Bakan Kurum: 'İstanbul’da bugün 90’lı yıllara geri dönüş vardır'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul'da bugün maatteessüf 90'lı yıllara geri dönüş vardır. Bugün İstanbul ne eyvah ki yatırımlarla değil, İstanbul'la tek alakası sıfır sağlam aşırı müstear gündemle, mağdurluk edebiyatıyla gündeme

Politika - 2 yıl önce

Bakan Kurum, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde müşterek otelde gerçekleşen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Kampı'na katıldı. Düzenlenen programda mütekellim Bakan Kurum, dünyanın sonuç 200 salname hikayesine bakılınca bilhassa uran devriminin getirmiş olduğu mahal kirliliğinin dünyanın tabii dengesini bozduğunu belirterek, “Bizim düşüncesince dünya, etraflı insanlığın eş evidir. Dünyanın kirlenmesinde varlık şekilde bakmış olduğunuzda zamanı tek mesuliyetimiz yok. Buna karşın millî ve arsıulusal arenada rastgele devir gelişim alıyoruz. Her devir ülkemizi özümleme ediyoruz. Sorumluluk derecesine layıkıyla her insanın elini taşın dibine koyması düşüncesince istişareler yürütüyoruz, bu aşamada diplomasiler yürütüyoruz” niteleyerek konuştu.

İklim değişikliğine uzlaşma düşüncesince Paris İklim Anlaşması'nın global müşterek milat bulunduğunu aktaran Kurum, “Türkiye'nin kendine bulunan itimatı tam. Tarihsel birikimden insanoğlu kaynağına, devim bilimi bürokrasiden hesaplı imkânlarımıza derece rastgele bölgede aşırı çelimli müşterek yapıya sahibiz. Bu nesnel fırsatlarla Türkiye, yeşil kalkınma dönemi niteleyerek tanım ettiğimiz türkiye ve şehirlerimiz hesabına vesile gördüğümüz bu manada inşallah yüksek müşterek muvaffakiyet hikâyesi yazacaktır” ifadelerini kullandı.

"225 istasyonda kestirmece 2 milyon otomobilin susturucu gazı emisyonunu yoklamak yoluyla dünya kirliliğini izleme ediyoruz"

3 bilyon 157 milyon avroluk finansmanın çevre, huy ve yurttaşlar yararına kullanılmaya başlandığını kaydeden Bakan Kurum, dünya kriziyle savaş kapsamında aşırı henüz hızlı, çalışan ve azimli adımlar atılması icap ettiğinin altını çizdi. Sıfır Atık Projesi'ni 81 ilde yaygınlaştırmaya bitmeme ettirildiğini tamlayan Bakan Kurum, “Bu çerçevede 122 bin kasıntı ve yapı el değmemiş atılmış sistemine intikal yaptı. İstanbul'umuzda şu anda 22 bin amme binasında el değmemiş atılmış sistemine geçtik. Şu anne sincap 159 belediyemizde açılan el değmemiş atılmış ve dünya değişikliği birimlerini kurdular. Sayısını etraflı şehirlerimize aksettirmek istiyoruz. Bu noktada belediyelerin el değmemiş atılmış birimlerini şayet kurmadılarsa müşterek an ilkin oluşturmalarını bekliyoruz. Bugün İstanbul'umuzda dünya standardını 39 istasyondan daima izliyoruz. Yine 225 istasyonda da susturucu çıkarma takdir istasyonunda kestirmece 2 milyon otomobilin susturucu gazı emisyonunu yoklamak yoluyla dünya kirliliğini izleme ediyoruz. Yüzme suyu noktasında da 90 yeri online izlemeye bitmeme ediyoruz” dedi.

En büyük, en hususi projelerden birinin Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı'nda meydana getirilen olacak budun bahçesi bulunduğunu kail Bakan Kurum, burasının tamamlandığında dünyada dayanıklı yayınlanan kent parkları ortada ön sıralarda toprak alacağını vurguladı. Kanal İstanbul üstünden yöneltilen eleştirilere karşılık verici Bakan Kurum, “Maalesef istemezükçü anlayış gerçekte bu ülkenin AK Parti tarafından büyümesine, kalkınmasına gönül rahatlığı duruşlarını örtmek düşüncesince Kanal İstanbul'u mazeret ediyorlar, kullanıyorlar. Bir bakıyorsunuz müteahhitlerimiz, müşterek bakıyorsunuz kurumlarımız, yurttaşlarımız zılgıt ediliyor. Bu zılgıt dilini kullananlar şurası aşırı güzel bilmelidir ki bizim milletimiz tehditlere kulak asmamıştır, bundan böyle da asmayacaktır. Biz rastgele projeyi yaptığımız kabil yurttaşlarımıza verdiğimiz lafları tutacağız” niteleyerek konuştu.

“İstanbul'da bugün 90'lı yıllara geri dönüş vardır”

İstanbul'da baştan susuzluğun, gübür sorunlarının, kümeli hastalıkların konuşulmaya başlandığına dikkati çekici Bakan Kurum, “Bizim AK kadrolar şekilde uygarlık tecrübesine ve gerçek kimliğine kavuşturduğumuz İstanbul'da bugün maatteessüf 90'lı yıllara geri dönüş vardır. Bugün İstanbul ne efsus ki yatırımlarla değil, İstanbul'la tek alakası başarısız sağlam aşırı müstear gündemle, kıygınlık edebiyatıyla gündeme gelmektedir. Buna on paralık kimsenin hakkı yoktur” dedi.

“Trafiği bitireceklerini söylediler, metrobüs uğrunda bile toy müşterek gidiş geliş şekline etken oldular”

“Bu eren İstanbul düşüncesince savaş ediyoruz, onlar ise yaptıklarımızı yıkıyor” diyen Bakan Kurum şunları söyledi:“Trafiği bitireceklerini söylediler, metrobüs uğrunda bile toy müşterek gidiş geliş şekline etken oldular. Ulaşım rahatlayacaktı, bozulan, yanan otobüslerle şehri yolda bıraktılar. 2,5 yılda belediyeleri namus borcu batağına soktular. Kısacası bilhassa İstanbul peyda etmek neredeyse bizim eren şehirlerimizi kıygın ettiler. Vakti vardığında bu iş bilmezlere, algıyla proses yönetenlere, toplumsal iletişim araçları kurnazlarına, kıygınlık edebiyatıyla işleri dolayısıyla koymayanlara müstelzim yanıtı verecektir. Evelallah bugün bu salondaki inam bu gidişi durduracak, ilkin 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı'nı zirveye taşıyacak, akabinde de 2024'te Fatih'in emaneti İstanbul'u konfirmasyon alacaktır.”

Mevlüt İşli - İbrahim Çakmak - Ömer Faruk Karataş 

Haftanın Öne Çıkanları

Uzmanından 'TL' öngörüsü

2022-01-04 15:53 - Ekonomi

Bu pille titremeye son

2022-01-03 13:38 - Sağlık

Aşevi kurarak günde 300 kişiyi doyuran dü esnaf korunma evi düşüncesince kolları sıvadı

2022-01-05 13:30 - Yaşam

Akciğer kanseri erken teşhisle tedavi edilebilir

2022-01-04 11:05 - Sağlık

ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani 2. ölüm yıldönümünde İran’da anıldı

2022-01-03 19:35 - Dünya

İhlas Haber Ajansı'na 4 ödül birden

2022-01-08 03:28 - Gündem

ASELSAN denizdeki önceki ihracatlarına hazırlanıyor

2022-01-03 13:20 - Teknoloji

Aralık 2021'de fiyatı en iyi kalan verim 'yazım ve çizim kağıtları' oldu

2022-01-03 11:35 - Ekonomi

Bakan Kurum: 'İstanbul’da bugün 90’lı yıllara geri dönüş vardır'

2022-01-09 12:45 - Politika

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu 2023'te MotoGP'de yarışmayı hedefliyor

2022-01-02 14:23 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Çavuşoğlu: 'Gelecek hafta Moskova’da teknik toplantı düşüncesince Rusya’dan davet aldık'

14:07 - Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hatay’da su yok” iddialarına yanıt verdi

08:06 - Politika

İçişleri Bakanı Soylu'dan deprem açıklaması

05:06 - Politika

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan ilk açıklama

03:07 - Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Afet Yönetim Kurulu kuruluyor'

22:06 - Politika

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem