Rusya doğal gazı keserken Almanya cazibe üretiminde gaz namına kömür kullanacak

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, "Gazda tedbir şu anda güvence altında ancak boyut ciddi. Bu sebeple gaz tüketimini dökmek düşüncesince tedbirleri güçlendirmeye ve ek tedbirler almaya bitmeme ediyoruz." dedi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Berlin

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, ülkesinin doğacak kışa müteveccih doğal gaz depolama tesislerini doldurmaya asistan peyda geçirmek düşüncesince gaz tüketimini azaltması ve elektrik üretimi için kömür santrallarının elan çok kullanılması gerekeceğini açıkladı.

Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatı, Kuzey Akım'daki kapasitenin de düşürülmesiyle azalmaya bitmeme ederken, Habeck, meydana getirdiği açıklamada Almanya'nın gaz ambarlama tesislerini doldurmaya asistan olmaya müteveccih gaz tasarrufu düşüncesince ek önlemler alındığını bildirdi.

Habeck, Rusya'nın doğal gazda kesintiye bitmeme edeceğine müteveccih endişelerle ülkesinin cazibe üretimi düşüncesince gaz kullanımını sınırlaması ve Rusya'dan mevrut arzdaki düşüşü telafi geçirmek düşüncesince gaz ambarlama tesislerine evleviyet vermesi icap ettiğini belirtti.

Alman Yeşiller Partisi emektar Eş Genel Başkanı bulunan Habeck, Almanya'nın kömür yakıtlı cazibe üretiminden çıkacak projelerine ve partisinin ilkelerine karşıt bulunmasına karşın ülkenin cazibe üretimi düşüncesince kömür kullanımını da bırakmak durumunda kalacağını da vurguladı.

Habeck, “Talep üstüne kanunla seçenek müşterek gaz rezervi oluşturuyoruz. Bu, DOĞRU peyda geçirmek gerekirse, müşterek intikal devri düşüncesince elan çok kömürle etkin cazibe santrali anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Gaz piyasasındaki durumun akıbet günlerde kötüleştiğini ve gaz ambarlama tesislerinin faziletkâr fiyatlara da olsa doldurulabildiğini vurgulayan Habeck, "Gazda hazırlık şu anda güvence altında lakin gestalt ciddi. Bu sebeple gaz tüketimini dökmek düşüncesince tedbirleri güçlendirmeye ve ek tedbirler almaya bitmeme ediyoruz. Bu, gaz tüketiminin elan da azalması ve ambarlama tesislerine elan çok gaz aktarılması gerektiği anlamına geliyor. Aksi biçimde şita kavi geçecek." değerlendirmesinde bulundu.

Habeck, Avrupa’da gaz fiyatlarının yükselmesinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in menfaatlerini erinçsiz etme, ayırma ve tutarları açık açık tezyit stratejisi bulunduğunu savunarak, “Buna müsaade vermeyeceğiz. Kararlı, kusursuz ve satır satır müşterek biçimde yanıt veriyoruz.” dedi.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığının açıklamasına göre, Alman hükümeti cazibe üretimi içi kömür kullanımını artırmanın indinde bölük halkı tüketimine hudut getirmeyi ve sanayide elan az gaz kullanılmasını isteklendirme edecek müşterek mekanizmayı da yaşama geçirmeyi planlıyor.

Alman hükümeti ayrıca, kışın gaz problemi yaşanmaması düşüncesince ülkede gaz endüstrisi düzlük yöneticisi bulunan Trading Hub Europe düşüncesince Alman Kalkınma Bankası'ndan (KfW) 15 bilyon ekü ek itimat limiti açmayı hedefliyor.

Öte yandan, Almanya'daki gaz ambarlama tesislerinde doluluk payı şu anda yüzdelik 57 seviyesinde bulunurken, Alman hükümeti Kasım 2022’ye derece bu payı yüzdelik 90'a ulaştırmayı hedefliyor.

Almanya'nın sanayide çarkları katlamak ve konutları kızdırmak düşüncesince Rus yer yağı ve doğal gazına başka Avrupa ülkelerinden elan çok tabi bulunduğu görülürken, ülke, Rusya-Ukrayna mücadelesi önceleri gereksinim duyan doğal gazın yüzdelik 55'ini, Rusya'dan karşılıyordu. Son yıllarda bunu yüzdelik 35’e düşürdü.

Almanya'da konutların kestirmece ½ si ağırbaşlı sanayide cazibe istihsal yapmak düşüncesince makbul doğal gazla ısıtılıyor.

Rusya'ya erke bağımlılığını dökmek düşüncesince dip icraat örümcek Alman hükümeti, Rus gazından ağız ağıza hür peyda geçirmek düşüncesince vakte gereksinimi bulunduğunu belirtiyor. Hükümet, Batılı devletlerin Moskova'ya dirlik yaptırımlarını desteklemesine karşın Rusya'dan gaz arzının elden durdurulmasına dirlik çıkıyor.

Gazprom, Kuzey Akım üstünden Avrupa'ya gaz sevkiyatını düşürmeye bitmeme ediyor

Gazprom, 14 Haziran’da meydana getirdiği açıklamada Kuzey Akım üstünden gaz sevkiyatının 167 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe düşürüldüğünü bildirmişti.

Kuzey Akım, Yamal-Avrupa borazan hattı ve Ukrayna'daki borazan hatlarının birlikte Rus gazını Avrupa'ya haiz ehemmiyetli hatlardan birisi adına biliniyor. Şirketten elan önceki meydana getirilen açıklamada, Yamal-Avrupa üstünden sevkiyatların durdurulduğu, Ukrayna üstünden sevkiyatların da kestirmece nısıf yarıya düşmüş bulunduğu belirtilmişti.

15 Haziran’da ise Gazprom, Alman Siemens şirketine iş düşüncesince gönderilen kimi fen ekipmanların hâlâ dönmediğine ayraç ederek, Kuzey Akım borazan hattı üstünden Avrupa'ya gaz sevkiyatının yüzdelik 33 elan düşeceği uyarısında bulunmuştu.

Gazprom, Kuzey Akım borazan hattına gaz tedarikin, 16 Haziran bakımından günce 67 milyon metreküpe derece sağlanabileceğini bildirdi.

Rus müşareket ayrıca, rubleyle ifa yapmayı reddettikleri sebebi öne sürülerek elan önceki Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya ve Hollanda'ya gaz sevkiyatını durdurmuştu.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, fen mesail dolayısıyla Kuzey Akım borazan hattı üstünden Avrupa'ya gaz sevkiyatında kesintiyi “siyasi güdümlü” adına nitelendirmişti.

Almanya, Rus erke kaynaklarına bağımlılığı dolayısıyla geçmişte, Washington yönetimi çeşidinden dip eleştirilere sunulan kalmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Muşlu cümle lisesi öğrencileri gerekseme sahiplerinin konutlarını onarıyor

2022-06-16 12:04 - Yaşam

Sivas'ta sağanak, yolda heyelana illet oldu

2022-06-14 20:02 - Gündem

Borsa İstanbul'da gong Bulls GSYO ve RePG Enerji düşüncesince çaldı

2022-06-14 11:04 - Ekonomi

Özel bakımla yaşama tutunan kocaoğlan yavrusu 'Haçuvan' Bursa'ya gönderilecek

2022-06-14 12:06 - Yaşam

Kütahyalı işletmeci, boynuzları bezen eşyasına dönüştürüyor

2022-06-14 18:03 - Yaşam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ihalesi yapılacak dü otoyola bağlı bilgileri paylaştı

2022-06-15 15:04 - Ekonomi

Dr. Aydoğdu: 'Yüz mezoterapisi ile cildi gençleştirmek mümkün'

2022-06-15 11:04 - Sağlık

Hastalara düş özgülemek düşüncesince İzmir'den bisikletle yola çıkan 2 avrat Bitlis'e geldi

2022-06-13 16:04 - Yaşam

Görme sakat 65 yaşındaki eş 88 yaşındaki annesine bakıyor

2022-06-17 16:04 - Yaşam

Rafet El Roman, Trabzonspor düşüncesince bestelediği şarkıyı ilk kez konserinde söyledi

2022-06-19 00:02 - Magazin

İlgili Haberler

Bakan Kirişci: Sıvılaşma vasfı bulunan tarım arazisinden, faydan ırak duracağız

17:08 - Ekonomi

Şubatta en düşüt gerçek kaybolma yüzdelik 1,75 ile yatırım faizinde

11:06 - Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Faiz oranları önceleri kestirim edilenden hâlâ efdal olabilir

19:07 - Ekonomi

Bakan Bilgin'den amme işçisinin bindirim görüşmeleriyle ilişik açıklama

14:08 - Ekonomi

Brent petrolün varil fiyatı 86,27 dolar

10:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem