Londra Polis Teşkilatındaki "ırkçılık ve kadın düşmanlığı"na hakkında gösteri düzenlendi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeybatısındaki Wembley'den Londra Polis Teşkilatına revan göstericiler, ırkçılık ve kadın düşmanlığını protesto etti.

Dünya - 2 yıl önce

İngiltere
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Londra Polis Teşkilatındaki ırkçılık ve kadın düşmanlığına dirlik gösteri yapıldı

Protestocular, Wembley'de 6 Haziran 2020'de bıçaklanarak öldürülmüş dü kız karındaş Nicole Smallman (27) ve Bibaa Henry'nin (46) anısına, ölümlerinin ikinci senesinde burada toplanarak yürüyüşe başladı.

Göstericiler, seyir süresince görüngü durumunda kardeşlerin cesetlerinin yanı sıra öz tasrif (selfie) yaparak, WhatsApp hesaplarından paylaşan dü manşet memuru Deniz Jaffer ve Jamie Lewis ile Londra Polis Teşkilatını protesto etti.

Kadınların Eşitliği Partisi (WEP) kabilinden planlı gösteriye dahil bulunan protestocular, "Kadın düşmanlığına son", "Yeter artık" mukayyet pankartlar taşıdı ve "Irkçı polis", "Siyahi hanımefendilerin yaşamı değerlidir" çarpıcı sözleri attı.

Trafalgar Meydanı'nda göstericiler hesabına mütekellim Simon Yasmin, İngiltere'de ırkçılık ve başta arap hanımlara müteveccih düşmanlığın aşırı ehemmiyetli ortak dava olduğuna dikkati çekerek, Prens Harry'nin benzeri Megan Markle'ın da verilen kalmış bulunduğu ırkçı davranışların peşi sıra bu ülkeden ayrıldığını söyledi.

WEP'den meydana getirilen mukayyet açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İki kız kardeşin öldürülmüş bulunduğu 2020'den buyana 200'den ortak tomar kadın, eş sertliği zımnında yaşamını kaybetti, on binlercesi hücum yahut eşeysel saldırıya uğradı. Bu esnada, politikacılar ve manşet ise yersiz özürler arzuladı ve hangisinin henüz aşırı kabahatli bulunduğu dair birbiriyle tartıştı. Yeter artık. Geçtiğimiz dü yıl, bizi korumayı amaçlayan kurumlarda asıl ve sürekli ortak fark yapılması düşüncesince iri ortak dayanak dalgasına delil oldu."

Polis teşkilatı, kardeşlerin ölümünün 2. senesinde bozukluk diledi

Metropolitan Polisi, başşehir Londra'da 6 Haziran 2020'de bıçaklanarak öldürülmüş dü kız kardeşin ölümlerinin ikinci senesinde izah yaptı.

Polis memurlarının cesetlerinin fotoğrafını çekmiş bulunduğu kız kardeşlerin ailesi ve arkadaşlarından bozukluk dilendiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağladığımız işlev kuru olması müstelzim standardın altındaydı ve elbette sevdiklerinin yaşamış bulunduğu sıkıntıyı henüz da artırdı. Polis memurları Deniz Jaffer ve Jamie Lewis'in hakkıyla adi eylemleri düşüncesince üzgünüz. Bu sebepten hapisteler. Londralıların manşet teşkilatına bulunan itimatını baştan nesir etmeye çalışırken, düzenleme içerisindeki kültürü ve standartları imar etmek bizim düşüncesince ortak önceliktir."

Haftanın Öne Çıkanları

TBMM Başkanı Şentop: Necip Fazıl ortak iri davanın konuşma dili kırılamayan kalemidir

2022-06-07 22:04 - Gündem

Karikatürist Latif Demirci, akıbet yolculuğuna uğurlandı

2022-06-07 22:04 - Yaşam

Avukatlık Kanunu'nda farklılık teklifinin geçmiş 2 maddesi bildirme edildi

2022-06-07 23:03 - Politika

Bakan Koca, müşterek hastanın Türkiye'de önceki el muteber yöntemle ameliyatını duyurdu

2022-06-07 23:05 - Sağlık

Dünyada sayılı, Türkiye'de ilk

2022-06-08 00:04 - Sağlık

Londra Polis Teşkilatındaki "ırkçılık ve kadın düşmanlığı"na hakkında gösteri düzenlendi

2022-06-08 00:05 - Dünya

İlgili Haberler

Netanyahu, dünkü başbakanlığı çağında İsrail'i "çalkantılı müşterek sürece" sürükledi

13:08 - Dünya

Ukrayna: Rusya, şeb 7 bölgenin enerji altyapısına saldırılar düzenledi

11:08 - Dünya

Pakistan'dan Türkiye'ye 8 bin 200 kışlık çadır haiz ikinci gemi yola çıktı

09:07 - Dünya

Pentagon'un, ABD'nin muhtemel Rus savaş suçu kanıtlarını Lahey'e iletmesini engellediği

06:06 - Dünya

Cezayir'den Fas yönetimine: Ordumuz sınırlarımızı korumaya hazır

05:07 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem