Eğitim

Okuma yazma bilmiyor ama İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyor

Muğla'da hâlâ okuma-yazma bilmeyen 6 yaşındaki Ada Türk isminde kız çocuğu, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyor.

Okuma yazma bilmiyor ama İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyor
23-01-2023 13:07

Muğla'nın Menteşe ilçesinde canlı Damla-Mustafa Türk çiftinin 6 yaşındaki kızları Ada, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması ile uyanıklık çekiyor. 4 yaşlarında videolar yardımıyla 10 kıtayı ezberleyen ıvır zıvır çocuğun, İstiklal Marşı'nı ezbere okuması şaşırtıyor. Cep telefonunda hile sallanmak istediği yıllarda ana ve babasının İstiklal Marşı'nı açıp dinletmesi ile giderek İstiklal Marşı'nı ezberleyen Ada, çelimli belleği ile de uyanıklık çekiyor.

“Kızımızla alım çalım duyuyoruz”

Anne Damla Türk, çocuğunun önce kat İstiklal Marşı'nı ezbere okuduğunda sangılık yaşadıklarını tabir ederek, ”Ada, ulusal duyguları aşırı çelimli bulunan birlikte çocuk. 4 yaşından buyana filhakika İstiklal Marşı'nı çabaları ile ezberlemeye çalışıyordu. Telaffuzlarda aşırı yazık yapıyordu, kılıç o mevzuda araştırma görevlisi olduk. Okuma-yazma bilmemesine karşın 10 kıtayı ezberledi. Kızımızla alım çalım duyuyoruz” dedi.

Aykut Kurt

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?