Yaşam

Zonguldak'ta hosteslik icra ettiği şehirlerarası otobüsün kaptanı oldu

29 yaşındaki Yeliz Toronoğlu, "Herkes kişi ayakları üstünde dursun. Herkesin hayatında birlikte amacı olması gerekiyor, o hedefin ardı sıra gitsin. Hayallerinin peşini bırakmasın." dedi.

Zonguldak'ta hosteslik icra ettiği şehirlerarası otobüsün kaptanı oldu
08-03-2023 10:07
Zonguldak

Zonguldak'ta otobüslerde 10 sene hostes adına çalıştıktan sonraları şoför koltuğuna oturan Yeliz Toronoğlu, şehirlerarası seyahat önleyen vatandaşlardan ölçüm topluyor.

Araçlara merakı zımnında 10 sene evvel otobüslerde hosteslik hazırlamaya süregelen 29 yaşındaki Toronoğlu, birlikte müddet sonraları otobüs şoförlüğü hayalini gerçekleştirmeye değişmeyen verdi.

Ailesinin ve çalışmış olduğu firmadaki manzume büyüklerinin de yardımıyla yönelteç başına sabık Toronoğlu, kestirmece 2 haftadır Zonguldak-İstanbul ve İstanbul-Zonguldak seferlerini yapıyor.

Toronoğlu, gazetecilere, anahtar kullanmayı sevdiğini fakat ailesinde otobüs kullanan olmadığını söyledi.

Araçlara merakından bahseden Toronoğlu, "Hosteslik yapıyordum, araçlara da bildik olunca 'Kaptanlığı illet yapmayayım?' dedim. Ailemin de iri yardımıyla bundan böyle şoförlüğe geçtim." dedi.

Toronoğlu, otobüs kullanmanın kendisi düşüncesince çetince olmadığını anlatarak, "Hiç heyecanlanmadım, elhak 10 sene hosteslik yaptığım düşüncesince otomobillere aşinaydım. 'Şikayet fail olabilir mu, tasalı bulunan olabilir mu?' sanarak az buçuk yolcuda duraksama ettim. Çünkü her insanın söylediği birlikte bilinçlilik var, 'Kadınlar illet sürücülük yapıyor? Ne lazım var, evde otursunlar.' gibisinden. Ama aşırı kutlama kartı de aldım. Hiç yakınma almadım." sanarak konuştu.

Yaşının da dinç olmasından çevre yolcuların kendisini gördüğünde şaşırdığını dile getiren Toronoğlu, kişilerin gelip kendisiyle foto çektirmek istediğini aktardı.

Toronoğlu, aşırı sayıda geçici taşıdığına ve otobüs şoförlüğünün bedava olmadığına dikkati çekerek, "Herkes kişi ayakları üstünde dursun. Herkesin hayatında amacı olması gerekiyor, o hedefin ardı sıra gitsin. Hayallerinin peşini bırakmasın." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?