İstanbul'daki Rus gençler, Ukrayna savaşının ortak an geçmiş sona ermesini istiyor

İstanbul’da yaşayan Rus gençler, harbe için olduklarını ve savaşın müşterek an geçmiş bitmesini istediklerini belirtiyor.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

Türkiye’de terbiye ve iş zımnında mevcut Rus gençler, Ukrayna-Rusya ortada bitmeme fail savaşın ve yaptırımların hayatlarını içten etkilendiğini anlatım ediyor.

Bir bölümü Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başladığı 24 Şubat’tan sonradan Türkiye’ye mevrut Rus gençler, değme çağ Taksim Odakule’de Ukraynalıların düzenlemiş bulunduğu savaş karşıtı protestolara katılıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na erinç çıkan gençler, dü halkın ötekisi ile problemi olmadığını, bunun hemen ülkeler arası yanında savaş bulunduğunu söylüyor.

Gençler, yaptırımların, Rusya’daki ve diasporadaki tamamı Rusları ağırbaşlı halde etkilediğini vurguluyor.

Serbest manzume sahibi 28 yaşındaki Bogdan Kovyazın, AA muhabirine, Moskova’dan İstanbul’a geldiğini, savaş karşıtı bulunduğunu anlattı.

Kovyazın, nice arkadaşı kabilinden harbe erinç kabarmak ve Ukrayna halkına dayanak hasretmek düşüncesince tamamı faaliyetlere katıldığını belirterek, "Taksim’de değme çağ savaşı gıcırtı eylemek düşüncesince toplanıyoruz. Ülkelerini savaş zımnında vazgeçme ederek sığınmacı özelliğine sakıt yada halen savaşın zarfında dirim savaşı sağlayan Ukraynalılara ‘Biz de sizinle beraberiz’ eyitmek düşüncesince yanlarında durmaya bitmeme ediyoruz." dedi.

İstanbul’daki Rus çoluk çocuk kendisine Ukraynalıların düzenlemiş bulunduğu "savaşa hayır" protestolarını desteklediklerini kaydeden Kovyazın, Ukraynalılarla baş başa cereyan ettiklerini söyledi.

Kovyazın, Türkiye’nin savaşın sonlandırması üzerine çabalarından mutlu bulunduğunu ve savaşın en endamsız sürede biteceğine değgin umutlarını koruduğunu belirterek, "Türkiye, bu savaşın durdurulmasında elinden mevrut çabayı gösteriyor ve ehemmiyetli roller üstleniyor." diyerek konuştu.

"Ukrayna halkının bu savaşı kazanacağına inanıyorum"

Moskova’dan İstanbul’a mevrut 26 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Milhaud Sahaidulin ise Ukrayna’nın, özlük toprakları ve halkının geleceği düşüncesince savaştığını anlattı.

Sahaidulin, savaşın bitmesi düşüncesince Türkiye'nin gösterdiği diplomatik çabaları ölçüm ettiğini dile getirerek. Avrupa’nın yanında parçası bulunan Türkiye’nin savaşın sonlandırılması düşüncesince önderlik yapmasını beklediklerini belirtti.

Ciddi yanında sıkı denetim bulunduğu düşüncesince Rusya’da yaşayan halkın Ukrayna’da olup bitenlerden haberli olmadığını dile getiren Sahaidulin, şunları kaydetti:

"Rusya’dakiler şayet yaşanmış bulunan trajediyi görseler inanırım onlar da minimum tığ dışarıdakiler derece bu harbe erinç çıkacak. Çok üzülüyorum. Masum hanımlar ve dallar ölüyor. Şehirler bulunmayan ediliyor. Bir ülkede yanında çocuk bulunmayan ediliyor."

"Bu iri yanında trajedi"

20 yaşındaki mimari talebesi Moskovalı Katya C. de Ukrayna’da yaşananların adamlık açısından iri yanında afet bulunduğunu aktardı.

Katya C, matbuat ve içtimai medyadaki engellemeler zımnında Rus halkının Ukrayna’da neler yaşandığına değgin tek bilgiye ulaşamadığını söyledi.

Milyonlarca Ukraynalı çocuğun sığınmacı özelliğine düştüğünü tamlayan Katya C, "Bu iri yanında trajedi. Bu dallar yanında nebzecik yaşlarında, er gördüler, sokaklarda maktul insanoğlu cesetleri gördüler. Bu evlatların hayatları, gelecekleri ve kültürleri ellerinden alındı." halinde konuştu.

Moskova’dan mevrut 27 yaşındaki başıboş fotoğrafhane Alexander O. ise Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın kazananının olamayacağını vurguladı.

Alexander O, yanında ülkenin apayrı yanında ülkenin toprakları üstünde adalet kanıt ederek saldırması ve yanında halkın geleceğini bulunmayan etmesinin hakeza yanında yüzyılda ikrar edilebilmektedir yanında nesne olmadığını dile getirerek, şöyleki konuştu:

"Türkiye’de Ukraynalılarla el birliği zarfında bu savaşın haksızlığını hem Türk halkına aynı sürede dünyaya duyurmaya, dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Savaşın yanında hal olmadığını dünyaya bildirmek zorundayız. Türkiye’nin, savaşın çözüme ulaşması düşüncesince iri yanında güç gösterdiğini görüyoruz, Rusya’yı inandırma etmesini imge ediyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Genç kimyacı bitkisel atıklarla boya sanayisi düşüncesince doğal pigmentler üretti

2022-04-25 15:03 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman’la görüştü

2022-04-29 00:16 - Politika

Lise öğrencileri ecnebi sözcüklerin Türkçe karşılığını yarışmayla bulacak

2022-04-30 13:25 - Gündem

Tazeliğini mayasındaki nohutla esirgeyici lezzet: Kahrat ekmeği

2022-04-28 11:54 - Yaşam

Mescid-i Aksa'nın Osmanlı çağında belirlenen statükosu hala meri mi?

2022-04-29 14:00 - Dünya

Valerien Ismael ile ilk yenilgi

2022-04-25 23:54 - Spor

Tayvan’dan Ukrayna ordusuna

2022-04-25 15:30 - Dünya

Bakan Çavuşoğlu: Venezuela ile 1,5 bilyon dolar hedefine ferah ferah ulaşacağımızı görüyoruz

2022-04-30 08:41 - Dünya

Aşçılık programı öğrencileri, vegan mutfağını ustasından öğrendi

2022-04-27 14:00 - Eğitim

Kadın ramazan davulcusu Mısırlıları 12 senedir sahura uyandırıyor

2022-04-26 12:54 - Yaşam

İlgili Haberler

Samsun açıklarında 3,8’lik deprem

10:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan, BM'de planlı "İslam'da Kadın" oturumuna ileti gönderdi

23:07 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından AP'de gerçekleşen terör propagandasına kınama

22:06 - Gündem

Afşin’e 6 bin kalıcı konut inşa edilecek

21:06 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem