Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: 'Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir'

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “İnanıyoruz ki lehçe kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destek sunar arttıkça Türkiye'de yerler arası kazançlı eşitsizliğin elan da ciddi müşterek halde kapanacağı, yerler arası göreli müştere

YÖK Başkanı Özvar: 'Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir'
02-12-2022 23:09

Kastamonu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” yorum toplantısı düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde meydana gelen toplantıya Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile ihtisaslaşma dalında çalışkanlık yayınlayan 22 üniversitenin rektörleri, STK ve ilgilendiren kasıntı temsilcileri katıldı. Toplantıda ihtisaslaşma dalında çalışkanlık yayınlayan 22 üniversitenin rektörleri, biricik hiçbir yalan alarak ortak sene süresince yürüttükleri icraat üzerine bilgilendirmede bulundu. Toplantıda başkaca Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Dr. Muhammed Adak çeşidinden lokma eşliğinde kurumun emek harcamaları ve maruz destek sunar üzerine katılımcılara bilim verildi.

“İhtisas üniversitelerimiz bundan böyle ilgilendiren kalp alanlarında buluş belgesi alabilecek düzeye mevrut bulunduğunu sevinerek görmüş bulunuyoruz”

İhtisaslaşma dalında çalışkanlık tay tay arabası 22 üniversitenin rektörleriyle salname yorum toplantısını gerçekleştirdiklerini kail YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bundan 6-7 sene geçmiş ortak numara grupta başlamış olan kalp üniversitelerimiz bundan böyle ilgilendiren kalp alanlarında buluş belgesi alabilecek düzeye mevrut bulunduğunu sevinerek görmüş bulunuyoruz. Bunun yanı esna gene lehçe kalkınmayı hedefleyen planlarına Türkiye haricinde Avrupa'dan plan desteği bulmuş olmaları, bu programımızın amacında gittiğini yayınlayan ortak öbür ehemmiyetli değişken ve ayraç namına değerlendirilebilir diyerek düşünüyorum. Bunun yanı esna Yükseköğretim Kurulu çeşidinden maruz plan destekleriyle beraberce bundan böyle ticarileşme noktasına vasıl yöresel dünkü mahsul ve tasarımlarında yurt ekonomisine ciddi ortak katkı sağlayacağı bu toplantımız sonucunda ortaya çıkmak bulunuyor. İnanıyoruz ki lehçe kalkınmayı hedefleyen üniversitelerimize vereceğimiz destek sunar arttıkça Türkiye'de yerler arası ekonomik eşitsizliğin hâlâ da ciddi ortak biçimde kapanacağı, yerler arası göreceli ortak yakınlaşmanın, ekonomik ortak yakınlaşmanın ortaya çıkacağın anlaşılmaktadır” dedi.

“Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir”

Bakanlıkların yahut ilgilendiren şirketlerin evcil yöresel kurda icra ettikleri tedbirlerin Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar verdiğini tamlayan Özvar, “Buradan anladığımız kadarıyla üniversitelerimizin icra ettiği projelerden anladığımız kadarıyla lehçe kalkınma hedeflerine varabilmenin en ehemmiyetli kurumsal vasıtaların başlangıcında yahut müesseselerin başlangıcında üniversiteler gelmektedir. Bakanlıkların yahut ilgilendiren şirketlerin evcil yöresel kurda icra ettikleri ilkin isteklendirme kazanmak kıl payı ortaya koyduğu tedbirler hiçbir şek namevcut ki Türkiye ekonomisinin geleceğine ciddi katkılar vermekledir. hususi sektörle beraberce amme piyasası de bu bakımdan ehemmiyetli mesafeler kat etmiştir. Gerek hususi dal lazım amme alanının lehçe kalkınmaya icra ettiği hizmetlerinin yanı esna üniversitelerin bu dü bu sahanın gerekseme duyduğu uran öge kalifiye personel ve ilmî araştırı derece kalkınmanın en zorunlu unsurlarını ve girdilerini istihsal kılmak itibarıyla elzem ortak yerinin bulunduğu bu görüşmede ortak kez hâlâ ortaya çıkmak bulunuyor” diyerek konuştu.

“Gayretlerimizi arttırarak bitmeme ettiriyoruz”

Üniversitelerin ortaya koyduğu performansın hâlâ güzel noktalara geleceğine inandığını aktaran YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi ortak ile ortak darülfünun ihdas kılmak kanalıyla elden Türkiye'de canlı kişilerin yetişek öğretimine değil, minimum onlar derece bölgenin ekonomik ve içtimai büyümesine de katkı sağlayacağı vizyonunun yaşama geçmeye başladığı mutlulukla gözlemliyoruz. Bu bakımdan halis muhlis üniversitelerimize teşekkürname geçirmek isterim. İnşallah Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerimizin göstermiş bulunduğu çaba ve çabalara behemehâl eskiden bulunduğu derece zaman de ve gelecekte de dayanak noktası vermeye bitmeme edeceğimiz üniversitelerimizle beraberce Türkiye'nin geleceğinin inşasında, lazım yükseköğretim gerekse Ar-Ge itibarıyla katkı vermeye bitmeme edeceğine inanıyoruz. Bu mevzuda gayretlerimizi artırarak bitmeme edeceğimizi anlatım ediyoruz” halinde konuştu. Özvar, konuşmasının böylecene Kastamonu Üniversitesine ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a hazırlanmakta olan izlence ve ev sahiplikleri düşüncesince teşekkürname etti.

Vedat Yunus İkizoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?