Yaşam

Sahiplenilen 30 kedi öğrencilerin derse motivasyonunu artırdı

İzmir'in Beydağ ilçesindeki rustik mahallede 19 öğrencinin pedagoji bilimi görmüş olduğu birleştirilmiş sınıflı okul, sahiplenilen kısaca 30 kedi düşüncesince de konforlu yuva biçimine geldi.

Sahiplenilen 30 kedi öğrencilerin derse motivasyonunu artırdı
04-12-2022 12:20
Izmir

Sırtını Aydın dağlarına sağlayan rustik Adagüre Mahallesi'ndeki ortak tane kıvrık Adagüre İlkokuluna mevrut öğrencileri cana DOĞRU "Alaca", "Loya", "Gece", "Güneş", "Üzüm", "Toşiba", "Panter" kabil esame sunulan kediler karşılıyor.

Yaklaşık 16 senedir mesleğini bayıla bayıla karşıcı ve sabık sene Adagüre İlkokulunda atama bulunan öğretmen Evrim Mutluay'ın okulda icra ettiği değişik pedagoji bilimi uygulamaları ve okulun fiziksel olanaklarına sunmuş olduğu yardım dikkati çekiyor.

Görev icra ettiği mahallede canlı Mutluay, efsanevi ve natür sevgisinin öğrenciler üstündeki müspet etkilerini gözeterek, hepsi zamanını öğrencilerin toplumsal gelişimi düşüncesince etkinlikler düzenleyerek geçiriyor.

Salgın periyodunun peşi sıra öğrencilerin okula takdirini bırakmak düşüncesince başlatmış olduğu "Patili Okul" projesi kapsamında okuldaki gereksiz vaziyetteki depoyu kediler düşüncesince düzenleyen ve konforlu ortak yuvaya muhavvil Mutluay, sabık sene iyesiz 12 bebek kedinin bakımını üstlendi.

Kedilerle işlenen dersler yardımıyla öğrencilerin okula bağlılığı ve derslerdeki başarısı da arttı. Bu sene rakamları 30'a yakın kediler, öğüt saatlerinde sınıfta geziyor, teneffüslerde bahçede çocuklarla hile oynuyor.

"Hafta sonu caba okula gelmeye başladılar"

Evrim Mutluay, AA muhabirine, mesleğe Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki ortak karye mektebinde başladığını ve sabık 16 yılda muallimlik aşkının hiçbir bitmediğini tabir etti.

Geçen sene İstanbul'dan Beydağı ilçesine tayini çıktığını, rustik ortak mahallede muallimlik yapmanın alelacayip ortak melodi bulunduğunu tamlayan Mutluay, Adagüre İlkokuluna vardığında salgının da etkisiyle evlatların okula dirlik aksi davranış ortamında olduklarını ayırt ettiğini söyledi.

Mutluay, bunu bırakmak düşüncesince iyesiz bebek kediler düşüncesince okulda ortak sığınak oluşturduğunu dile getirerek, "Barınağımızı kurduk. Kediler ve ayrıntılar ortada aşırı çelimli ortak muhabbet bağı var. Okula başlamak istemeyen ayrıntılar hafta sonu caba okula gelmeye başladı. Barınağın temizliğini, kedilerin değme çeşitli bakımını hazırlamaya başladılar. Ve okula dirlik da müspet ortak davranış geliştirdiler." dedi.

Öğrencilerin yakınlarda buldukları iyesiz bebek kedileri okula getirmesiyle bakımını üstlendikleri kedi sayısının sonsuz arttığına ayraç fail Mutluay, barınaktaki kedilerin sorumluluğunun küçüklere ilgili bulunduğunu belirtti.

Mutluay, bunun çocuklardaki hata duygularını geliştirdiğini, bu arada büyüdüklerini anlatarak, "Aralarında aşırı disiplin ortak deste var. Onlarla konuşuyorlar. Bir öğrencim vardı okul fobisi güvenilmez basamak büyüktü. Geldiğimde delik teması caba kurmayan ortak öğrenciydi. Bir çağ 'Alaca' isminde kedimizi alıp evine gittim. 'Sen gelmezsen Alaca ağlar.' dedim. O biçimde evladı okula bağladık ve aralarında çelimli ortak deste oluştu. Kedi bizimle eğlenmek isterse kalır, saf ortamına değişmek isterse döner. 12 kediyle başladık, şu an 30'a DOĞRU kedimiz var. Sabahları gelip mamalarını ayrıntılar veriyor, okul çıkışında da mamalarını verip, eve gidiyorlar." ifadelerini kullandı.

İlçe merkezinden öğrencileri köye çekti

Evrim Mutluay, okulun dört duvardan ibaret olmadığını ifşa etmek hesabına iklim niteliğine gereğince derslerin şişman yönünü bariz bölgede da hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

"Mesela güz mevsimini doğada öğreniyoruz. Yaprağa dokunarak, kuşların göçlerini doğada strateji ederek öğreniyoruz. Onun haricinde bahçemizde ilk teşrin işleri yapıyoruz. Yani 'yaşayarak öğrenme' dedikleri şeyi esasta enerjik şekilde yapıyoruz. Bu da evlatları okula bağlıyor. Yaptığımız bu emekleri toplumsal medyadan paylaşıyoruz. Bu sayede aşırı müspet art dönüşler alıyoruz. İlçe merkezinden de bu sene üç mektepli buraya kaydını aldırdı." diyen Mutluay, bunda barınağın tesirinin de şişman bulunduğunu tabir etti.

Öğrencilerden Cemre Şen, "Toşiba" ismini verdikleri bebek kediyi kaza merkezinde bulduğunu belirterek, "Kedileri aşırı seviyorum, aşırı iyi hayvanlar. Öğretmenimiz onları henüz aşırı sevdirdi. Her çağ onlara çaça veriyoruz, bakımlarını yapıyoruz. Teneffüste hile oynuyoruz, oyunlarımızda baştan sona onlar da var." diyerek konuştu.

Ata Yıldırım da normalde ilçede oturduklarını, sabık sene da evlerine DOĞRU ortak okula gittiğini belirterek, şunları anlattı:

"Adagüre İlkokulunu toplumsal medyada gördüm ve aşırı beğendim. Evimizde 2 kedi vardı, onları aşırı seviyorum. Sosyal medyada da bu okulu görür görmez ana ve babamı inandırma ederek naklimi buraya aldık. Onlar da elhak kedileri aşırı seviyor. Her sabahleyin babam beni buraya getiriyor, aşırı sevinçli saat geçiriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?