Marmaris'te yangının seyri jandarmanın Mobil Harekat Merkezi'nden enstantane izlem edildi

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki yangın ve tabii afetlerde koordinasyonun sağlandığı Mobil Harekat Merkezi, Marmaris'teki yangının söndürülmesine fen olanak ve imkanlarıyla ehemmiyetli ulama sağladı.

Gündem - 2 yıl önce

Muğla
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Marmaris'te yangının seyri jandarmanın Mobil Harekat Merkezi'nden enstantane takibat edildi

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına engelleme fail ekiplere, Jandarma Genel Komutanlığının Mobil Harekat Merkezi beceri olanak ve imkanlarıyla asistan oldu.

Marmaris'te 21 Haziran Salı gece ezanı saatlerinde çıkan, açıktan ve karadan engelleme ile arama dibine tahsil edilen yangında jandarma teşkilatı hem karada bununla birlikte havada fariza aldı.

Hisarönü Mahallesi Değirmenyanı Yangın Koordinasyon Merkezi'nde konuşlanan jandarmanın Mobil Harekat Merkezi, yangının arama dibine alınmasında çalışan gösteriş üstlendi.

Kara ve iklim ekiplerinin eş güdümlü edilmiş bulunduğu merkez, 63,75 metrekareden oluşuyor.

Komuta Merkezi yerine da beğenilen hareketli araçta, insansız iklim araçları (İHA) ve dron kaynak izlem sistemi, videoteyp konuşma sistemi, jandarma güvenlik bilgelik sistemi, coğrafi çözümleme sistemi, facia dalavere dayanak sistemi, Orman Genel Müdürlüğü alıcı izlem programı ve meteorolojik değişebilir çizge sistemi bulunuyor.

Merkezde fariza karşılayıcı ekipler, bölgeden İHA'lar tarafından mevrut görüntüleri sönüm çalışmalarına dahil olan personele aktardı. Coğrafi çözümleme sistemi ile de yanan alanları ve beklenen riskleri değerlendiren ekipler, uygulayım bilimi ve beceri olanakları kullanarak akıllıca hamlelerin yapılmasını sağladı. Böylece alanda dört dörtlük müşterek egemenlik kuruldu.

Yangın bölgesinin değerlendirmelerini ve merkeze vasıl görüntüleri çabucak enerjik yayınlarla sönüm çalışmasına dahil olan ilgililere aktaran merkezin çalışmalarını, Anadolu Ajansı (AA) kadrosu görüntüledi.

Jandarma hususi Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Jandarma Yarbay Talip Kurt, AA muhabirine, Mobil Harekat Merkezi'nin katıksız afetlerde, maşeri vakalarda ve yıldırı vakalarında kullanıldığını, çöküntü ortamının gönderme ve idaresinin sağlanmasında iri ehemmiyet bildirme ettiğini söyledi.

Aracın afetlerde erbap bulunduğu peyk genel ağ ve ağ bağlantısı yardımıyla rastgele müşterek harici erke ve kablolu muhabere ağına gerekseme duyulmadan tanıtma olanağı verdiğini aktaran Kurt, merkezin Marmaris'teki yangında da ehemmiyetli müşterek fariza üstlendiğine dikkati çekti.

Kurt, "İHA'lardan mevrut sahneler izlenerek muktezi yönlendirmeler yapıldı. Coğrafi çözümleme sistemi ile de görüngü bölgesi değerlendirilerek enstantane takip edeni yapıldı." dedi.

Arama-kurtarma ve maşeri dayanak faaliyetlerinde de ehemmiyetli gösteriş düzlük hareketli aracın, vatandaşın geçim ve güvenliği düşüncesince gelişigüzel ayrışık göreve amade bulunduğunu kaydeden Kurt, Mobil Komuta Merkezi aracının Kastamonu ve Sinop'taki baskın felaketlerinde de kullanıldığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Marmaris'teki yangın dönemini Mobil Komuta Merkezi aracından takibat etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Van Cumhuriyet Başsavcısı değişti

2022-06-20 08:01 - Gündem

Muş'ta berivanlar yaylalardaki hayvanları sağmak düşüncesince kilometrelerce sefer katediyor

2022-06-23 20:04 - Yaşam

Türk Telekom, Kenan İmirzalıoğlu’nun bulunduğu yeni reklam filmini yayınladı

2022-06-22 17:04 - Magazin

Antalya'da 400 kınalı keklik doğaya bırakıldı

2022-06-25 18:03 - Yaşam

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan BM'ye "yeniden yapılandırma" çağrısı

2022-06-24 11:03 - Gündem

Baba, oğul ve torun birlikte sınava girdi

2022-06-20 14:03 - Eğitim

Rafet El Roman, Trabzonspor düşüncesince bestelediği şarkıyı ilk kez konserinde söyledi

2022-06-19 00:02 - Magazin

Fransız şirket Türkiye’deki raylı sistemler yatırımını genişletiyor

2022-06-25 11:05 - Ekonomi

Rusya: Ukrayna'da Su-25 ve Mig-29 harp uçaklarını düşürdük

2022-06-22 15:03 - Dünya

Rusya doğal gazı keserken Almanya cazibe üretiminde gaz namına kömür kullanacak

2022-06-20 01:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem