Sağlık

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden müjdeli neticeler geliyor

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde TURKOVAC'ın Faz-3 emekleri kapsamında telkih meydana getirilen 74 gönüllüde taraf etkiye ve koronavirüse rastlanmadı.

TURKOVAC Faz-3 faaliyetlerinden müjdeli neticeler geliyor
10-12-2021 12:18
Izmir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde TURKOVAC'ın Faz-3 emekleri kapsamında aşılama meri 74 gönüllüde, taraf etkiye ve aşılamanın peşi sıra acemi insan koronavirüse (Kovid-19) rastlanmadığı bildirildi.

Hastanedeki plan yürütücüsü ve Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse, AA muhabirine, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çabucak müşterek tomar aşılama emek vermesi yapıldığını aktardı.

Köse, 11 Ekim'den buyana daha önceki koronavirüs aşısı gömgök 17 insana TURKOVAC aşısı uyguladıklarını tabir etti.

"Ülkemiz namına aşırı önemli, rüya donör müşterek gelişme"

"Çalışmalar kapsamında daha önceki 2 düze Sinovac aşısı uygulanmış 57 insana de takviye aşısı şekilde TURKOVAC uygulandığını tamlayan Köse, 74 kişilerde ağır müşterek taraf etkiye rastlanmadığını söyledi.

Köse, fahri aşılama yaptıranlarda şu anne derece koronavirüs görülmediğini de tabir ederek, emek vermek merkezindeki sonuçların en endamsız vakitte neşriyat durumuna getirileceğini aktardı.

Yerli ve ulusal TURKOVAC aşısına bağlı verilerin toplanmaya bitmeme ettiğini dile getiren Köse, hayattaki salgının sona ermesi düşüncesince daha müşterek tomar sayıda gönüllünün uygulamaya katılmasını istedi.

TURKOVAC aşısının koruyuculuğuna dikkati çekici Köse, şu halde konuştu:

"Ülkemiz namına aşırı önemli, rüya donör müşterek gelişme. Hiç aşılama olmamış, Kovid-19 geçirmemiş, ihtisas rahatsızlığı namevcut insanları çalışmamıza katılmaya çağırma ediyorum. Gönüllü sayımız artınca neticeler en endamsız müddette yayınlanacak ve türkiye bu aşıyı iklim dışına da göndermeye başlayacaktır. Salgının yayılmasını da bu halde önleyebiliriz. Vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırıyorum."

Şükran Köse, aşılanan vatandaşların maske, aralık ve hıfzıssıhha kurallarına özen etmesinin de bulaşıcılığı engel olmak açısından iri ehemmiyet taşıdığını aktardı.

Sinovac emek vermesi da yapıldı

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gönüllülere müteveccih dölleme çalışmasının Çin aşısı Sinovac ile başladığını hatırlatan Köse, güzeşte süreçte 650 insana de bu aşıyı uyguladıklarını anlattı.

Köse, Sinovac çalışmasının sonuçlarıyla ait ise "Gönüllülerimizin hiçbirinde bol dert ve biberli haricinde müşterek tomar taraf hasiyet gözlemlenmedi. Daha ahir takiplerimizde de elden 4 ferdin hastalandığını biliyoruz. Bu da aşının ne derece çarpıcı bulunduğunu yayınlayan müşterek sonuç. O sebepten aşırı mutluyuz. Salgının daha başlangıcında insanoğlu bu aşıya ulaşabildi." ifadelerini kullandı.

Gönüllülerin hem çıkarlarını hem çevrelerini koruduğunu bununla beraber insanlığa görev ettiğini kail Köse, 39 salname doktorculuk yaşamı süresince aşılara güvendiğini, aşılama çalışmalarını da fahri şekilde ve aşırı bayıla bayıla yaptığını dile getirdi.

Omicron varyantının halkoyu gündeminde olduğuna da ayraç fail Köse, şunları kaydetti:

"Aşıların bu varyanta dirlik tesiri dair kemiksiz bilgelik yok. Ancak bu varyantın daha çabuk bulaştığını ve çocuklarda münteşir bulunduğunu biliyoruz. Şu anne derece meri aşıların bu varyanta da çarpıcı bulunduğu düşünülüyor. Anne babalara da çocuklarına illet bulaştırmamaları düşüncesince aşılama olmaları icap ettiğini hatırlatıyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?