Boyun fıtığının yaş ortalaması gençlere kadar düştü

Son zamanlarda mesuliyet fıtığındaki yaş averajının gitgide düştüğü, gençlere kadar gerilediği bildirildi. Buna etken ise kusur el telefonu kullanması bulunduğu ortaya çıktı.

Sağlık - 2 yıl önce

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, “Başımızın boynumuz üstündeki ağırlığı 5 kilogramken, öne akla yatkın eğdiğimiz devir kısaca 20-25 kilograma kadar ciddilik oluyor, bu da boynumuzda gülmeyen birlikte sarsıntı ve beden fıtığı riski ortaya çıkartıyor” diyerek, gençlere uyarılarda bulundu.

Günümüz çağlarında iletişimin vazgeçilmezi biçimine mevrut cep telefonunun kusur kullanımı, beden fıtığına kere açıyor. Boyun fıtığı olaylarında yaş averajının akıbet zamanlarda enine boyuna düştüğü, buna etmen namına ise cep telefonunu hâlâ kalın ve levent boylu müddet kullanan gençlerin, boyunlarını öne eğerek kullanması bulunduğu belirtildi. Memorial Hastanesi'nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Akyüz, er suyu ve beden fıtığı karşı bilgilendirmelerde bulundu.

“Her 10 er suyu fıtığından birlikte tanesi cerrahiye adaydır”

Bel fıtığının, toplumda değme dü insandan birinin yaşamı süresince rastlayabileceği birlikte boyut bulunduğunu tamlayan Akyüz, hastaların çoğu kez göt ağrısı ile doktora başvurduklarını söyledi. Başvuru sonrası temel problemin otama süreciyle ilişik olduğuna dikkati çekici Akyüz, “Bu otama nörolojik yoklama ile ortaya konmaktadır. Hastada mevcud nörolojik defisitler, bizim ne otama şeklini seçeceğimiz anlamında belirleyicidir. Her 10 er suyu fıtığından birlikte tanesi cerrahiye adaydır. Geri küsurat yüzdelik 90'ı cerrahi dışı otama yöntemleriyle otama edilmektedir” niteleyerek konuştu.

“Tedavi edilmemesi en iri tehlike”

Bel fıtığına etmen olarak, omurganın kayıt dibine girmesi, daim yerleşme pozisyonu, levent boylu müddet anahtar kullanması esnasında omurganın streslere verilen kalması kadar maddeleri sıralayan Akyüz, gülmeyen kayıt haiz insanların de bu riski taşıdığını vurguladı. Akyüz, göt yada beldeki ağrıların otama edilmezse mütemadi olabileceğine de ayraç ederek, “Fizik tedavi, gayrı otama şekilleri yahut cerrahi otama yapılsa fark art dönmeyebilir. En iri korku bu” dedi.

Alternatif otama uyarısı

Tedavi evveliyat yada sonra mutlu kalmayıp seçenek tedaviye yönlenmenin akıbet adım kusur bulunduğunu kaydeden Akyüz, “Çoğu isim denetimsiz birlikte şekilde, eli uz şakirt ilişkisiyle öğrendikleri kusur yöntemlerle halkı maatteessüf gülmeyen nörolojik sıkıntılara verilen duracak kurda birlikte kadro hareketlerle, hastaların er suyu fıtıklarını düzelttiklerini söylüyorlar. Ancak nörolojik yaralanma riskleri aşırı fazla. Mümkün olmasıyla birlikte halkımıza ilmî gerçeklerden uzaklaşmamasını, bu işle ilişik hekim ihvan çeşidinden inceleme ve tedavisini yaptırmasını öneririm. O bölgedeki egzersizler, ısıtmalar ve manevralarla er suyu ağrısının geçtiğini söylüyorlar. Ama tek ilmî kanıtı yok. Yaptıkları işlerle hastaların otama edildiğine müteveccih tek bağlanak yok. Hastalar hâlâ aşırı kusur tedavilerle, gülmeyen nörolojik kayıplara ortaya çıkan teessürat yaşayabilir. Bunun esasi nedeni bence seçenek otama yollar arayışı. Hastaların birlikte bölümünde ortaya çıkan cerrahilerden sonra, hastaların aksi otama durumlarda, birbirlerini aralarındaki iletişim, değişik alanlara kaymalarını sağlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Özellikle ergenlerde akıbet adım artmaya başladı”

Son namına beden fıtığı mevzusuna yer veren Akyüz, çağımızda beden fıtığının yaş averajının gençlere kadar indiğini bildirdi. Akyüz, şunları söyledi:

“Boyun fıtığında ilkin çağımızda bankacılarda, geceli gündüzlü namına elektronik beyin kullananlarda ve devrimizin sorunu el telefonu kullanımlarında, boynun öne akla yatkın kusur pozisyonda olması, en ehemmiyetli etken. Özellikle ergenlerde akıbet adım artmaya başladı. Bunun da nedeni, el telefonu kullanırken kusur pozisyonda kullanılması. Başımızın öne akla yatkın katlı pozisyonda kalmış şekilde toprak çekimine verilen kalmasıdır. Gelen gençlere söylüyoruz, ‘cep telefonu kullanırken başınızı öne akla yatkın eğmeyin, toprak çekimine verilen kalmasın' diye. Çünkü başımızın boynumuz üstündeki ağırlığı 5 kilogramken, öne akla yatkın eğdiğimiz devir kısaca 20-25 kilograma kadar ciddilik oluyor, bu da boynumuzda gülmeyen birlikte sarsıntı riski ve beden fıtığı riski ortaya çıkartıyor”.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser 

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin en soğuk ili Ağrı'da şeb termometreler nakıs 32 dereceyi gösterdi

2022-01-17 11:27 - Gündem

Protez ustası 57 yılda kısaca 8 bin engellinin dünyasına dokundu

2022-01-17 13:13 - Yaşam

17 Ocak 2022 Pazartesi günü Okullar tatil mi?

2022-01-16 22:24 - Gündem

Son 24 saatte korona virüsten 136 kişi hayatını kaybetti

2022-01-16 19:59 - Gündem

Tahta çivi ile ayakkabı üretimine 45 senedir bitmeme ediyor

2022-01-19 13:00 - Yaşam

Rus dublör 80 km hızla giden minibüsün içinden mermi gibi geçti

2022-01-18 10:29 - Dünya

Dünya Ekonomik Forumu'nda Kovid-19'un geleceği konuşuldu

2022-01-17 17:16 - Sağlık

Balıkesir'de meşe kozalakları mahallelinin anlaşma deposu oldu

2022-01-18 13:10 - Yaşam

Sağlık turizminde sabık sene 500 bin insan 1 bilyon dolar döviz bıraktı

2022-01-19 13:07 - Sağlık

Genç girişimci Başbuğhan Çeker: “İnşaat sektöründe ilgi çeken çalışmalarda bulunuyoruz”

2022-01-17 11:13 - Gündem

İlgili Haberler

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz iri ehemmiyet taşıyor

11:08 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:08 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

21:07 - Sağlık

ABD'nin Hatay'da kurduğu sahra hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi

20:07 - Sağlık

'Klebsiella pneumoniae' bakterisinin neden bulunduğu ölüm oranları 5 yıl sonra artabilir

18:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem