Yaşam

Pençe-Şimşek operasyonu gazisi, hastanede evlendirilmiş olduğu eşiyle acemi yaşama aşama attı

Pençe-Şimşek operasyonu gazisi, hastanede evlendirilmiş olduğu eşiyle acemi yaşama aşama attı
20-03-2022 13:01
Izmir

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyonu esnasında teröristlerce döşenen el inşası patlayıcının infilak etmesi kararı vurulan Piyade Komando Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, hastanede kıyılan nikahla yaşamını birleştirdiği eşiyle döndüğü memleketinde çadır hazırlığı yapıyor.

Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'nde sınavlara girerek bilirkişi çavuş rütbesini ele geçiren ve Tekirdağ Malkara 95. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda göreve başlamış olan Yüzer, terörle uğraş kapsamında dünya içi ve dünya dışı operasyonlara katıldı.

Bir spor salonunda tanıştığı Funda Nur Baykuş ile 2020 senesinde nişanlanan Yüzer, 25 Nisan 2021'de Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Şimşek operasyonu esnasında teröristlerce döşenen el inşası patlayıcının infilak etmesi kararı yaralandı.

Ağır dertli Yüzer, evvel müdahalenin arkası sıra Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne irsal edildi.

Zorlu otama süreci böylecene yaşama tutunan fakat birlikte kolu ve birlikte bacağını kaybeden Yüzer'e takma takıldı.

Yüzer, tedavisi esnasında kendisini bekâr bırakmayan nişanlısıyla orak ayı ayında hastanede planlı nikah töreniyle yaşamını birleştirdi. Taburcu edilen Yüzer, eşiyle el ele memleketine gelmiş şekilde dünkü dünyasına başladı.

"Hep onu sayıklamışım"

Gazi İbrahim Yüzer, AA muhabirine, er şekilde gittiği askerde kendisini oraya ilgilendiren hissettiğini ve orduda ikamet etmek istediğini söyledi.

Yaşanan patlamayı hatırlamadığını, gözlerini 4 çağ sonradan hastanede açtığında karşısında eşini gördüğünü özetleyen Yüzer, "Hep onu sayıklamışım. İnanamadım. Yaşadığımız proses emeksiz değildi. Kurtulabilir miyim kurtulamaz mıyım? Hayatta olduğumu, eşimin yanımda olmasından anladım." dedi.

Eşinin yardımıyla normalde 6 ay sürmesi müstelzim otama dönemini 4 ayda tamamladıklarını, onun verdiği ruhsal destekle yaşama tutunduğunu dile getiren Yüzer, "O ruhsal desteği anlatamam. Eşim herhangi birlikte daim yanımda oldu. Tedavi sürecinde herhangi birlikte daim Allah’a şükrettim. Hayattayım, eşim, sevdiklerim yanımda diye. Kısa müddette tedavim tamamlanınca etibba da baş döndürücü şaşırdı." niteleyerek konuştu.

Yaralı gazilerin tedavileri sürecinde sevdiklerinin verdiği moralin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Yüzer, takılan protezlere ısınma sürecinde de eşinin "buradan el ele çıkacağız, sen moralini bozma" sözlerinin moralini yükselttiğini söyledi.

"Bu günlere geldiysem eşimin sebebiyle diyebilirim"

Hayata baştan tutunduğunu ve namına ikinci birlikte talih verildiğine inandığını tamlayan Yüzer, hastanede kıyılan nikahın tedavisi devam eden gayrı gazilere de maneviyat olduğuna ayraç etti.

Yüzer, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hani birlikte gır vardır, 'iyi günde çirkin günde' diye. İşte o sözün esas anlamını ispatladık zira insanoğlu seviyorsa dobra günde çirkin günde sevgisini göstermesi lazım. Eşim de bunu bana gösterdi. Ben de ona dirlik tek devir ümidimi yitirmedim. Her devir düşüncesince onunla eskisi denli edinmek düşüncesince çabaladım. Eşim bana baş döndürücü iri dayanak oldu. Bugünlere geldiysem eşimin sebebiyle diyebilirim."

Düğün düşüncesince yaz aylarını düşündüklerini kaydeden Yüzer, mutluluk büyüklerini, komutanlarını, dostlarını ve kendisini sağlığına kavuşturan doktorları da çağırma edeceğini laflarına ekledi.

"Sevinç, mutluluk, sıkıntı herhangi birlikte şeyi birlikte arada yaşadım"

Funda Nur Yüzer ise nişanlısının yaralandığını öğrenir öğrenmez Ankara'ya gittiğini, almış olduğu evvel haberlerin baş döndürücü çaresiz bulunduğunu anlattı.

Umudunu tek yitirmediğini dile getiren Yüzer, "Beni beklediğini biliyordum, beni gıyaben gideceğine tek inanmadım zaten. Bana gır vermişti, 'hiç bırakmayacağım' diye. Yine bırakmayacağından emindim. Hastaneye vardığımda görüştürmediler. Kapısında kaldım biraz gün. Sonra uyandı, biraz dakika müsaade verdiler elden yanına girdim. O hatıra tanım edemiyorum. Sevinç, mutluluk, sıkıntı herhangi birlikte şeyi birlikte arada yaşadım. Anlatabileceğim birlikte ihtisas değildi. Ama gördüğüme o derece baş döndürücü sevindim ki neymiş ikinci birlikte yaşama başlamış gibiydik." niteleyerek konuştu.

Tedavi süreci başladığında nişanlısına güvendiğini ve birlikte an ilkin dirilmek düşüncesince çabalayacağını bildiğini özetleyen Yüzer, laflarını şöyleki tamamladı:

"Bir an ilkin kalkıp hayallerimi kalmış olduğu yerden bitmeme ettireceğine inanıyordum. Beraber atlatacağımızı, yanı sıra olduğumu ve düğünümüzün olacağını söyledim. İmkansız niteleyerek birlikte obje yoktur, yalnızca bizim düşüncesince devir aldı. Yaza düğünümüz mevcut onun hazırlıklarına başlıyoruz. Şimdiden herkesi çağırma ediyoruz. Hastalıkta ve sağlıkta yârenlik denen obje hakkıyla var. Günümüzde bu baş döndürücü çetin olsa da, mümin az olsa da hakkıyla var. İbrahim bizim için, vatanı düşüncesince gerekeni yaptı, demin gerekeni etme sırası bende. Artık herhangi birlikte devir yanındayım, katiyen bekâr bırakmayacağım ve bu arada yolumuza bitmeme edeceğiz."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?