Türkiye geleceğin savaşma ortamına hazırlanıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türkiye'nin savunma sanayisinde bundan böyle birlikte alışveriş değil, oyuncu pozisyonuna dönüştüğünü belirterek, geleceğin savaşma ortamının en ehemmiyetli unsurları düşüncesince de icraat yürüttüklerini bildirdi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Defence Turkey Dergisi çeşidinden Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği (SaSaD) desteği ve ODTÜ Teknokent-Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi iş birliğiyle meydana gelen Uluslararası Geleceğin Askeri Konferansı etkinliğinde, bu bölgede evren genelinde bitmeme fail programlar ve teknolojik kur ile sektörel yetenekler ele alındı.

Vefat fail Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın cenaze merasimi zımnında etkinliğe katılamayan İsmail Demir, mesajlarını videoteyp ile iletti.

Askeri kabiliyetlerin, savunma teknolojilerinin ve muharebeye ilişkin stratejilerin gelişiminin teknolojiyle direkt irtibatlı bulunduğunu anlatım fail Demir, şu değerlendirmede bulundu:

"Savaşın andıran ve ırak gelecekte elbette akım edeceği, beklenen arbede müstevi ve şartları ile hasımların elde etmeleri beklenen kabiliyetlerin önceleri kestirilmesi, çalışan ortak harp gücü bulundurmak düşüncesince şarttır. Geleceğin savaşma ortamının en ehemmiyetli unsuru olacağını düşündüğümüz, derinti insansız hava-kara-deniz araçları, şişman veri, siber asayiş ve uzay, peyk teknolojileri, bileşimli zeka ve robotik, insansız kişmiri ve bahir araçları, lazer ve elektromanyetik silahlar kabil mevzularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık Türkiye’nin savunma sanayisinde dünyanın peşinde kalma lüksü olmadığının bilinciyle eylem ediyoruz."

Teknoloji sebebiyle evren rakiplik gücü yarışında

Dünyada anbean gelişen uygulayım bilimi sebebiyle şişman ortak rakiplik gücü yarışı yaşandığını, bu yarışın en ehemmiyetli aktörlerinden birinin de savunma alanındaki Ar-Ge ve inovasyon emekleri bulunduğunu vurgulayan Demir, bundan dolayı uygulayım bilimi odaklı Ar-Ge, Ür-Ge ve inovasyon stratejilerinin belirlenmesinin, uygulayım bilimi projelerinin yönetilmesinin Başkanlık düşüncesince mühim ehemmiyet taşıdığını söyledi.

"Küresel ortak çelim olma uğrunda çabucak ilerlemekte bulunan ülkemiz, savunma sanayisi dalında da hassaten sonuç zamanlarda ağırbaşlı ortak atak içinde." diyen Demir, bu doğrultuda hesaplı projelerle sahasının geliştiğini, ihracatın arttığını, bu bölgede dışa bağımlılığın güneş geçtikçe azaldığını dile getirdi.

Bu planların çıktıları bulunan vasat ve sistemlerin sahada kullanıldığını ve asayiş güçlerinin görevlerini korkusuzca yürütme etmelerine asistan bulunduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

"Bütün bu başarılar, hassaten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çelimli liderliği ve değişmeyen kabul etme süreçlerindeki desteği ve savunma sanayisi ekosisteminin gayretleri sebebiyle elde edilmiştir. Bugün Türkiye ürettiği platformlar ve ast sistemlerinin kabiliyetleri sebebiyle savunma sanayisinde bundan böyle ortak piyasa değil, oyuncu pozisyonuna dönüşmüştür. Geleceğin teknolojilerine bugünden süregelen yolculuğumuz sayesinde, andıran gelecekte bugünkü konumundan şimdi gitgide bulunan ortak Türkiye göreceğimize bulunan inancım tamdır."

Haftanın Öne Çıkanları

Kadıköy’de sokak hayvanları için barınma ve besleme çalışması yapıldı

2021-10-17 15:34 - Gündem

Gribin ilacı ‘kış çayı’

2021-10-17 11:16 - Sağlık

Galatasaray Kulübünün 2020 yılı düzgülü umumi müesses başladı

2021-10-17 12:05 - Spor

Muz üreticileri 'dal ve raf' arasındaki değer farkından şikayetçi

2021-10-18 12:10 - Ekonomi

Taliban'ın arsıulusal mülakat trafiği

2021-10-17 15:29 - Dünya

'Dünyanın en uzun kadını' unvanıyla Guinness'e girmenin mutluluğunu yaşıyor

2021-10-14 17:01 - Yaşam

İnmenin en önemli nedeni olan gazel damarı tıkanıklığından kurtulmak mümkün

2021-10-16 16:39 - Sağlık

Manolya sarıklı okula kıymetlendirmek düşüncesince kilometrelerce ayakçak çeviriyor

2021-10-18 13:10 - Yaşam

Saç dökülmesi neden olur?

2021-10-18 11:04 - Sağlık

Türkiye'nin Lome Büyükelçisi Demir'e layıkıyla Togo keşfedilmeyi bekliyor

2021-10-18 13:50 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

Şubatta en düşüt gerçek kaybolma yüzdelik 1,75 ile yatırım faizinde

11:06 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ efdal olabilir

19:07 - Ekonomi

Bakan Bilgin'den amme işçisinin bindirim görüşmeleriyle ilişik açıklama

14:08 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem