USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2. Altın Caretta Ödüllerinden Yakın Doğu Oluşumu’na 4 ödül

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği'nin düzenlemiş olduğu 2. Altın Caretta Ödüllerinde Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel'e “Yaşam Boyu Onur ve Başarı Ödülü” verilirken, Yakın Doğu Üniversitesi “En Fazla Uluslararası Bilimsel Yayın Yapan

2. Altın Caretta Ödüllerinden Yakın Doğu Oluşumu’na 4 ödül
20-01-2022 17:41

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği'nin (İŞAD) Saygın Medya ile baş başa düzenli etmiş olduğu 2. Altın Caretta Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde Yakın Doğu Oluşumu'na 4 ödül çabucak ikram edildi. Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel'e “Yaşam Boyu Onur ve Başarı Ödülü” verilirken, Yakın Doğu Üniversitesi “En Fazla Uluslararası Bilimsel Yayın Yapan Araştırmacı Üniversite” ödülüne, Yakın Doğu Oluşum Hastaneleri “Yılın Sağlık Markası” ödülüne ve KKTC'nin yerel arabası GÜNSEL'e ise “Yılın Projesi” ödülüne müstahak görüldü.

Ödülleri, Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Üyesi ve Hastaneler Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soykurt ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ aldı.

“Bizler, KKTC düşüncesince gayret ediyor ve şimdi da üst çıkarmayı istiyoruz. Başarı bayrağını yukarıya geçirmek boynumuzun borcu”
Ödül töreninde, Dr. Suat İrfan Günsel'e sunulan “Yaşam Boyu Onur ve Başarı” ödülünü, İŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Enver Mamülcü'den düzlük Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Gönlünü ve ömrünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne vermiş insanlarla burada kazanmak iri nezdinde mutluluk. Babam yerine bu ödülü kabul etmek aşırı iri nezdinde gurur” ifadesini kullandı. “En Fazla Uluslararası Bilimsel Yayın Yapan Araştırmacı Üniversite” ödülünün sahibi bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nin; imza attığı projeleri ile KKTC'yi, özlük aşısını çıkmak düşüncesince etkin ve PCR Tanı Kitini üreten ülkelerden birine dönüştürdüğünü hatırlatan İrfan Suat Günsel, “Bizler, KKTC düşüncesince gayret ediyor ve şimdi da üst çıkarmayı istiyoruz. Başarı bayrağını yukarıya geçirmek boynumuzun borcu. Çok kıymetli ve kalburüstü nezdinde kadroya sahibiz. Ekibimizde, Kıbrıslı Türk ve Türkiye'mizden aşırı kıymetli bilgi insanlarımız var. Hep baş başa nezdinde ahenk içinde memleketimiz düşüncesince çalışmaya ve üretmeye bitmeme ediyoruz” dedi.

KKTC'nin yerel arabası GÜNSEL'in de “Yılın Projesi” ödülü almış olduğu gecede, Günsel, “Yakın sürede dizi üretime geçeceğimiz ülkemizin yerel arabası GÜNSEL'i iptila fail herkesi imtihan sürüşlerine bekliyoruz. Sadece görmesinler gelip dokunarak hissetsinler” dedi.

“Yakın Doğu Oluşumu şekilde ülkenin geleceğini şekillendirecek çelimli yatırımlarla geleceği ihdas etmek düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyoruz”
“Yılın Sağlık Markası” ödülünü düzlük Mehmet Soykurt ise, “Kuzey Kıbrıs'ın değerlerinin ortaya çıkması ve abuhava düşüncesince çabalayıp nezdinde şeyler ortaya koyan şahısların hatırlanması aşırı değerli. Başta Kıbrıs İş İnsanları Derneği kazanmak üzere, emeği sabık her insana teşekkürname ederim” ifadesini kullandı.

KKTC'de, anne yurt Türkiye ile mevzun nezdinde biçimde ehemmiyetli adımlar atıldığını kail Soykurt, “Yakın Doğu Oluşumu şekilde ülkenin geleceğini şekillendirecek çelimli yatırımlarla geleceği ihdas etmek düşüncesince çalışmaya bitmeme ediyoruz. Başta terbiye bilimi bilimi kazanmak neredeyse keyif ve uygulayım bilimi sahalarında ülkemizi ileriye haiz adımlarımız ve GÜNSEL'imiz, en ehemmiyetli alım çalım kaynaklarımız” ifadesini kullandı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ve Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi ile ülkenin keyif gereksinimlerini akıbet uygulayım bilimi donanımı ve kâmil doktor ekibi ile karşıladıklarını vurgulayan Soykurt, Oluşum'un üçüncü dört dörtlük teşekküllü hastanesi olacak Yakın Doğu Üniversitesi Yeniboğaziçi Hastanesi'nin de DOĞRU nezdinde sürede açılacağını söyledi.

“Bu ödülü, laboratuvarlarda, araştırı merkezlerinde, fakültelerde sabahlayan kâffesi akademisyenlerimiz yerine alıyorum”
“En Fazla Uluslararası Bilimsel Yayın Yapan Araştırmacı Üniversite” ödülünü düzlük Yakın Doğu Üniversitesi'nin Rektör Vekili Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Yakın Doğu Üniversitesi'nin araştırı ve ilmî neşriyat dair aşırı ehemmiyetli nezdinde gösterime cemaat bulunduğunun altını çizerek, KKTC üniversitelerinin 2021'de Web of Science ve Scopus kadar arsıulusal indekslerce taranan yayınlarda gösterilen makalelerinin yüzdelik 50,3'ünü biricik başına Yakın Doğu Üniversitesi imzasını taşıdığını söyledi. “5 yılda ilmî yazı sayımızı 143'ten 1.500 bandına çıkardık. Öğretim üyesi başına sakıt arsıulusal ilmî yazı sayımız ise 2,3 düzeyine yükseldi” diyen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, bu vizyonla oluşan ilmî üretkenliğin 2021'de açıklayan evren üniversiteleri sıralamalarında da kendini gösterdiğini söyledi. Tamer Şanlıdağ, “Times Higer Education'ın ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri' listesinde Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik sahalarında dünyada önce 250 darülfünun ortada arazi aldık. Ayrıca Eğitim dalında dünyada önce 500'de, Fizik Bilimlerinde önce 600'de; Sosyal Bilimler, Klinik ve Sağlık ile Sosyal Bilimlerde ise önce 800'de arazi aldık. Aralık ayının önce haftasında AD Scientific Index'in yayınladığı ‘En İyi Üniversiteler Sıralaması 2022'de ise Yakın Doğu Üniversitesi 488'inci tam arazi alarak dünyanın en dobra önce 500 üniversitesi ortada gösterildi” ifadesini kullandı.

Şanlıdağ, “En Fazla Uluslararası Bilimsel Yayın Yapan Araştırmacı Üniversite” ödülünü “Laboratuvarlarda, araştırı merkezlerinde, fakültelerde sabahlayarak geceli gündüzlü etkin ve bu çalışmalara mentorluk karşıcı kâffesi akademisyenlerimiz yerine alıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler