YEE çeşidinden planlı 'Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı' b

Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçiliği teşrikimesai ile Bosna Hersek'in bağımsızlığını baştan kazanmasının 30. sene dönümüne hususi terbiye programı düzenliyor.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

YEE İstanbul Eğitim Merkezinde planlı "Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı"nın açılışına YEE Başkanı Prof. Dr. onur Ateş ve Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç katıldı.

Açılışta mütekellim Ateş, Türkiye ile Bosna Hersek ortada tarihten mevrut ülfet ve dünürlük ilişkilerini değme bölgede şimdi da güçlendirmeye çalıştıklarını, dü abuhava arasındaki ilişkilere, kültürel ve insancasına bölgelerde şimdi baş döndürücü mazruf kazandırılmasına iri ehemmiyet atfettiklerini söyledi.

Kültürlerin birbirlerinin tamamlayıcıları olduğuna yer veren Ateş, "Yunus Emre Enstitüsü kurulduktan sonraları önceki merkezimiz Saraybosna'da açıldı. Bu da Bosna Hersek'in Türkiye ve Yunus Emre Enstitüsü düşüncesince ne derece ehemmiyetli bulunduğunu gösteriyor. Aynı sürede Bosna Hersek'i Türk hars diplerinin yansıması şekilde kısaca beraberce yaşadığımız ve oluşturduğumuz müşterek medeniyetin parçası şekilde görüyoruz." niteleyerek konuştu.

Şeref Ateş, canlı müşterek hisse senedi çeşidi şekilde 'barış'ı önemsediklerini vurgulayarak, YEE şekilde esas amaçlarının 'selam' kültürünü dünyada yaygınlaştırmak şekilde açıkladı.

Büyükelçi Adis Alagiç ise Yunus Emre Enstitüsünün Balkanlardaki barışın şimdi da güçlendirilmesi hesabına enine boyuna ehemmiyetli müşterek işlev edindiğine dikkati çekerek, Yunus'un üniversal sulh mesajını, Enstitünün yürütmüş bulunduğu eğitim, hars ve zanaat faaliyetleri kapsamında başarıyla etraflı evren ülkelerine ulaştırdığını tabir etti.

Böyle müşterek programın parçası olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getiren Alagiç, gelecekte de Yunus Emre Enstitüsü ile beraberce böylesine yararlı, kişiye raci ilmî etkinlikler yaparak evren barışına yardım gelmek istediklerini aktardı.

Alagiç, Boşnakların gereksinim duyan değme şeyin Türkiye'de bulunduğunu vurgulayarak, "Girişimcilik, çıplak maşer kuruluşları ve dernekçilik, ticaret, yatırımlar, doğacak teknoloji, devletçi anlayış. Bütün bunlardan şimdi baş döndürücü etkileşime girerek yararlanma edebiliriz. Özellikle çağ süregelen programla beraberce yazışma dalında ehemmiyetli katkılar sunulacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Üç hafta süresince bitmeme edecek Kültürlerarası Stratejik İletişim Uygulamalı Eğitim Programı, "Stratejik Analiz", "Stratejik İletişim" ve "Stratejik Angajman" modülleri üstünden ilerleyecek.

Türkiye'nin önde mevrut akademisyen, diplomat, bürokrat, sanatçı, iş insanı, er ve gazetecilerinin katkıları ile seminerler ve işlik emek harcamaları ekseninde kullanışlı şekilde bitmeme edecek programa, Türkiye'de yaşayan, Türkiye'de yüksek tahsil görmüş yada görülmekte olan, Türkçe bilici Bosna Hersek vatandaşları katılacak.

Programda Adis Alagiç, Deniz Ülke Arıboğan, Havva Kök Arslan, onur Ateş, Şekip Avdagiç, Melih Barut, Mesut Hakkı Caşin, Burak Küntay, Fikret Özer, Erkan Saka, Hasan Şehoviç, Görgün Taner, Emel Topçu, Erhan Türbedar, Osman Can Ünver, Ali Murat Vural ve Ahmet Yıldız yetişek ve seminer hasretmek düşüncesince arazi alacak.

Programın ikinci evresinin ise Saraybosna'da yapılması planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Geçmişten bugüne makbul sağlık teçhizatlarını Sakarya'daki müzede öğreniyorlar

2022-02-15 12:51 - Yaşam

İzmir Adliyesi saldırısında bombaları getiren kuşkulu düşüncesince savca hazırlandı

2022-02-14 13:43 - Gündem

Seyir sırasında yangın çıkan lüks araç hamile gemi Atlas Okyanusu'nda sürükleniyor

2022-02-18 23:00 - Dünya

Assan Alüminyum sürdürülebilirlik emekleri full sertifikasyon aldı

2022-02-14 20:19 - Ekonomi

Hun Yenilenebilir Enerji'nin hisseleri 1,82 liradan satışa sunulacak

2022-02-14 22:08 - Ekonomi

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası'na uygulayım bilimi ihraç edecek

2022-02-15 14:29 - Ekonomi

EPDK'den elektrik tarifelerine bağlı açıklama

2022-02-14 02:33 - Ekonomi

Türk astronomlar uzayda dü gezegen keşfetti

2022-02-14 11:42 - Teknoloji

Turkcell, dijital dönüşüm çalışmalarına SAP Türkiye teşrikimesai ile ivme kazandırdı

2022-02-14 16:20 - Ekonomi

Rumeli Türkülerinin sevilen ismi Arif Şentürk hayatını kaybetti

2022-02-15 21:53 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem