TEKNOFEST KARADENİZ'de ikinci bulunan Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı ödüllendirildi

TEKNOFEST KARADENİZ'de "Yüksek İrtifalı Roket Yarışması" kategorisinde ikincilik elde fail Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı'nın lansman ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Teknoloji - 2 yıl önce

Trabzon

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan Ortahisar Belediyesi Creatiny Roket Takımı'nın kaptanı Umut Genç, Belediye önündeki törende, takımın, 2018'de KTÜ içerisinde kurulan ve nice ARGE projesi imal ederek diyar içi ve dışı yarışmalarına eklenen Creatiny Topluluğu süresince kurulduğunu ve füze bilimi üstünde icraat yürütmeye başladığını söyledi.

Trabzon'u TEKNOFEST'te asimilasyon ettiklerini tamlayan Genç, "2021 senesinde Trabzon'un önce pervaz meydana getiren roketini üreterek, ilimizi TEKNOFEST yarışmasında asimilasyon ettik ve değerli ortak pervaz gerçekleştirdik. İçinde bazısı taksirat mevcut roketimiz, Trabzon ve bizim düşüncesince hoppadak ortak giriş oldu." ifadesini kullandı.

Genç, Trabzon'un efdal yükselti kategorisinde önce roketini 2022 senesinde ürettiklerini tabir ederek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yaklaşık 10 maaş ortak emek vermek daha sonra 'Fırtına A' isimli, Trabzon'dan çıkan ve önce kat efdal irtifada pervaz gerçekleştirebilecek roketimizi, bayrağımızın renklerine, al parafin renklere boyadık. Fırtına A, TEKNOFEST 2022 dahilinde Aksaray'da değerli ortak pervaz gerçekleştirerek şişman nazarıitibar topladı. Bu yarışmaya nice ilden nice ekip katıldı fakat Trabzon'un fırtınası 20 bin feet irtifaya başarıyla terfi etti ve ilmî vazifesini başarıyla tamamladı. Bu hususta değerli bulunan ortak tane füze yerine zirvede yerini aldı. Başka nazar boncuğu takımın bu kategoride değerli olamadığını ve ödül almaya adalet ele geçiren ortak tane ekip olduğumuzu itibar duyarak buradan bildirmek istiyorum."

Orta yükselti kategorisinde de füze ürettiklerini ve bordo-maviye boyadıklarını özetleyen Genç, "Bu roketimiz de atışını başarıyla bitirdi ve 11 bin irtifaya ulaştı. Ayrıca önümüzdeki yıl anne odağımız olacak amudi gerileyiş yapabilme kabiliyetinde roketimizin tasarımını da tamamladık ve inşallah bu yıl de üretime alacağız." dedi.

Genç, ABD ve Portekiz'de planlı füze yarışmalarına katılarak Türkiye ve Trabzon'u asimilasyon eylemek istediklerini dile getirerek, "Bizim Creatiny Topluluğu süresince ortak derinti projemiz var. İnsansız iklim araçları, tahtelbahir araçları, su üstü özerk araçları, uydular kabilinden ortak derinti projemiz var. Bu projelerimizi şirketleştirmek istiyoruz. Üniversitemizden çıktıktan sonradan Trabzon'da istihsal hattı oluşturarak bu ürünlerimizi hızlı üretime almak istiyoruz." diyerek konuştu.

Trabzon Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de musahabe icra ettiği programda, Creatiny Roket Takımı tanıtılarak ödüllendirildi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile baş döndürücü sayıda ilişik katıldı. ​​​​​​​

Haftanın Öne Çıkanları

'Koşan Kartal' lakaplı 68 yaşındaki Fikri amca, sağlığını harekete borçlu

2022-09-22 14:03 - Yaşam

Kovanlarını ayılardan destek olmak düşüncesince akşam kez tutuyor

2022-09-23 14:03 - Yaşam

Katarlı iş adamı anadan görme yemeklerle markalaştırdığı restoranında ünlüleri ağırlıyor

2022-09-22 15:03 - Yaşam

İşitme engelli 3 ahi geçinme tutunma azmiyle dayanıklı oluyor

2022-09-23 19:00 - Yaşam

İsviçre Merkez Bankası aksi faiz sürecini sonlandırdı

2022-09-22 12:04 - Ekonomi

Tüketici güven endeksi eylülde yüzdelik 0,3 arttı

2022-09-22 11:03 - Ekonomi

NYT'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna krizindeki diplomasi başarısına övgü

2022-09-22 01:03 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 90,47 dolar

2022-09-22 10:05 - Ekonomi

Rusya'dan Finlandiya'ya geçişler arttı

2022-09-22 15:04 - Dünya

Aşırı korumacı anne-baba tutumu sosyal fobi oluşturuyor

2022-09-22 10:03 - Sağlık

İlgili Haberler

ABD, Twitter'da iştirak içi belgeleri inceleyecek

12:07 - Teknoloji

Hırvatistan'dan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ne yukarı düzem ziyaret

00:06 - Teknoloji

Çin 44 teknoloji sahasının 37'sinde ABD'nin uğrunda arazi alıyor

15:08 - Teknoloji

Baykar'ın deprem alanına gönderilmiş olduğu gerekseme malzemelerinin dağıtımına başlandı

16:10 - Teknoloji

Baha ve Poyraz arama-kurtarma ekiplerinin "gözü" oldu

14:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem