USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'2017 yılından bu tarafa Türkiye'de eğreti himaye altındaki Suriyeli sayısı doğrudan elden ay

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Üzerine basa basa anlatım kılmak istiyorum, 2017 yılından bu tarafa Türkiye'de iare himaye altındaki Suriyeli sayısı elden elden aynıdır." dedi.

'2017 yılından bu tarafa Türkiye'de eğreti himaye altındaki Suriyeli sayısı doğrudan elden ay
06-05-2022 19:46
Ankara

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlemiş yer aldığı "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda, açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Göç mevzusunun birtakımı odaklar çeşidinden sömürme sahası kendisine belirlendiğini anlatım fail Çataklı, akıbet aylarda resmi sayıları itibarsızlaştırmaya çevrik müşterek kampanya ile erinç karşıya kalındığını söyledi.

Resmi veriler namına ağız ağıza uydurma, içtimai medyada her söylem edilen kasıtlı rakamlara değer edilmemesinin beklendiğini vurgulayan Çataklı, muhacir kaydı meydana getirilen yazılımın fotoğrafını gösterdi.

Düzenli muhacir yahut yakalanan müşterek gümrüksüz göçmenin il hicret müdürlüğüne getirildiğinde meydana getirilen pırtı işlemlerini özetleyen Çataklı, şu biçimde konuştu:

"Türkiye'de birçok derneşik muhacir var, birçok tevakkuf yetkilendirilmiş var yahut birçok ağır aksak muhacir düçar denildiğinde, manzume bunu kendiliğinden kendisine hesaplıyor, döküyor, kusursuz biçimde önümüze seriyor. Kimse kusura bakmasın, elinde hakeza müşterek manzume sıfır birisinin, lüzum öğür başkanı olsun, lüzum milletvekili, lüzum müşterek profesör, ki olursa olsun, Türkiye'deki muhacir sayısıyla ait vermiş yer aldığı veriler hayalet ürünüdür.

Biz dalavere kendisine Türkiye'de şu derece muhacir var dediğimizde bunların adını dökebiliriz, bunu sunabiliriz. Acaba her şeb ezanı televizyondan, içtimai medyadan kafasına layıkıyla nüsha verici şahıslar bunları biricik tek, ad ad sayabilirler mi? Böyle müşterek kabiliyetleri, sistemleri var mı? Kimse kusura bakmasın, yapılan, hayatında müşterek münteha alanına gitmemiş, müşterek art atıf merkezi ziyareti yapmamış, bu işlerin sahada çalışarak ne yürüdüğünü bilmeyen insanların, FETÖ ve PKK kökenli içtimai iletişim araçları hesaplarının desteği ile bitirdikleri mülevves yaymaca ve idrak oyunundan apayrı müşterek nesne değil."

"Kimin kimle kanka bulunduğunu aşırı güzel biliyoruz"

İsmail Çataklı, sayılarla manipülasyonlar yapıldığını, gerçek sıfır videoların yayınlandığını, apayrı yerlerde çekilen görüntülerin Türkiye'de vazgeçmiş kabil servis edildiğini dile getirdi.

"Kimin kimle kanka bulunduğunu aşırı güzel biliyoruz." diyen Çataklı, "Sessiz İstila" paylaşımının yüzdelik 41,54'ünün bilgisayarlar çeşidinden yönetilen "bot hesaplar" çeşidinden yapıldığını, FETÖ ve PKK'ya benzeyen hesaplarca da bu mevzuda paylaşım gerçekleştirildiğini, bunun oranının yüzdelik 43 olduğunu, gerçek sıfır isimlerle de paylaşım yapıldığını bildirdi.

İzzet Çapa çeşidinden paylaşılan videonun güzeşte sene da servis edildiğini aktaran Çataklı, bu görüntünün Türkiye'de çekilmediğini söyledi.

Göç İdaresi Başkanlığının kusur duyurusunda bulunulacağını açıklaması üstüne Çapa'nın bu görüntüleri sildiğini, arkası esna Yılmaz Özdil'in ise bu görüntüyü paylaştığına ayraç fail Çataklı, bilerek, atlaya zıplaya içtimai iletişim araçları üstünden kışkırtı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yılbaşı gecesi İstiklal Caddesi'ndeki görüntülerin "Türkiye engelleme altındadır" denilerek servis edildiğini aktaran İsmail Çataklı, Arap turistler çeşidinden kiralanan teknedeki görüntülerin de "Ada vapurunda sığınmacılardan oturacak toprak yok" biçiminde servis edildiğini söyledi. İsmail Çataklı, içtimai medyadan gösterilen bu görüntülerle kışkırtı yapıldığını vurguladı.

"Yatay müşterek ilerleyiş izliyor"

Kamunun paylaşmış yer aldığı sayıları kendilerine layıkıyla yuvarlatarak daima sayıları manipüle fail müşterek tatlılıkla erinç karşıya olunduğun tamlayan Çataklı, şu biçimde bitmeme etti:

"Şu anda Türkiye'de 5 milyon 500 bin 690 ecnebi bulunur ve bunların topu topu mülteci değildir. Bu sayının içre Suriye iç mücadelesi zımnında ülkemize sığınmış bulunan 3 milyon 762 bin 686 arızi himaye altındaki Suriyeli bulunuyor. 2017 yılından 2022 yılına geldiğimizde sayının ufki müşterek ilerleyiş izlediğini, elden çabucak ayrımsız bulunduğunu görüyoruz. Bu sayının 122 bini şu an askıda. Yeni mi askıya aldık, hayır. İki senedir bu nüsha askıda. Türkiye'de olduklarına bağlı ayraç bulunmadığı düşüncesince kılıç dü sene evvela bunları pasife aldık, şu anne derece da göz boncuğu temasları olmadı. Dolayısıyla 3 milyon 762 bin sayısından 122 bin hâlâ gündeş nicelik kendisine düşmemiz gerecek. Bizde ufki müşterek ilerleyiş seyrediyor fakat Avrupa'da artıyor. Türkiye'den gümrüksüz kendisine göçmenler ayrılırken bizlerden müsaade almıyorlar, kayıtlarını silmiyorlar... Üzerine basa basa anlatım buyurmak istiyorum, 2017 yılından bu tarafa Türkiye'de arızi himaye altındaki Suriyeli sayısı elden çabucak aynıdır fakat Avrupa Birliği tarafında artmaktadır."

Türkiye'deki 5 milyon 500 bin 690 yabancının 320 bin 7'sinin, arsıulusal himaye kapsamında işlemleri bitmeme edenlerden oluştuğunu dile getiren Çataklı, "Geçici himaye altındaki Suriyeli sayısı ile arsıulusal himaye kapsamında işlemleri bitmeme edenlerin sayısını topladığınızda 4 milyon 82 bin 693 bedel ki bu, Türkiye'de mecmu mülteci sayısı demektir." sanarak konuştu.

Geriye artan 1 milyon 417 bin 997 ferdin Türkiye'de tevakkuf izniyle bulunan derneşik göçmenler olduğunu, esas manipülasyonun da bunun üstünden üretildiğini, bunların mülteci kendisine gösterilmek istendiğini vurgulayan Çataklı, bunların 129 bin 142'sinin öğrenci, 94 bin 560'ının karı izniyle kaldığını anlattı. Çataklı, 192 ülkeden tevakkuf izniyle kalanların bulunduğunu söyledi.

İkamet izniyle Türkiye'de kalanların da hicret dalgasıyla mevrut kabil gösterildiğine dikkati çekici Çataklı, "Baktılar yassı rahat, milyon milyon artırıyorlar. Bir asılsız komple tweet atıyorlar 12 sayaç geçmeden, 12 sayaç evvela dediği yalanı da unutarak müşterek apayrı asılsız komple tweet atıyorlar. Kendilerine tavsiyemiz, yalanlarını anımsamak mecburiyetinde tükenmek düşüncesince lütfen hakikatı söylesinler." değerlendirmesinde bulundu.

"Hepsini ağır aksak muhacir kabil sergileme çabasındadırlar"

Türkiye'de turistlerin de bulunduğunu hatırlatan İsmail Çataklı, güzeşte sene gezim gayeli Türkiye'ye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan 4 milyon 512 bin 295 ferdin geldiğini açıkladı.

Çataklı, "Sokakta gördüğümüz her kişmiri tende insanı gümrüksüz muhacir sanarak nitelemek, bunun üstünden idrak oluşturmak, paniğe faktör iktisap buyurmak değildir de apayrı nedir? Birileri Türkiye'nin turizmini, başta İslam coğrafyasından mevrut turizmini maksat almaktadır. Hepsini ağır aksak muhacir kabil sergileme çabasındalar." sanarak konuştu.

Çataklı, İdlib, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı bölgelerinde 6 milyon, İran tarafında ise 2 milyon iktisap buyurmak az daha 8 milyon göçmenin değişmez biçimde tutulduğunu, Türkiye'nin bunu başardığını vurguladı.

Türkiye'nin, hicret politikası sayesinde, sınırlarda tahsil edilen tedbirlerle akıbet 5 yılda 2 milyon 602 bin 925 ağır aksak göçmenin ülkeye girişinin önlendiğini tamlayan Çataklı, hayatında münteha görmemişlerin monitör stüdyolarından "sınırların kevgire döndüğüne" bağlı laflar dile getirmesini bildirme etmediklerini söyledi. Çataklı, bunun münteha güvenliğinden mesul orduya, jandarmaya, polise bariz taşlama olduğuna ayraç etti.

Sınır güvenliği noktasında en ağır yatırımlar önleyen ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çekici Çataklı, 911 kilometrelik Suriye sınırının 837 kilometrelik bölümünde örek ve münteha emniyet yöntemleri yapıldığını açıkladı.

İran ve Irak sınırında da meydana getirilen kez ve örek çalışmalarını anımsatan Çataklı, 2016'dan buyana 1 milyon 208 bin 992 gümrüksüz göçmenin Türkiye içre yakalandığını kaydetti.

Türkiye'nin erinç karşıya kalmış yer aldığı hicret baskısının dünyada apayrı müşterek ülkede bulunan olmadığının altını çizen Çataklı, şunları söyledi:

"Ne Suriye'deki ne Afganistan'daki karışıklıkların, problemlerin nedeni kılıç değiliz. Bizim açımızdan dirilik sıkıcı bulunan şu, bu işin siyasetini önleyen çevreler, Cumhurbaşkanımızı, İçişleri Bakanımızı, münteha güvenliğinden mesul Milli Savunma Bakanımızı, sahada etkin arkadaşlarımızı eleştirdikleri derece Esed'i eleştirmiyorlar. PKK'ya dayanak noktası verici ve o alanı karıştıran ABD'yi eleştirmiyorlar. Göç yönetimine bağlı ürettiğimiz göz boncuğu projeye dayanak noktası vermiyorlar."

İsmail Çataklı, 497 bin 226 Suriyelinin açılan sakıncasız yerlere fahri art devir yaptığını, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

1 milyon Suriyelinin art dönüşüne müteveccih proje

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 milyon Suriyelinin fahri art dönüşünün sağlanacağını açıkladığını anlatım fail Çataklı, Erdoğan'ın bu mevzuda 2019'da BM Genel Kurulunda icra ettiği açıklamayı hatırlattı.

Çataklı, bu mevzuda yapılacakları ise şu biçimde anlattı:

"Türkiye çeşidinden güvenliği sağlanmış bulunan alanlarda 13 toprak belirlenmiş, 250 bin ev yapımı, lüzumlu yönetimsel ve içtimai tesisleriyle birlikte, iş alanları, uran tesisleri, ekincilik ve hayvancılık tesislerini de havi planlar hazırlanmıştır. Gerekli protokollerin imzalanmasıyla beraberce ayrıntıları benzeyen sürede Sayın Cumhurbaşkanımız çeşidinden kamuoyuyla paylaşılacaktır. Burada ehemmiyetli müşterek özellik da şudur ki, yönlendirme ardında gezen, eş bey adları bulunan birtakımı kişilerin bunların ulusal bütçeden yapıldığına değgin müşterek dezenformasyonu aykırı konusudur. Bu proje, arsıulusal iane kuruluşları çeşidinden akçalanmış edilecektir ve ulusal bütçeden bu kapsamda müşterek masraf yapılmayacaktır."

Son 5 yılda 323 bin 859 ağır aksak göçmenin münteha dışı edildiğini tamlayan Çataklı, bunların yanı esna fahri art devir yapanlar ve Avrupa'ya geçenlerle beraberce 2016'dan buyana 1 milyon 463 bin 272 ağır aksak muhacir ve sığınmacının Türkiye'den ayrıldığını anlattı. Çataklı, emniyet vakalarına karışmaları zımnında 20 bin Suriyelinin Türkiye'den çıkışının sağlandığını kaydetti.

Çataklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Göçmenlerle ait engelleme ifadelerinin kullanıldığına tanık oluyoruz. Toplumu bu biçimde kımıldatma etmeye etkin müşterek basiret var. Bu ülkenin engelleme edildiğini söylemek, bu devlete, bu ülkenin polisine, askerine, jandarmasına, muazzam müşterek mevki geleneği bulunan bu ülkeye, 15 Temmuz'da sokağa çıkmış, FETÖ'ye ve finansörlere dersini vermiş, Çanakkale'de emperyalizme dersini vermiş bu millete butlan değil mi? Bu ülkeyi ele geçirmek, engelleme etmek, bu derece havadan mı? O filmi çekenlerin, senaristliğini yazanların anca müşterek korkaklığı muhtemel fakat bizim düşüncesince hakeza müşterek korkumuz bahis konusu değildir. Bu mevki müşterek düğün devleti, esbak müesses müşterek mevki de değildir. Bu ülkenin engelleme edildiğini söylemek, bu devlete ve bu eren millete bariz müşterek taşlama ve aşağılamadır."

Hiç kimsenin Türkiye'nin müşterek çakıl taşı taşını bile engelleme edemeyeceğini vurgulayan Çataklı, provokasyonların rüçhan amacının 2023 seçimleri bulunduğunu dile getirdi. Çataklı, Türkiye'nin gelişme endeksli ekonomisinin, turizmin, Suriye'deki sakıncasız bölgenin, alanda Türkiye'nin oluşturduğu bulaşık ve güvenin maksat alındığını belirtti.

Vatandaşlara "Lütfen, içtimai medyadaki dedikodu cambazlıklarına, deposu belgisiz videolara değer etmeyiniz. Her yabancıyı göçmen, her göçmeni yağı gösteren, göçe nefretle bakan, bunu da vatanseverlik kisvesine bürüyen anlayışlara değer etmeyiniz." sanarak seslenen Çataklı, 11 senedir sürecin evren averajının üstünde başarıyla yönetildiğini kaydetti.

Çataklı, camianın şikayetçi yer aldığı konuların bilincinde olduklarını ve bunları gidermeye çalıştıklarını söyledi.

"Eren Abluka" operasyonları 8 alanda sürüyor

Terörle uğraş operasyonlarının başarıyla bitmeme ettiğini tamlayan Çataklı, "Eren Abluka" operasyonlarının 8 alanda sürdüğünü hatırlattı.

Geçen ay PKK'ya müteveccih kırsalda 14'ü büyük, 45'i ılımlı istidatlı iktisap buyurmak az daha 9 bin 439 operasyon, bütün yıldırı örgütlerinin şehirlerdeki göze yapılanmasına ve iş birlikçilerine müteveccih de 1324 ameliyat yapıldığını açıklanan Çataklı, şu ayrıntıları paylaştı:

"Operasyonlarda 9'u ölü, 78'i sağ, 7'si konfirmasyon iktisap buyurmak az daha aralarında 'turuncu kategori'de aranan Hakkari neymiş semt sorumlusu Reber harf adlı sanlı Semih Sayılgan isminde teröristin de bulunmuş yer aldığı mecmu 94 yıldırıcı atıl bir vaziyete getirilmiştir. Etkisiz bir vaziyete getirilen teröristlerden 63'ü PKK/KCK, 31'i DEAŞ yıldırı örgütü mensubudur. Tüm yıldırı operasyonları sonucunda april ayında, 138 sığınak, melce ve in kullanılamaz bir vaziyete getirilmiştir. 44 silah, 31 mayın ve el inşası patlayıcı, 238 el bombası, 1536 kilo patlayıcı madde, 5 bin 193 ayrışık cephane ele geçirilmiştir. Ayrıca 2022 yılı Nisan ayında mecmu 15 yıldırı eylemi engellenmiştir."

Uyuşturucuyla mücadele

Uyuşturucuyla uğraş kapsamında ise güzeşte ay ehemmiyetli operasyonlara imza atıldığını bildiren Çataklı, bu çerçevede planlı 19 bin 14 operasyonda 24 bin 538 ferdin gözaltına alındığını, bunlardan 1524'ünün tutuklandığını kaydetti.

İsmail Çataklı, narkotik operasyonlarında, 2 titrem 683 kilo esrar, 69 kilo skunk, 749 kilo eroin, 275 kilo kokain, 112 kilo bonzai, 229 kilo metamfetamin, 97 bin 399 ectasy, 1 milyon 112 bin 954 captagon, 428 bin 450 bireşimli ecza ile 29 bin 595 içyüz kenevirin ele geçirildiğini anlatım etti.

Uyuşturucu ihbarlarının aceleci yapılması amacıyla açılan taşınabilir infaz "UYUMA"nın ise 502 bin 294 erkek çeşidinden cep telefonlarına indirildiğini dile getiren Çataklı, izlence üstünden 42 bin 249 suç duyurusu yapıldığını aktardı.

Geçen ay karı içi ve hanıma erinç hız vakalarında 21 kadının yaşamını yitirdiğini bildiren Çataklı, yaşamını kaybeden eş sayısının güzeşte senenin evvela dört ayında 96, bu senenin evvela dört ayında ise yüzdelik 14 azalışla 83 bulunduğunu belirtti.

Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) kullanan eş sayısının 3 milyon 585 bin 23'e yükseldiğini kail Çataklı, bu infaz üstünden 215 bin 977 kökenli ihbarın alındığını açıkladı.

"Elektronik kelepçeyle takip edeni meydana getirilen olaylarda eş cinayeti meydana gelmemiştir"

İsmail Çataklı, "Elektronik Kelepçe İzleme Merkezi çeşidinden bugüne derece 1609 vakanın takip edeni işlenmiş olup halen 574 vakanın takip edeni bitmeme etmektedir. Bugüne derece elektronik bilezik hazırlık sonucu verilerek takip edeni meydana getirilen olaylarda eş cinayeti meydana gelmemiştir." bilgisini paylaştı.

Evden arakçılık olaylarının da azaldığına yer veren Çataklı, siber suçlarla uğraş çerçevesinde yıldırı suçları kapsamında güzeşte ay 17 bin 626 içtimai iletişim araçları hesabıyla ait düzentileme yapıldığını, belirleme edilen 7 bin 203 erkek üstüne kanuni muamele uygulandığını, 208 şüphelinin yakalandığını dile getirdi.

Geçen ay abuhava genelinde 119 fâni gidiş geliş kazasında 139 ferdin yaşamını yitirdiğini açıklanan Çataklı, 14 bin 352 gidiş geliş kazasında ise 20 bin 128 ferdin yaralandığını bildirdi.

Çataklı, Ramazan Bayramı tatilinde 18 ilde 27 fâni gidiş geliş kazasında 30 ferdin yaşamını kaybettiğini, akıbet 10 yılda sefa dinlence süresi 5 çağ bulunan Ramazan Bayramı tatilleri kıyaslandığında, araç, güdücü sayısı ve nüfusun artmasına karşın ilçe sayısının yüzdelik 37, fâni kazanın yüzdelik 55, dirilik kaybının yüzdelik 61, yanık sayısının da yüzdelik 47 azaldığını söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı umut Özdağ'ın partisine tuzak kurulduğu iddialarının hatırlatılması üstüne Çataklı, "İddiasını, müddei kanıtlama etmekle mükelleftir. Hakimler, savcılar yerlerinde. Yalanları ve provokasyonları bugüne derece yer aldığı kabil artık da engelleyeceğiz ve çözeceğiz." dedi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler