Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti sağlık bakanından Türkiye’ye ziyaret

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Dr. Nino Nijaradze ve beraberindeki görü temsilcileri, Medicana Sağlık Grubu'nu ziyaret etti. Hastane ziyaretinde heyete haremlik fail hekimler, tıbbi alet parkuru, multidisipliner tanılama ve otama merkezleri üzerine bilg

Sağlık - 1 yıl önce

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Dr. Nino Nijaradze ve beraberindeki bakma temsilcileri, Türkiye'de Gürcü hastaların otama düşüncesince en baş döndürücü yeğleme etmiş olduğu sağlık kurumlarından bir tanesi bulunan Medicana Sağlık Grubu'nu ziyaret etti. Heyete, Türkiye ziyaretinde Medicana Sağlık Grubu İcra Kurulu Üyesi Dr. Mahir Turan, Medicana Ataşehir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Murat Kaya, Başhekim Dr. Selami Hacıoğlu haremlik etti.

5 Aralık Pazartesi haset Türkiye'ye mevrut bakan ve heyeti en önce Medicana Ataşehir Hastanesi'ndeki kol yönetimi ve şifahane yöneticileriyle birlikte araya geldi. Kanser otama merkezinden ilik nakli merkezine, önsezi alışkanlık cerrahisinden döş cerrahisine, görüntüleme merkezinden robotik cerrahiye hastanenin tanılama ve otama alanlarını gezen ve icraat karşı bilim meydan Bakan Dr. Nijaradze, süreci zevk ve candan dinledi.

Türkiye, sağlık teknolojileri, tanılama ve otama üniteleriyle dünyanın önde mevrut devletleri arasındaHastane ziyaretinde heyete haremlik fail hekimler, tıbbi aygıt parkuru, multidisipliner tanılama ve otama merkezleri karşı ehemmiyetli bilgiler verdi. Dr. Murat Kaya, açım konuşmasını yaparken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar, Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal'in öz branşlarında meydana getirdiği sunumlar iri alaka gördü. Kapalı çevrim meydana getirilen görüşmede Bakan Dr. Nino Nijaradze konuşmasında şunlara toprak verdi: ''Gürcü hastaların koyu biçimde yeğleme etmiş olduğu Medicana Sağlık Grubu, ilkin İstanbul ve Samsun'daki hastanelerinde ehemmiyetli sayıda Gürcü hastaya misyon veriyor. Ziyaretimizin amacı, Gürcü hastalarımıza maruz hizmeti hem durumunda kullanmak aynı zamanda bu bölgede ilişkilerimizi elan da güçlendirmekti. Vatandaşımızın almış olduğu hizmeti durumunda görüp onları delibozuk ettiğimiz baş döndürücü altın Türk hekimleriyle şahsen tanışıklık fırsatı bulduk. Sağlık gurubuna ve altın hekimlerine bu deneyimi yaşattıkları ve bizleri ağırladığı düşüncesince müteşekkiriz.”

Toplantıya ev sahipliği karşılayıcı Dr. Mahir Turan, konuşmasında şunlara özen çekti: “Özellikle ehemmiyetli ve nazik ameliyatlarda Gürcü hastaların rüçhan tercihi olmaktan öz saygı duyuyoruz. Bu hizmetlerin birlikte yönünü geçenlerde Gürcistan'da verebilmeyi amaçlıyoruz. Bu işbirliğini elden sağlık ile sınırlanmış bırakmayıp, darülfünun ve terbiye dalında da ehemmiyetli işbirlikleri yapmayı planlıyoruz. Türkiye, sağlık dalında meydana getirdiği yatırımlarla dünyada birlikte çekicilik merkezi. Gerek tanılama ve tedavi, gerekse tıbbi aygıt donanımımızla, dalında sonuç şimdiki otama yaklaşımlarını sunan doktorlarımızla tamamı evren insanının güvenilmiş olduğu birlikte ülkeyiz. Öncelikle memleketimiz sonradan sağlık grubumuz düşüncesince sonuç etap alım çalım verici.”

Haftanın Öne Çıkanları

Arnavutköy’de 2 bin 137 öğrencinin ailesine 3 bin TL burs

2022-12-04 17:15 - Eğitim

Sahiplenilen 30 kedi öğrencilerin derse motivasyonunu artırdı

2022-12-04 12:20 - Yaşam

Ailesinin irsî rahatsızlığı Akdeniz anemisini kemik iliği nakliyle yendi

2022-12-01 16:07 - Sağlık

Fedakar ana ömrünü özürlü oğluna adadı

2022-12-03 16:10 - Yaşam

En Güzel Cuma Mesajları| 2 Aralık anlamlı kısa resimli cuma mesajları ve sms'leri!

2022-12-02 09:09 - Gündem

Sivas'ta sis dolayısıyla görüş mesafesi 10 metreye düştü

2022-12-03 11:06 - Gündem

Erzurum'daki Karanlıkdere Kanyonu, saf güzelliğiyle dağcıların rotasında

2022-12-05 17:08 - Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı

2022-12-03 14:07 - Gündem

Diyarbakır'daki baraj gölünün su altı güzellikleri görüntülendi

2022-12-01 22:09 - Yaşam

Abdülkerim Bardakcı: 'Galatasaray'da olmak tarif edilemez bir duygu'

2022-12-05 00:14 - Spor

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:08 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

21:07 - Sağlık

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

20:07 - Sağlık

'Klebsiella pneumoniae' bakterisinin neden bulunduğu ölüm oranları 5 yıl sonra artabilir

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem