Eğitim

Yüksek lisans eğitimine talep artıyor

Lisans eğitiminin anadan görme alanlara odaklanması sonucu, öğrencilerin almış olduğu eğitim de sınırlanmış kalıyor. Bu noktada devreye, belli başlı birlikte uzmanlığa seslenme fail erdemli lisans eğitimleri giriyor. İşe alımlarda rüçhan yeğleme sebebi durumuna gelmesi de so

Yüksek lisans eğitimine talep artıyor
14-01-2023 11:07

Artık işe tahavvül etmek düşüncesince hoppadak darülfünun mezunu olgunlaşmak ehliyetli değil. Bu nedenden dolayı üniversiteyi bitirdikten sonradan çoluk çocuk düşüncesince acemi müşterek yarışma devri başlıyor. En kalifiye kabiliyetleri bünyesine eklemek talip şirketler, adayların belli başlı müşterek uzmanlığa seslenme fail efdal lisans programlarını bitirmesi üzere kriterler arıyor. Bu noktada efdal lisans, hem işe giriş sürecinde bununla birlikte iş yaşamı süresince ferdin öteki adayların önüne geçmesini sağlıyor.

358 bin efdal lisans talebesi var

Türkiye'de bu yıl bakımından 8 milyon 296 bin darülfünun talebesi zarfında 358 bin efdal lisans ve 109 bin doktora talebesi bulunuyor. Son devirde kendini geliştirmek, hedeflediği kariyere erişmek ve hayalindeki aylığı tashih etmek talip sert baş döndürücü genç, lisans eğitiminin arkası sıra efdal lisans eğitimine yöneliyor. Akademik kariyer gerçekleştirmek düşüncesince efdal lisans yapanların sayısı da ince fazla. Amaç ne olursa olsun herhangi müşterek sabık yıl efdal lisansa özen büyüyor. Üniversiteler de bu talebi istikbal etmek için, küsurat rakiplik koşullarında lisans mezunlarının gereksinimlerini cezaevi uğrunda bulundurarak onlara ayrımlı bakış açıları kazandırabilecek, iş dünyasında ayırt oluşturabilecekleri yetkinlikleri kazandıracak efdal lisans bölümleri açıyor.

"Değişen toptan trendleri strateji edip, bölüm uzmanlığı kazanacaklar"

Konuya bağlı ayrıntılı bilim verici Bahçeşehir Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Öncü, "Lisansüstü eğitim enstitüsü sözlü öğrencilerimiz, lisans eğitimlerinde edindikleri detayları pekiştirmek, sabah akşam adına mütebeddil toptan trendleri strateji edebilmek, bölüm uzmanlığı kazanabilmek ve doktora çalışmalarına bitmeme ederek bilimsel niteliği bulunan adına genişlemek üzere türlü amaçlarla efdal lisans eğitimi almaya yönelmektedirler. İş hayatında efdal lisanslı olmak, ilkin efdal lisansın alındığı kurumun kalitesi, yenilikçi ve yeniliklere uyarlanmış olma kapasitesi, iş dünyasına hazırlamada öne çıkan farklılıkları ve network tekvin olanaklarıyla iş hayatında efdal lisans mezunlarına ulama sağlar. Bizler bu yetkinlikler ve eklenmiş değerlerle mezunlarımızın bilimsel niteliği bulunan hayatları ve bölüm uzmanlıklarında ayırt meydana getiren efrat olmalarını sağlıyoruz" dedi.

"Farklılaşan bireylerin yetişeceği programlar kurguluyoruz"

Bahçeşehir Üniversitesinin efdal lisans programlarını çözümlemeli becerileri yükselten, biricik müşterek bölgeye odaklanmaktan çoğalma ayrımlı alanlardan detayları harmanlayabilen, ayrımsız standartlara ehil olmaktan mavera farklılaşan efrat yetişecek biçimde tasarladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Öncü, bu bölümlere "Sayısal Mikroçip Tasarım, Doğrulama Tezsiz Yüksek Lisans Programı" ve "Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Yüksek Lisans Programı"nın eklendiğini söyledi.

"Uygulamalı ve nazari bilgiler kazandırmayı amaçlıyoruz"

Programlara bağlı ayrıntılı bilim verici Öncü, "Sayısal Mikroçip Tasarım ve Doğrulama Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile katılımcılar VHDL, FPGA, SystemVerilog, TCL ve UVM üzere özellik başlıklarını da içeren Dijital Tüm Devre Tasarım ve Doğrulaması dalında uzun birikim kazanabilecekler. Program ile Dijital Tüm Devre Tasarım ve Doğrulaması dair katılımcılarına kullanışlı ve nazari bilgiler kazandırmayı amaçlıyoruz. Program, Doulos Sertifikalı Eğitim Ortağı bulunan ElectraIC ile kolektif yürütülecek. BAU-SÜGAM ile de desteklenecek bulunan Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Yüksek Lisans Programı'nın hedefi ise besin ve ekincilik kaynakları, besin işleme, istihsal ve ambalajlamasında yenilikçi ve sürdürülebilir yaklaşımlar, besin tedbir zinciri yönetimi, zirai besin zincirinin çevresel etkileri, besin fut izi, ekincilik ve besin mevzuatının iktisadi etkileri, zirai kalkınma destekleri ve politikaları, besin data toplanması ve istatistiki analizleri, kâmilen hava değişimleri sahalarında arsıulusal kalitede uzmanlar yetiştirmek, kuma ilmî icraat sürdürmek, millî ve arsıulusal plan uygulamaları yürütmektir" halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?