Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla buluştu

Bakan Karaismailoğlu, "Hiç elbette 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız çeşidinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden bir tanesi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi adına ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Çanakkale

Açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanlarla borda bordaya araya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine reva borda bordaya kitap kazandırmanın muhik gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Bu dev projenin ayrışık kademelerinde beraberce minval aldık, say harcadık, huzur teri döktük. Karşılaşılan zorlukları beraberce aştık ve bu koskoca yapıtı dal omuza daim beraberce tamamladık." niteleyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü gelişigüzel borda bordaya fen özelliği ile ayrımlı anlamlar taşıyor

Karaismailoğlu, Türkiye'nin şeklini açan, geleceğini aydınlatan borda bordaya ailenin personelleri olduklarını dile getirerek şöyleki bitmeme etti:

"Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi yahut Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzere öbür binlerce projelerimizde emeği bulunan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev asar şekilde ülkemize döndüğünü biz aşırı elleme biliyoruz ve görüyoruz. Sizler de kendinizle alım çalım duyun. Bizler, bu çalışmalarımız düşüncesince azmimizi sadece adale gücümüzden, beyin gücümüzden almadık; yurt sevgisi en iri motivasyonumuz oldu. Biliyorduk ki meydana getirilen gelişigüzel toy yol, akarsular gibi, geçtikleri sahaların istihdamına, üretimine, ticaret, kültür, gezim ve sanatına dirilik katacak. Biliyoruz ki güvenli, aceleci ve bedava ulaşımın, ticaretin, üretimin ve ihracatın en ehemmiyetli altyapısını hazırlayacak. Biliyoruz ki ekonomimiz ahacık bu yatırımlarla büyüyecek. Büyüyen tutum de kendine yeten, dünyada lider, ulusal bağımsızlığı sarsılmaz Türkiye demektir. İşte biz, burada ve öbür hepsi projelerimizde bunun düşüncesince çalıştık, buna fariza ettik. O sebeple borda bordaya el elan sizleri sarfiyat ettiğiniz yüksek efor düşüncesince kutluyorum."

<br class="k-br" />

"Çanakkale'nin alan gerdanlığı şekilde dünyada parladı"

Gerçekleştirilen hepsi planların ekonomik, içtimai ve kültürel tesirleri bakımından ülkenin, evlatların istikbaline meydana getirilen yatırımlar bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterimi ve liderliğinde, akıbet 20 yılda iblağ ve haberleşme dalında kaç başarıya imza atıldığına dikkati çekti.

Bakan Karaismailoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hiç malum 1915 Çanakkale Köprüsü, Bakanlığımız kabilinden yaşama geçirilen en müstesna, saygınlık projelerinden bir tanesi oldu; 'en'lerin, 'ilk'lerin ve rekorların projesi olarak, ülkemizin remiz yapılarından birine dönüştü. Mimari dizaynı ve fen özellikleriyle asrın en ünlü destanını bugünlere taşıdı. Ata mirasına en akıllıcasına halde cemaat çıkan borda bordaya abide, Çanakkale'nin alan gerdanlığı şekilde dünyada parladı. Biliyoruz ki bu başarı, büyük, çelimli Türkiye hedefine inanarak, tutkuyla kenetlenerek ve cansiparane mensur edilmiş borda bordaya kadro ruhuyla gerçekleşti. Sizler de bu ruhu ele geçiren ve iri işler başaran borda bordaya ailenin üyelerisiniz. Çalışmalarınızda aşırı disiplin borda bordaya hız gösterdiğinizi aşırı elleme biliyoruz. Projemizin 1,5 sene önceki bitirilmesi, bunun en elleme kanıtıdır. İleride, 1915 Çanakkale Köprüsü üstünden geçe çocuklarınıza, torunlarınıza 'Ben bu köprünün imalatında çalıştım, bu köprünün gelişigüzel evresinde emeğim, katkılarım var.' diyeceksiniz. Bunu gururla daim beraberce söyleyeceğiz. Milletimiz sizlere minnettardır."

Her kabil fedakarlık ve özveriyi gösterdiği, ciddiyetle ve başarıyla çalışmış olduğu düşüncesince emeği güzeşte her insana teşekkürname fail Karaismailoğlu, elan kaç projede baştan borda bordaya araya gelmiş şekilde Türkiye düşüncesince say verip arak dökeceklerini de laflarına ekledi.

Çalışanlarla kahvaltı karşıcı Karaismailoğlu, konuşmasının arkası sıra helikopter dalında hatırat fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizlerin emeği gelişigüzel kabil takdirin üzerindedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışanların borda bordaya araya geldiği toplantıya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun eliyle telefondan bağlandı.

Erdoğan, çalışanlara hitabında, şunları kaydetti:

"Sizlerin evvel yaşadığımız o bahtiyar günün arkası sıra hakeza borda bordaya kahvaltılı sohbette borda bordaya araya gelmenizden başkaca sevinçli oldum. Tabii ki beraber lüzum Bakanımız Adil Bey gerekse müteahhit kuruluşların yöneticileri, malikleri icabında mühendisinden mimarına, bunun indinde hepsi iştirakçi kardeşlerim hepiniz doğrusu aşırı ayrımlı borda bordaya cansiparane bu yapıtı meydana getirirken borda bordaya gün yazdınız ve yazdığınız bu tarihle de 10 seneler sonradan da geçse inşallah anılacaksınız. Köprünün üstünden borda bordaya yakadan öbür yakaya devredilmek şekli ile oradaki güzelliği yaşadım, oradaki güzelliği gördüm ve burada siz değerli üyelerimizin korkmadan emeğiniz gelişigüzel kabil takdirin üzerindedir. Sizleri şahsım, ailem, milletim hesabına kutlama kartı ediyorum, kutluyorum. Sizlere de hepsi ailenizle beraberce mutluluklar diliyorum. Allah yar, yardımcımız olsun diyorum, hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Sağ olun, mevcut olun."

Haftanın Öne Çıkanları

Boru patlarsa ev havaya uçacak

2022-03-18 08:26 - Gündem

Ukrayna: 'Rusya olumlu konuşmaya başladı'

2022-03-13 19:35 - Dünya

Pandemide evren güzel duyusal düşüncesince Türkiye'ye koştu

2022-03-18 12:38 - Sağlık

Opr. Dr. Beyaz: “Görüntüleme şekilleri ile böbrek kanserleri erken evrede yakalanabilir”

2022-03-18 16:58 - Sağlık

Sebastian Vettel’in kaskı tartışmalara neden oldu

2022-03-12 20:04 - Spor

Ukrayna'dan ahit Türk yurttaşı hâlâ boşaltma edildi

2022-03-13 00:18 - Gündem

Beyaz Saray: Çin, Rusya-Ukrayna dair ne tarafta duracağına değişmeyen vermeli

2022-03-19 00:08 - Dünya

Büyük büyükbabası Seyit Onbaşı'nın boy yazdığı topraklarda görevlendirilmenin gururunu yaşıyor

2022-03-17 17:03 - Gündem

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor

2022-03-12 15:06 - Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi

2022-03-16 11:44 - Politika

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem