Spor

Motokrosçu kardeşler, ayrımsız şampiyonalarda kalburüstü edinmek düşüncesince gaza basıyor

İzmirli motokrosçu Irmak ile Aras Efe Yıldırım kardeşler, katılacakları şampiyonalarda en dobra dereceleri çıkarmak düşüncesince çalışmalarını sürdürüyor.

Motokrosçu kardeşler, ayrımsız şampiyonalarda kalburüstü edinmek düşüncesince gaza basıyor
28-06-2022 12:03
Afyonkarahisar

Eylül ayında Afyonkarahisar'da düzenlenecek Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nda (WMX) Türkiye'yi ikinci kere özümleme edecek 17 yaşındaki Irmak Yıldırım, 15 yaşındaki kardeşi Aras Efe ile Afyon Motor Sporları Merkezi'nde idman yapıyor.

Yıldırım kardeşler, ikişer ayaklarına katıldıkları Balkan Motosiklet Birliği (BMU) Avrupa Şampiyonası ile Türkiye Motokros Şampiyonası'nın artan yarışlarında birincilik hedefine iktiran etmek düşüncesince antrenmanlarındaki hırslarıyla dikkati çekiyor.

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın hanımlar kategorisinin evvel dü ayağında da ikinci tam arazi düzlük Irmak, antrenmanların beraberinde katılmış olduğu yarışlarda kardeşiyle de aralarında lezzetli birlikte rakiplik bulunuyor.

BMU Avrupa Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası'nda ayrımsız anda çıktıkları pistte ablasıyla rakip bulunan Aras Efe de eski katılmış olduğu yarışlarda değişik dereceler elde etti.

"Bu sene elan dobra işler çıkaracağım"

Milli motokrosçu Irmak Yıldırım, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, evvel kere 2021'de Afyonkarahisar'da katılmış olduğu Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nda deneyim kazandığını söyledi.

WMX'in atmosferinin cümbüş verici, yarışçıların da hevesli bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, "Türkiye Motokros Şampiyonası'nda da yarışıyorum ancak evren şampiyonası denli olmuyor. Eylül ayında Afyonkarahisar'daki WMX'e gene katılacağım düşüncesince aşırı heyecanlıyım. Geçen seneye layıkıyla de görmüş geçirmiş olduğum düşüncesince bu sene elan dobra işler çıkaracağım. Elimden gelenin en iyisini yapacağım." sanarak konuştu.

"Hedefim inşallah birlikte numara olmak"

Yıldırım, kardeşiyle de BMU Avrupa Şampiyonası ile Türkiye Motokros Şampiyonası'nda ayrımsız kategoride başlama alarak yarıştıklarını anlattı.

Kardeşiyle müsabakanın namına ayrı birlikte cümbüş kattığını tamlayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yarışlarda ve antrenmanlarda Aras Efe ile aykırı ateş yaşıyoruz. Bir birimizi devrolmak düşüncesince pistte rakiplik içindeyiz. Birbirimize aykırı şekilde erke verdiğimizi düşünüyorum. Bu sayede de yarışlar elan gır gır geçiyor. Ama çıktığımız konkur ve antrenmanlarda Aras Efe, motor hakimiyeti ve şart şekilde benden elan iyi. Şu anda Türkiye Motokros Şampiyonası hanımlar kategorisinde ikinci sıradayım. Önümüzde 4 konkur elan var, gayem inşallah birlikte numara olmak."

"Hedeflerim doğrultusunda ilerliyorum"

Aras Efe Yıldırım da ablası Irmak ile birbirlerine sonsuz dayanak olduklarını söyledi.

Ablasının WMX'te yarıştığı düşüncesince alım çalım duyduğunu aktaran Yıldırım, "Benim de gayem Dünya Motokros Şampiyonası'na (MXGP) eklenmek ve o atmosferi yaşamak. Bu mevzuda en iri destekçim ailem. Hedeflerim doğrultusunda ilerliyorum." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?