USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15 tonluk CASA uçağını kanatlandıran kadın pilot: 'Yarbay Mesude Küçük'

Hava Pilot Yarbay Mesude Küçük, 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 211'inci Filo'da fariza yapıyor. Pilot Yarbay Küçük, kalkış ağırlığı 15 tona denli ulaşabilen CASA CN-235 tipi ölçülü menzilli bol askeri kargo uçağını kullanıyor.

15 tonluk CASA uçağını kanatlandıran kadın pilot: 'Yarbay Mesude Küçük'
11-12-2021 10:34

11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı 211'inci Filo'da fariza özne Hava Pilot Yarbay Mesude Küçük, CASA CN-235 tipi itidalli menzilli ferah askeri kargo uçağını kullanıyor. Kendi ağırlığı kısaca 9 buçuk ton bulunan CASA CN-235 tipi kargo uçakları, almış bulunduğu ağırlık kapasitesi ile beraberce 15 tona derece kalkış ağırlığına ulaşabiliyor. Çift turboprop motorlu taşımalık uçakları bulunan CASA CN-235'ler, Türk Hava Kuvvetlerinin envanterine 1991 senesinde girmeye başladı. Hava Kuvvetlerinin yanı esna Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında da canlı ortak biçimde kullanımda bulunan CASA CN-235'ler; nakliyeden VIP taşımaya, kükremek karakola derece nice ayrımlı bölgede fariza yürütme ediyor.

“Kadın Harbiyelileri ve pilot kabini içinden bizleri selamlayan kadın pilotları görür görmez ortak an düşüncesince onların isabetli kendimi hayalet ettim”

Bu meslekle darülfünun sınavından sonraları evine mevrut ortak risale ile tanıştığını tamlayan Pilot Yarbay Küçük, “Lise yıllarımda darülfünun sınavına girdikten sonraları evime mevrut ortak risale sebebiyle tanıştım. O vakte derece hakeza ortak hedefim ve hedefim yoktu. Ama o broşürde bizleri selamlayan kadın Harbiyelileri ve pilot kabini içinden bizleri selamlayan kadın pilotları görür görmez ortak an düşüncesince onların isabetli kendimi hayalet ettim. Bunu hayalet buyurmak fark görkemli ortak duyguydu. Çünkü Hava Harp Okulu her insanın dönüşmek istediği imren ile bakmış bulunduğu ortak okuldu. Zorlu seçme aşamalarından sonraları ego de olsa olsa hayallerimi süsleyici o mesleğe akıllıcasına evvel adımımı atmış olmuştum” ifadelerini kullandı.

“Mesleğimde kadın ve eş ayrımı bulunduğunu zannetmiyorum”

Genel itibarı ile eş ağırlıklı ortak dizge gurubunda çalışmasının kendisinde rastgele ortak dezavantaj oluşturmadığını vurgulayan Pilot Yarbay Küçük, “Mesleğimde kadın ve eş ayrımı bulunduğunu zannetmiyorum. Çünkü buraya gelene derece çoğumuz bire ortak yetişek aşamalarından geçiyoruz. Hepimiz bire ortak zorluklara döş gerip bire ortak fedakarlıkları yapıyoruz. Meslek açısından değil yalnız içtimai yaşamın bize yüklemiş bulunduğu ortak ekipman fariza ve sorumluluklar açısından devir hin zorlandığımız dönemler oluyor. Mesai bittikten sonraları eve gittiğinizde ana ve eş rollerini de sürdürmeniz gerekiyor, bu da devir hin yorgunluğa faktör oluyor. Ama mesleğimi hakkıyla candan ve isteyerek yaptığımdan çevre bu boyut benim düşüncesince rastgele ortak menfilik yapılanma etmiyor” halinde konuştu.

“Devraldığımız bayrağı, bizlerden ahir nesillere Türk Silahlı Kuvvetleri üniforması içinde tasdik edecek olmanın DOĞRU gururunu yaşıyorum”

Şanlı üniformayı giydirilmiş bulunduğu düşüncesince aşırı haysiyetli ve görkemli hissettiğinin altını çizen Yarbay Küçük, “Tarih sahnesine baktığımız devir Türk hanımının Türk beyi ile bu arada dizi film kolalama çiğin omuza bu yurt düşüncesince savaştıklarını görüyoruz. Özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında, bu savaşın kazanılmasında iri katkıları olan; Halide Onbaşı, Hamide Çavuş, ismini giranbaha harflerle tarihe yazdıran Sabiha Gökçen ve buna benzeşim nice kadın kahramanı bağrından çıkarmış ortak toprağın kızıyım ego de. Sonuçta onlardan aldığımız bayrağı, bizlerden ahir nesillere Türk Silahlı Kuvvetleri üniforması içinde tasdik edecek olmanın DOĞRU gururunu yaşıyorum” sanarak konuştu.

“Türk Hava Kuvvetleri içinde CASA tipi tayyare kullanan nice kadın pilotumuz mevcut”

Türk Hava Kuvvetleri içinde iyice ortak tomar kadın subayın fariza aldığını tamlayan Yarbay Küçük, “Türk Hava Kuvvetleri içinde CASA tipi tayyare kullanan nice kadın pilotumuz mevcut. Ayrıca Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki öbür uçakları kullanan hâlâ ortak tomar kadın pilotumuz da mevcut. Ayrıca bununla bu arada dizi eylem ve uçuşu destekleyen öbür birimlerde de etkin kadın subaylarımız mevcut” açıklamasında bulundu.

“CASA uçağı, askeri ve sivil polis polis transport düşüncesince düşünülmüş endamsız ve itidalli menzilli ortak uçaktır”

Kullandığı CASA CN-235 tipi kargo uçağının özelliklerinden de bahseden Yarbay Küçük, “CASA uçağı, askeri ve sivil polis polis transport düşüncesince düşünülmüş endamsız ve itidalli menzilli ortak uçaktır. Gündüz ve geceleyin şartlarında dizi eylem rolü etme kapasitesine sahiptir. Türk Hava Kuvvetleri envanterine 1991 senesinde içeri olmuştur. Ağırlıklı kendisine gereç ve personel nakli, paraşütçü ve gereç atma, sıhhi tahliye, kontrol istirdat kabil görevler yürütme etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Bizler Hava Harp Okulu'na girerken ortak elimizi önümüzdeki devremizin omzuna öbür elimizi bayrağımıza koyarak ant ediyoruz ve bu yeminden sonraları tığ bundan hakeza ortak eş oluruz”

Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı dibine girdikten sonraları ortak eş olunduğunun altını çizen Yarbay Küçük, “Hava Harp Okulu'na girdiğim yıldan itibaren sayacak olursak, 1997 yılından buyana ego bu mesleğin içerisindeyim. O yıldan bu yana kadın olmamın getirmiş bulunduğu rastgele ortak menfi ayrımcılıkla karşılaşmadım. Sonuçta çoğumuz Hava Harp Okulu'na girerken ortak elimizi önümüzdeki devremizin omzuna öbür elimizi bayrağımıza koyarak ant ediyoruz ve bu yeminden sonraları tığ bundan hakeza ortak eş oluruz. Her nite ki eş içinde ortak ayrımcılık yok ise bizim mesleğimizde de hakeza ortak ayrımcılık bahis konusu değil. Hepimiz giydiğimiz üniformaların içerisinde, rütbelerimizin gerektirdiği fariza ve sorumluluklarımızı adına getiriyoruz” dedi.

“Öğrendim ki o uykuluk her insanın de yakından tanımış bulunduğu sanatkâr Hakan Taşıyan beyefendiye nakledildi”

Bazen Sağlık Bakanlığı'nın yetişemediği hallerde Hava Kuvvetleri envanterinde toprak düzlük cankurtaran uçaklar ile de fariza yürütme ettiklerini vurgulayan Yarbay Küçük, şunları kaydetti:

“Sanırım 4 Mart 2021 tarihinde sabaha gönül rahatlığı araklayıcı ortak telefon ile uyandım. Ulaştırma Harekât Merkezi'ndeki memur arkadaşımız, bana uzuv nakli rolü ile görevlendirildiğimiz bilgisini verdi. Sağlık Bakanlığı'nın yetişemediği hallerde bu görevleri tığ envanterimizdeki ‘ambulans uçaklar' ile yürütme ediyoruz. O vakitler da eşim yurtdışında eğreti görevde bulunmaktaydı ve dü çocuğumla bu arada ego evde yalnızdım. Gündüz düşüncesince planlamam vardı ancak hakeza er ortak fariza düşüncesince hâlâ ortak planlama yapamamıştık. Usulca iri oğlumu uyandırdım ve vaziyeti ona açıklama ettim. O okula gideceğinden çevre önemsiz kardeşi evde bekâr ikamet buyurmak isabetli olacaktı ve bu evvel kez başımıza geliyordu. Büyük oğlum bana düşkünlük etmememi ve kendisinin kardeşi ile ilgileneceğini söyledi. O an karşımda yaşından aşırı hâlâ iri biri ile konuşuyor kabil hissettim. Hemen evden ayrıldım, birliğime geldim, doktorları da alarak İzmir'e akıllıcasına görevimizi gerçekleştirdik. Donörden tahsil edilen karaciğeri esasen Ankara'ya art getirdik. Öğrendim ki o uykuluk her insanın de yakından tanımış bulunduğu sanatkâr Hakan Taşıyan beyefendiye nakledildi. O gündüz akşam ezanı oğullarım ile bu arada gelişmeleri seyrederken o organı benim getirdiğimi söylediğimde oğullarımın gözünde esas ortak alım çalım deposu olduğum ifadesini gördüm. Onlar da er evladı bulunduğunu bana göstererek benim alım çalım kaynağım olmuşlardı. Bu uçuşumu unutamıyorum.”

“Bu kokpitteki yeriniz hazır, sizleri de aramızda görmekten itibar duyacağız”

Şanlı resmî elbise ile yaşadıkları gururu kendilerinden sonraları mevrut neslin de yaşamasını istediğini söyleyerek gençlere seslenen Hava Pilot Yarbay Küçük, “Buradan topu topu canlı arkadaşlara çığırmak istiyorum. Biz bu bayrağı devraldık ve bu bayrağı alnımızın akıyla, gururla taşıyoruz. Bizden ahir nesillere de, ‘bu kokpitteki yeriniz hazır, sizleri de aramızda görmekten itibar duyacağız' halinde çığırmak istiyorum” dedi.

 

Utku Şimşek - Derya Yetim - Cem Geçim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler