Yurt genelinde hafta başına derece derin kar yağışı bekleniyor

Ülke genelinde çağ ve yarın, rahmet ve karla alengir rahmet halinde görülecek yağışların cuma namazı gününden itibaren tesirini kar halinde sürdürmesi bekleniyor.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Ülke genelinde dakika ve yarın, rahmet ve karla alengir rahmet biçiminde görülecek yağışların cuma namazı gününden itibaren tesirini kar biçiminde sürdürmesi bekleniyor.

Beklenen kar yağışı düşüncesince 'kesintisiz enerji' hazırlığı tamamlandıSakarya'da muhtemel kar yağışına gönül rahatlığı tedbirler alındıİstanbul'da tahsile kar engeli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Yüksel Yağan, AA muhabirine, sonuç analizlere göre, diyar genelinin doğacak hafta ortasına denli dargın ve yağışlı iklim sisteminin tesiri altında olacağını kestirim ettiklerini söyledi.

Yurt genelindeki yağışların rahmet ve karla alengir rahmet biçiminde başlayıp cuma namazı gününden itibaren kar biçiminde bitmeme etmesini beklediklerini tabir fail Yağan, bu analizlere bağlı kestirim ve uyarıların müşterek tarafını kamuoyuyla paylaştıklarını bildirdi.

Yağan, "İstanbul'da perşembe, cuma namazı ve cumartesi günleri kar yağışının sansasyonel olacağını kestirim ediyoruz. Bununla alakadar cuma namazı haset 23.59'a denli muteber bulunan meteorolojik ihtar yayımladık. Bu doğrultuda Valiliğimiz okulları da dinlence etti. İstanbul'un ilkin Karadeniz kıyısına icra vekili ilçelerinde kar yağışlarının kuvvetli, cenup ilçelerinde ise çıpa ve arazi arsa dip olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Balıkesir ve Bursa'nın kuzeyi, Yalova çevreleri, Sakarya, Kocaeli ve Bolu'ya denli uzanan kesimde de ferda ve cuma namazı haset çıpa kar yağışı beklediklerini kaydeden Yağan, bu yağışlı sistemin, cuma namazı günüyle baş başa Bolu, Batı Karadeniz'in kuzeyi ve Ankara'yı da kapsayacak biçimde sansasyonel olacağını kestirim ettiklerini belirtti.

"Sıcaklıklar 6-10 derecenin altında seyrediyor"

Yağan, esrar bilgisi semt müdürlüklerinin, ulaşımda aksamalarla alakadar yerli uyarılarını vilayet ve karayolları müdürlüklerine ilettiğini, kar yağışının ilkin Bolu'da karayolu ulaşımında sorunlara bozukluk olacağını değerlendirdiklerini bildirdi.

Ankara'ya bağlı analizlere yer veren Yağan, "Ankara'da perşembe ve cuma namazı günlerinin kar yağışlı olacağını kestirim ediyoruz. Mart ayında sıcaklıklar 6-10 derecenin altında seyrediyor. Önümüzdeki hafta ortasına denli bulunan periyotta Ankara'da sıcaklığın en aşkın 3 dereceye, İstanbul'da ise 4-5 dereceye denli çıkacağını kestirim ediyoruz." diyerek konuştu.

Yağan, vatandaşların kar yağışına gönül rahatlığı tetik ve müdebbir olması, gerekmedikçe araçlarıyla yola çıkmamaları, yola çıkmaları gerekiyorsa kesinlikle kar lastiği, kıskı ve çekilme halatı üzere malzemeleri araçlarında bulundurmaları uyarısında bulundu.

Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde dışarıda etraflıca müddet kalınmaması ve çığ tehlikesine gönül rahatlığı ilgi olunması tavsiyesinde mevcut Yağan, vatandaşlardan Meteoroloji Genel Müdürlüğünün genel ağ sitesi ve taşınabilir uygulamasından meydana getirilen kestirim ve ikazları izlem etmelerini istedi.

Yağan, sıcaklıkların sezon normallerinin altında seyrettiği Ege ve Akdeniz'in periferi kesimlerinde ise rastgele müşterek yağış beklenmediğini, bulutlanmış iklim koşullarının sansasyonel olacağını söyledi.

"İstanbul'daki kar yağışı, poyraz fırtınasıyla baş başa sansasyonel olacak"

İstanbul'da 3 devir süresince çıpa poyraz fırtınasının olmasını beklediklerini kaydeden Yağan, "İstanbul'daki kar yağışının poyraz fırtınasıyla baş başa sansasyonel olacağını kestirim ediyoruz." dedi.

İstanbul'da dakika tesirini yayınlayan kar yağışına bağlı değerlendirmelerde mevcut Yağan, "İstanbul'da dakika düşüncesince uyarılık müşterek boyut yok. Hafif karla alengir rahmet ve arazi arsa kar yağışlarını görüyoruz. Hafif sarık karşıcı bölgeler mevcut, ilkin erdemli semtlerde. İstanbul'da esas kar yağışını bu geceden sonra, ferda zaman 06.00-07.00'den itibaren almaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

"1987'deki kar yağışlı düzene benzemiyor"

İstanbul'da 1987'nin mart ayında 2 hafta devam eden kar yağışı benzerinin bu süreçte yaşanacağına bağlı iddialar gönül rahatlığı mütekellim Yağan, şunları kaydetti:

"Herhangi müşterek meteorolojik hadiseyi apayrı müşterek hadiseyle kıyaslamak, benzeşim mi değil mi eyitmek ilmî ve beceri açıdan akıllıcasına sıfır müşterek karşılaştırma. Dolayısıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğü adına rastgele sistemin kendine ilgilendiren niteliklerini inceleme ederek lüzumlu kestirim ve ihtar çalışmalarını yapıyoruz. Bu sistem, 1987 senesinde yaşadığımız dargın ve etraflıca devam eden kar yağışlı koşullardaki düzene bu bakımdan benzemiyor."

Yağan, İstanbul'daki kar yağışının pazartesi gününe denli aralıklarla bitmeme edeceğini, salı ve çarşamba günleri ise ilkin Anadolu Yakası'nda hafifleyerek sansasyonel olacağını bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Rusya-Ukrayna harbinde 13. gün

2022-03-08 12:40 - Dünya

Kuru meyveler sağlık deposu

2022-03-09 11:58 - Sağlık

AB, Rusya'ya arttırma yaptırımları onayladı

2022-03-09 13:34 - Dünya

Geleceğin bilim insanları İzmir’de yarışıyor

2022-03-05 14:22 - Teknoloji

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko: Millet kendisine biriz, beraberiz

2022-03-07 13:26 - Dünya

Doğa Araştırmaları Derneği Başkanı Erdem: Dünyada kısaca 40 bin türün nesli tehlikede

2022-03-03 11:35 - Yaşam

Kocaeli'de olumsuz hava şartları sebebiyle eğitime ara verildi

2022-03-09 15:48 - Gündem

Ukrayna'dan Romanya'ya güzeşte Türk vatandaşlarının tahliyesine bitmeme ediliyor

2022-03-02 19:00 - Gündem

Yeşilay 102 senedir dinç nesilleri bağımlılıktan koruyor

2022-03-05 11:43 - Sağlık

İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar sonuç yolculuğuna uğurlandı

2022-03-06 18:31 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem