Afyonkarahisar gezmen hedefinde çıtayı yükseltti

Türkiye'nin en ehemmiyetli termal turizm merkezlerinden Afyonkarahisar, 3 bin salname Frig Vadisi ile firez turizminde de ismini duyurmaya çalışıyor.

Yaşam - 3 yıl önce

Afyonkarahisar

İhsaniye ilçesindeki 3 bin salname geçmişe cemaat vadi; uzantılarının bulunmuş yer aldığı Ayazini köyü, Göynüş Vadisi ve Emre Gölü etrafındaki zamanı kayaç yerleşimleri, oyma kayaç mezarlar ve peribacalarının bulunmuş yer aldığı mekanlar ile nazarıitibar görüyor.

Son senelerde ayrımlı ülkelerden turistlerin dip adına görüşme etmiş yer aldığı Frig Vadisi, hars turizminde Türkiye'nin öne çıkan bölgeleri arasına girmeye başladı.

Vali Gökmen Çiçek, AA muhabirine, Afyonkarahisar'ın derinliğine senelerdir termal turizmin merkezi bulunduğunu anlatım etti.

Valilik, belediye, çırçıplak maşer kuruluşları ve vatandaşların el ele vererek termal turizmi çeşitlendirmek düşüncesince uğraştıklarını tamlayan Çiçek, "Afyonkarahisar binlerce salname tarihe cemaat müşterek bölge. Friglerin, hâlâ öncesinde Hititlerin, Romalılar ve Selçuklu İmparatorluğunun eserlerinin, Türklerin eserlerinin yer aldığı güvenilmez müşterek coğrafyadayız. Özellikle Frig eserleri noktasında ihtimal de Türkiye'deki en varlıklı vilayetiz." dedi.

Misafirlerin hem termal turizmde 32 bin döşek kapasitesinden yararlanmaları bununla beraber ilin tarihi, kültürel değerlerini görmeleri düşüncesince şişman müşterek düzentileme başlattıklarını aktaran Çiçek şöyleki konuştu:

"Frigya sahasında 50 milyon liraya andıran envestisman yaptık. Bu yatırımlar kararında mavra uçuşlarını başlattık. Bizim müşterek hayalimiz vardı; gökyüzünde balonlar olacaktı, gölün üstünde tekneler, etrafta süvari safari yapılacaktı. Çok şükür bu imgesel gerçekleştirdik. Dünyada göl üstünde balonla pervaz meydana getirilen müşterek numara yahut ikinci bölgeyiz. Bu anlamda da ile aşırı şişman yardım sağladık."

"Dünya pazarına açacağız"

Gazlıgöl bölgesindeki otellerde temmuz, ağustos ayında yüzdelik 90 doluluk yakaladıklarını vurgulayan Vali Çiçek tarz de ise yüzdelik 80 doluluk bulunduğunu anlatım etti.

Bu sene 2 milyona andıran yerel ve ecnebi gezmen ile gurbette canlı Afyonkarahisarlıların şehrin gezinsel mekanlarını gezdiğini vurgulayan Çiçek şöyleki bitmeme etti:

"Ticaret ve Sanayi Odası, bizler, otellerin umumi müdürleri, bizler bire müşterek mevzuda kenetlendik. Bu sene bizim atak yılımız olacak inşallah. Ziyaretçi sayısında sene sonuna derece 2 milyonu bulacağız fakat önümüzdeki sene maksadımız 4 milyon. Bu ulaşılamayacak gaye değil. Gelecek sene tanıtıma aşırı er başlayacağız. Artık Afyonkarahisar sokaklarında ayrımlı ülkelerden mevrut misafirleri görmekteyiz. Afyonkarahisar'ı evren pazarına açacağız. Afyonkarahisar'da dünyanın nice yerinden konuk ağırlayacağız. Frigya'da, Ayazini'de turistleri konuk edeceğiz, mavra turuna çıkaracağız, teknelere bindireceğiz. Türkiye'nin en nitelikli termal suyuyla onların buluşmalarını sağlayacağız. Afyonkarahisar çıtayı yükseltti gidiyor. Muazzam işler yaptık."

Ayazini'yi gezmeye mevrut UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras Komitesi üyesi Evrim Ölçer de Anadolu'nun herhangi müşterek durumunda yer aldığı derece Afyonkarahisar'da da duyurulmayan müşterek kaynak bulunduğunu dile getirdi.

Ölçer, "Vali Gökmen Çiçek'e ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e teşekkürname ediyoruz. Çok çalışmışlar. Bu kültürel mirası ortaya çıkarmışlar. Bölgeye önceki kez geldim. Burası Frig Vadisi adına aşırı değerli." diyerek konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Afyonkarahisar gezmen hedefinde çıtayı yükseltti

2021-09-28 21:03 - Yaşam

Sivasspor, Fatih Karagümrük'ü farklı geçti

2021-09-25 16:05 - Sağlık

KOSGEB'den destek meydan müteşebbis hurda lastikleri el arabası tekerleğine dönüştürüyor

2021-09-22 13:36 - Yaşam

Prof. Dr. Aziz Sancar: 'Aşı karşıtı olmak mantık dışı bir durum'

2021-09-26 11:21 - Sağlık

KOSGEB'den destek düzlük müteşebbis hurda lastikleri el arabası tekerleğine dönüştürüyor

2021-09-22 13:36 - Yaşam

Rize'de selde bahçesi kopan okul için zemin etüdü raporu bekleniyor

2021-09-27 11:21 - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 'Okulların açık olması milli güvenlik meselesidir'

2021-09-22 21:20 - Eğitim

Bahçeşehir Koleji Kadirli Fen Lisesi açıldı

2021-09-25 11:02 - Eğitim

Uydu takip cihazı takılan 2 caretta caretta denize salındı

2021-09-28 20:53 - Yaşam

Avrupa şampiyonu karatecinin maksadı evren şampiyonluğu

2021-09-22 12:03 - Yaşam

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da himaye altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname cümle lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara makul çadır üretiyor

21:07 - Yaşam

Balıkesir'de depremzede kadınlar geride bıraktıkları düşüncesince yardım seferberliğine katıldı

20:07 - Yaşam

Safranbolu'da kadın yangıncı eş meslektaşlarıyla dal omuza fariza yapıyor

19:08 - Yaşam

Günün Manşetleri

İzmir'de feribot yol ücretleri zamlandı

15:08 - Gündem

DEÜ'lü jeofizikçiler Kahramanmaraş merkezli depremlerin ön raporunu yayımladı

12:07 - Gündem

Prof. Dr. Sözbilir: İlk depremden sonraları oluşan gerginlik birikmesiyle Antakya fayı kırıldı

23:06 - Gündem

Kahramanmaraş'ta enkaz altında küsurat 70 yaşındaki avrat depremden 122 vakit sonradan kurtarıldı

07:05 - Gündem

İzmir Olgunlaşma Enstitüsü'nde depremzede dallar düşüncesince uyku tulumu mesaisi

13:07 - Gündem