlar.

Yani, Facebook , twitter ve ya Instagram hesaplarını incelerseniz değerli belediye başkanları aşırı dolaşıyorlar, fotoğraflardan anlıyorsunuz en azından. Devamlı, herhangi birlikte güneş ve ya 2 günde bir, 3 günde birlikte esnafı, oturanları ve benzerleri dolaşmaya çıkıyorlar. Koronadaki hizmetler, başkanların halkla iç içe olması, dolaşması, birlikte de seçmenin gözle görmüş olduğu umumi hizmetler aşırı bulaşık etmiş durumda” biçiminde konuştu.

Emre Sertdemir - Ömer Karaoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler