Ekonomi

TESK, depremzede üyelerinin hasarlarının tespiti düşüncesince genel ağ sitesinde bilgi formu oluşturdu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, deprem bölgesindeki üyelerinin zararlarını belirleme kılmak neredeyse web sayfalarında "Deprem Bilgi Formu" oluşturduklarını bildirdi.

TESK, depremzede üyelerinin hasarlarının tespiti düşüncesince genel ağ sitesinde bilgi formu oluşturdu
27-02-2023 16:07
Ankara

Palandöken, yazılmış açıklamasında, 6 Şubat'ta meydana mevrut ve "asrın felaketi" kendisine vasıflandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra esnaf ve sanatkarlara müteveccih bilgi formu uygulamasını yaşama geçirdiklerini anlatım etti.

Depremden dokunca gören esnaf ve sanatkarları baştan ayağa feshetmek düşüncesince defa haritası çizeceklerini tamlayan Palandöken, facia bölgesindeki 11 ilde, 415 dizge dalında, 367 bin esnaf ve sanatkar bulunduğuna ayraç etti.

Bu esnaf ve sanatkarların hasarlarının tespiti düşüncesince "https://www.tesk.org.tr" genel ağ sitesinde bilgi formu oluşturulduğunun altını çizen Palandöken, şunları kaydetti:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın depremden ne seviyede dokunca gördüğünü ve birçok iş yerinin kaybedildiğini belirleme ederek esnafımızı baştan ayağa feshetmek düşüncesince çalışmaktayız. Bu kapsamda esnaf ve sanatkarlarımız web sitemizde arazi alan Deprem Bilgi Formu'nu kesinlikle doldurmalı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?