Yerli Malı Haftası’nda ‘askıda zeytin’ uygulaması

Ordu'nun Ünye ilçesinde ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' kapsamında, yerel ürünlere nazarıitibar çekerek bereketi uyarmak ve askıda aş uygulamasından yararlanma fail vatandaşlara ulama iletmek yerine ‘askıda zeytin' yaşama geçirildi. Bu kapsamda, fırınlardan askıd

Ekonomi - 2 yıl önce

Her sene 12-18 Aralık tarihleri ortada kutlanan ve evcil mülkü tüketiminin öneminin farkına varılması düşüncesince muhtelif etkinlikler planlı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası, Ordu'nun değişik noktalarında muhtelif etkinlikler ile kutlanıyor. 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan kazançlı sıkıntıların peşi esna ecnebi devletlere mülk akışının önünün kesilmesi ve sosyal davranış bilincinin oluşması gibi yaşama geçirilen Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda evcil tüketimin şuurlu şekilde artmasını hedeflenirken, hesapçı olmanın, envestisman yapmanın, paylaşmanın ve evcil mülkü kullanmanın önemi vurgulanıyor.

Geleneksel yöntemlerle hasat edilen gıdalar vatandaşlara ulaştırılıyorOrdu'nun Ünye ilçesinde, dünyanın en nitelikli zeytin unvanına erbap Gemlik zeytini ile sektördeki yerini düzlük ve devir içinde katıksız ve evcil imal edilen mahsulat ile mahsul yelpazesini genişleten Çalıkoğlu Gıda, hem katıksız şekilde imal edilen mamüllerin besin güvenliğini sağlayarak, sofralara ulaşmasını sağlıyor, bununla beraber kuruluşundan bu güne denli evcil üretime dayanak noktası oluyor. Geleneksel yöntemlerle hasat edilen besinleri vatandaşlara ulaştıran, içinde mevcut kısaca 150 cins değişik mahsul düşüncesince Çalıkoğlu ve Mytat markasıyla 81 ile işlev sağlayan firma, Anadolu'da üretimi sağlanan katıksız ürünleri, son kullanıcıların gelişigüzel birine dosdoğru ortak biçimde yaymak namına efor gider ediyor.

‘Askıda zeytin' uygulaması ile katıksız ve evcil zeytin ağırlama ediliyorÇalıkoğlu Gıda, 12-18 Aralık tarihleri ortada kutlanan ve evcil mamüllerin önemine nazarıitibar tefriş etmek namına ‘askıda zeytin' uygulamasını başlattı. Hayata geçirilen uygulama kapsamında, Ünye'deki belirlenen fırınlara zeytin teyit fail şirket yetkilileri, hem yerlilik ile doğallığı vurgulamak, bununla beraber bereketi andırmak namına askıda atlatmak düzlük vatandaşlara zeytin ağırlama ediyor. Zeytin istihsal tesisi Bursa Orhangazi'de bulunan ve anadan görme yöntemlerle hasat edilen katıksız ve evcil zeytinler, vatandaşlara evcil ürünleri andırmak ve tüketilecek mamüllerin ülkede imal edilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliğini vurguluyor.

“Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda çoğalan tanelerden ağırlama etmeyi amaçladık”Çalıkoğlu Gıda Firması'nın Genel Müdürü Resül Çalık, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında, başta kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan, çoğalan taneler şekilde isimlendirilen katıksız ve evcil zeytini vatandaşlara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, Ünye ilçesinde belirlenen fırınlarla barışma yaparak, ‘askıda zeytin' uygulamasını yaşama geçirdiklerini anlatım fail Çalık, ”Zeytinin kahvaltı sofralarının birlikte tamamı öğünlerde ve gelişigüzel koşulda tüketilebildiğini, bundan dolayı Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası'nda çoğalan tanelerden ağırlama etmeyi amaçladıklarını belirterek firmasının memleketimiz topraklarında yetişen kalburüstü ürünlerimizi el değmeden dosdoğru ve emniyetli ortak şekilde, bölgemiz istihdamına yardım sağlayarak ve ahlakiyat bilimi çizgimizden edim vermeden şişman ortak heyecan, azim, istikrar ve istikrarla çalışmalarımıza gayret kesmeden bitmeme edeceğini vurguladı.

Selim Kuşcu

Haftanın Öne Çıkanları

Berfin Özek kimdir? Berfin Özek olayı nedir?

2021-12-13 08:53 - Gündem

Melih Gökçek, kendisine tahsis edilen zırhlı aracı teslim etti

2021-12-14 16:45 - Politika

Şehit İdris Aksöz’ün cenazesi helallik için baba ocağına getirildi

2021-12-10 21:53 - Gündem

Danilo şef tek celsede boşandı

2021-12-15 15:20 - Magazin

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden müjdeli neticeler geliyor

2021-12-10 12:18 - Sağlık

Baba mesleği kırtasiyeciliği büyüten iş kadını 65 ülkeye dış satım yapıyor

2021-12-12 15:15 - Yaşam

Kripto paraların güvenliği 'donanım cüzdan'a emanet

2021-12-12 11:14 - Ekonomi

TARSİM’den İspanya ve Makedonya temasları

2021-12-10 13:14 - Ekonomi

Türkiye'deki 'rövanş alışverişi'ni ecnebi gezmen hareketlendirdi

2021-12-15 11:39 - Ekonomi

Azerbaycan'ın 'Umummilli Lideri' Haydar Aliyev vefatının 18. senesinde anılıyor

2021-12-12 11:08 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

Şubatta en düşüt gerçek kaybolma yüzdelik 1,75 ile yatırım faizinde

11:06 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ efdal olabilir

19:07 - Ekonomi

Bakan Bilgin'den amme işçisinin bindirim görüşmeleriyle ilişik açıklama

14:08 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem