Teknoloji

TÜBİTAK "yeşil kalkınma" odaklı projeleri henüz baş döndürücü destekleyecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, hava değişikliğine için yapılacak yeşil kalkınma odaklı çalışmaların asli dayanak noktası alanları olacağını bildirdi.

TÜBİTAK
09-01-2023 12:08
Kocaeli

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gebze ilçesinde mevcut TÜBİTAK Marmara Teknokent'te AA muhabirine, bu senenin Cumhuriyetin 100, TÜBİTAK'ın da 60. sene dönümünün kutlanacağını söyledi.

TÜBİTAK'ın, 1963'ten bugüne derece Türkiye'ye bilim, uygulayım bilimi ve inovasyon dalında ulama sunduğunu özetleyen Mandal, izlemsel tetkikat karşılayıcı ortak kasıntı olduklarını kaydetti.

Mandal, Gebze kampüslerinde 7 bin bireyin icraat yaptığını anlatım ederek, üniversitelere, iş dünyasına, sanayiye, girişimciye ve herhangi ortak gözyaşı grubundaki öğrenciye verdikleri destek sunar bulunduğunu aktardı.

Bu sene onaylanan maddi durumlarının 5,5 bilyon teklik olduğuna dikkati çekici Mandal, "Hükümetimize, devletimize teşekkürname ediyoruz. Bu deposu en çalışan baskı ve bulaşık odaklı namına kullandırma noktasında olacağız. Bununla ait namına elbette ki etraflı dünyanın bulunduğu kabilinden bizim de memleketimizdeki en ehemmiyetli ruzname başlıklarının arasında, yaşanmış olan hava değişikliğine erinç şu demek oluyor ki yeşil kalkınma odaklı destekler, bizim asli dayanak noktası alanımız olacak. Yeşil kalkınma dediğimiz devir bunun bünyesinde erke başlığı altında elan ortak tomar yenilenebilir acemi teknolojiler, hidrojen, nükleer, kaynaşma kabilinden uygulayım bilimi alanları bulunuyor." dedi.

"Çok elan ortak tomar Turcorn çıkması düşüncesince yassı kurmayı hedefliyoruz"

Gıda sunma güvenliğine ehemmiyet verdiklerini anlatım fail Mandal, hassaten riziko bölgelerine müteveccih yenilikçi, çokbilmiş ekincilik ilkin peyda etmek kıl payı su ve keyif konusunu önemsediklerini kaydetti.

Demir çelik, alüminyum, tekstil, plastik, kimyevi ve çimentonun yeşil dönüşüm ve kalkınma sürecinden ortak tomar etkilenecek sektörler olduğuna aksan karşılayıcı Mandal, "Bizim düşüncesince en önemlisi ne çalışacağımız, yeşil dönüşüm, yeşil kalkınma bizim rüçhan sübvansiyon alanımız." sanarak konuştu.

Mandal, zorlukların üstesinden gelebilmek düşüncesince elan ortak tomar bilgelik üreten şirketler ile bilgelik kullanan kurumları ortak araya iletmek düşüncesince güç göstereceklerini belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Daha ortak tomar baş başa iş ika noktası, tasarlama, geliştirme, iş ika ve günün böylelikle da baş başa başarmaya müteveccih ortak iş modeli. Ne yapacağımızı başlıklar yönünde tanımladık. Özellikle bu ekosistemin zarfında teknoparklar ehemmiyetli ve ciddi yere sahip. Çünkü 'nasıl'ın zarfında baş başa iş ika modellerini ortaya koyarken, öbür yandan da uygulayım bilimi tabanlı girişimcilik ekosistemi, ki teknoparklar bunun düşüncesince en ehemmiyetli açıklık yüzler, baş döndürücü elan gündemde olacak, baş döndürücü elan ehemmiyetli olacak."

TÜBİTAK Marmara Teknokent'teki Kuluçka Merkezi'nin hassaten er etap uygulayım bilimi tabanlı fikirlerin iş tabanına dönüştüğü, fikirden plana, plandan da girişime dönüştüğü ortak yassı bulunduğunu vurgulayan Mandal, "2023 senesinde Türkiye'den baş döndürücü elan ortak tomar inşallah Unicorn yahut Bakanımızın da ifadesiyle Turcornların çıkması düşüncesince ortak yassı tekvin noktası da öbür hedeflerimizin arasında." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?