Sağlık

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden muştulu neticeler geliyor

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TURKOVAC'ın Faz-3 emekleri kapsamında telkih meydana getirilen 74 gönüllüde taraf etkiye ve koronavirüse rastlanmadı.

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden muştulu neticeler geliyor
10-12-2021 12:18
Izmir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde TURKOVAC'ın Faz-3 emek harcamaları kapsamında aşılama makbul 74 gönüllüde, taraf etkiye ve aşılamanın peşi sıra toy yüz koronavirüse (Kovid-19) rastlanmadığı bildirildi.

Hastanedeki plan yürütücüsü ve Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, AA muhabirine, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ansızın birlikte tomar aşılama emek harcaması yapıldığını aktardı.

Köse, 11 Ekim'den buyana elan ilk koronavirüs aşısı gök 17 insana TURKOVAC aşısı uyguladıklarını anlatım etti.

"Ülkemiz namına aşırı önemli, düş donör birlikte gelişme"

"Çalışmalar kapsamında elan ilk 2 düze Sinovac aşısı uygulanmış 57 insana de takviye aşısı şekilde TURKOVAC uygulandığını tamlayan Köse, 74 insanlarda ağırbaşlı birlikte taraf etkiye rastlanmadığını söyledi.

Köse, fahri aşılama yaptıranlarda şu anne denli koronavirüs görülmediğini de anlatım ederek, emek vermek merkezindeki sonuçların en endamsız vakitte neşriyat durumuna getirileceğini aktardı.

Yerli ve ulusal TURKOVAC aşısına bağlı verilerin toplanmaya bitmeme ettiğini dile getiren Köse, hayattaki salgının sona ermesi düşüncesince elan birlikte tomar sayıda gönüllünün uygulamaya katılmasını istedi.

TURKOVAC aşısının koruyuculuğuna dikkati çekici Köse, şu halde konuştu:

"Ülkemiz namına aşırı önemli, düş donör birlikte gelişme. Hiç aşılama olmamış, Kovid-19 geçirmemiş, his rahatsızlığı yok bireyleri çalışmamıza katılmaya çağırma ediyorum. Gönüllü sayımız artınca neticeler en endamsız müddette yayınlanacak ve türkiye bu aşıyı ülke dışına da göndermeye başlayacaktır. Salgının yayılmasını da bu halde önleyebiliriz. Vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırıyorum."

Şükran Köse, aşılanan vatandaşların maske, resmiyet ve hıfzıssıhha kurallarına özen etmesinin de bulaşıcılığı karşılamak açısından şişman ehemmiyet taşıdığını aktardı.

Sinovac emek harcaması da yapıldı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gönüllülere müteveccih döllenme çalışmasının Çin aşısı Sinovac ile başladığını hatırlatan Köse, sabık süreçte 650 insana de bu aşıyı uyguladıklarını anlattı.

Köse, Sinovac çalışmasının sonuçlarıyla ilgilendiren ise "Gönüllülerimizin hiçbirinde bol dert ve acı haricinde birlikte tomar taraf ağırlık gözlemlenmedi. Daha ahir takiplerimizde de çabucak 4 bireyin hastalandığını biliyoruz. Bu da aşının ne denli çarpıcı bulunduğunu yayınlayan birlikte sonuç. O nedenden aşırı mutluyuz. Salgının daha başlangıcında insanoğlu bu aşıya ulaşabildi." ifadelerini kullandı.

Gönüllülerin hem menfaatlerini hem çevrelerini koruduğunu bununla beraber insanlığa görev ettiğini kail Köse, 39 salname tabiplik yaşamı süresince aşılara güvendiğini, aşılama çalışmalarını da fahri şekilde ve aşırı istekle yaptığını dile getirdi.

Omicron varyantının halkoyu gündeminde olduğuna da ayraç fail Köse, şunları kaydetti:

"Aşıların bu varyanta gönül rahatlığı tesiri dair kemiksiz bilim yok. Ancak bu varyantın elan aceleci bulaştığını ve çocuklarda yayılmış bulunduğunu biliyoruz. Şu anne denli makbul aşıların bu varyanta da çarpıcı bulunduğu düşünülüyor. Anne babalara da çocuklarına illet bulaştırmamaları düşüncesince aşılama olmaları icap ettiğini hatırlatıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?