Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, müzakerelerin Rusya'nın tek şansı bulunduğunu belirtti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakereleri ayraç ederek fakat danışmalar eliyle Rusya'nın hatalarından arka dönülebileceğini belirtti. Rusya'nın, Ukrayna'daki insancasına koridorları ve tahliyeleri engellemesine de yer veren Zelenskiy, "İşgalciler bir çok

Dünya - 2 yıl önce

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ülkesine saldırısının 23. gününde hem Ukrayna bununla beraber evren kamuoyuna açıklamalarda bulunmuş oldu ve Rusya'ya da acemi birlikte ileti göndererek müzakereleri ayraç etti. Konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'da saldırmış olduğu kentlerden sivillerin tahliyesine müteveccih emekleri aktaran Zelenskiy, "Bugün Ukrayna'da 7 geçenek vardı. Sumi Bölgesi'nde 6 ve Donetsk Bölgesi'nde 1 çıplak koridoru vardı. Mariupol kuşatmasından 9 binden birlikte tomar insanoğlu boşaltma edildi. Toplamda 180 binden birlikte tomar Ukraynalı insancasına iane koridorları üstünden kurtarıldı" ifadelerini kullandı.

"Bu birlikte harp suçudur"

Rusya'nın, insanı yardımlara bariyer olduğuna ve bu şuurlu meydana getirilen saldırıların birlikte harp suçu olduğuna nazarıitibar çekici Zelenskiy, "Yüzlerce titrem esas mahsulat doğrulama edildi. Fakat işgalciler bir aşırı alanda çevredeki kentlere insancasına iane tedarikini engellemeye bitmeme ediyor. Bu ağız ağıza şuurlu birlikte taktiktir. Ukrayna kentlerindeki insancasına felaketi, Ukraynalıların işgalcilerle ortaklık yapması düşüncesince birlikte sav durumuna sağlamak düşüncesince banko değme şeyi deneyecekleri baş döndürücü net. Bu birlikte harp suçudur. Bundan onlar mesul olacak. Bu buyrukları sağlayan Rus figürleri bu buyrukları adına getiren değme Rus askeri belirlenecek. Lahey'e tek istikamet bilet alacaklar. Sivillerin Rus bombardımanından ve saldırılarından saklandığı Mariupol'da işgalciler kabilinden bozma edilen acıklı tiyatrosunun enkazındaki sekene kurtarılmaya bitmeme ediyor. 130'dan dahası çıkarıldı. Ağır yaralılar var. Fakat ölmüş sayılarıyla ilişik kemiksiz birlikte bilim yok" dedi.

"Müzakereler, Rusya'nın hatalarından meydana gelen hasarı azaltması düşüncesince tek şans"

Sözlerinin devamında, Ukrayna birliklerini Ruslara erinç savunmasını sürdürdüğü ve Rusların da saldırılara bitmeme ettiğini tamlayan Zelenskiy, "Ordularının bu taktiği, Rus devletinin halini henüz da kötüleştiriyor. Daha tahripkâr yaptırımlara bozukluk olur. Savaş karşıtı koalisyona acemi üyelerin katılımını heveslendirme eder. Rusya'ya edisyon gerçekleştirmek düşüncesince değme devir yansız kalmaya etkin ülkeler fark bu birleşmeye karışma oluyor. Bu sebeple Ukrayna'nın sulh ve güvenliğine değgin müzakereler, Rusya'nın öz hatalarından meydana gelen hasarı azaltması düşüncesince tek şans. Biz değme devir müzakerelerde ısrar ettik. Sadece 23 günce karışma sürecinde değil, değme devir diyalog önerdik, sulh düşüncesince analizör sunduk. Şimdi her insanın beni duymasını istiyorum. Özellikle Moskova'nın. Buluşma zamanı. Konuşma zamanı. Ukrayna düşüncesince yer bütünlüğünü ve adaleti baştan sağlamanın tarihi geldi" ifadelerini kaydetti.

"Moskova'daki mitinge kısaca 200 bin ferdin katıldı"

Rusya'nın Kırım'ı ilhakına müteveccih Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birlikte stadyumda binlerce insana seslenme etmesi ve yüzbinlerce ferdin Kırım sonucuna ve Rusya politikalarına dayanaklık geçirmek mitingleri yapmasını eleştiren Zelenskiy, "Bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da, Kırım'ın ele geçirilmesinin sene dönümü ile ilişik nice lakırtı duyuldu. Büyük birlikte miting yapıldı. Bir ayrıntıya nazarıitibar geçirmek istiyorum. Moskova'daki mitinge kısaca 200 bin ferdin katılmış olduğu bildirildi. 100 bini sokaklarda, kısaca 95 bini stadyumda. Yaklaşık alegori ayrımsız sayıda Rus askeri Ukrayna'nın işgaline katıldı. Moskova'daki o stadyumda 14 bin ölü, on binlerce yanık ve hastalıklı artan kullanmakta olanları manzara edin. Bu savaşın bedeli 3 haftadan fazlası. Savaş bitmeli. Ukrayna'nın önerileri masada" niteleyerek konuştu.Erhan Altıparmak 

İLGİLİ HABER
Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, 'Biden, Çin'in Rusya'ya maddesel dayanaklık geçirmek sağlaması yerinde neticeleri açıkladı'
Haftanın Öne Çıkanları

Boru patlarsa ev havaya uçacak

2022-03-18 08:26 - Gündem

Ukrayna: 'Rusya olumlu konuşmaya başladı'

2022-03-13 19:35 - Dünya

Sebastian Vettel’in kaskı tartışmalara neden oldu

2022-03-12 20:04 - Spor

Opr. Dr. Beyaz: “Görüntüleme şekilleri ile böbrek kanserleri erken evrede yakalanabilir”

2022-03-18 16:58 - Sağlık

Pandemide evren güzel duyusal düşüncesince Türkiye'ye koştu

2022-03-18 12:38 - Sağlık

Beyaz Saray: Çin, Rusya-Ukrayna dair ne tarafta duracağına değişmeyen vermeli

2022-03-19 00:08 - Dünya

Ukrayna'dan ahit Türk yurttaşı hâlâ boşaltma edildi

2022-03-13 00:18 - Gündem

Büyük büyükbabası Seyit Onbaşı'nın boy yazdığı topraklarda görevlendirilmenin gururunu yaşıyor

2022-03-17 17:03 - Gündem

OSD ocak-şubat zamanına bağlı verileri açıkladı

2022-03-14 11:13 - Ekonomi

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo​​​​​​​: Gençliğin getirmiş olduğu değişiklikten sabah yeli almamız gerekiyor

2022-03-12 15:06 - Gündem

İlgili Haberler

Netanyahu, dünkü başbakanlığı çağında İsrail'i "çalkantılı müşterek sürece" sürükledi

13:08 - Dünya

Ukrayna: Rusya, şeb 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:08 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:07 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin muhtemel Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

Cezayir'den Fas yönetimine: Ordumuz sınırlarımızı korumaya hazır

05:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem