Dünya

Moğolistan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra yardımlarını sürdürüyor

Moğolistan, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arkası sıra iane göndermeye bitmeme ediyor.

Moğolistan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra yardımlarını sürdürüyor
16-02-2023 15:07
Ankara

Depremden en aşırı etkilenen illerden Hatay'a revan Moğolistan Savunma Ataşesi Tümgeneral Badambazar Jambaa, iane emek harcamaları hakkında, AA'ya izah yaptı.

Jambaa, depremin ardından, Moğolistan hükümetinin Türk halkını doğrulamak üzere kontrol istirdat uzmanlarını, askeri kumluk hastanesi ekibini, başkaca insancasına iane malzemeleri gönderdiğini belirtti.

Moğolistan'dan toplanmış 35 nefis ortak ekibin gönderildiğini anlatım fail Jambaa, bu ekipten 10 bireyin hekim bulunduğunu ve kurulan askeri kumluk hastanesinde fariza aldığını aktardı.

Badambazar Jambaa, kontrol istirdat ekibinin, enkazdan 2'si bebek 8 kişiyi kurtardığını ve bu çalışmalara 2 köpeğin de katıldığını söyledi.

İnsani iane kapsamında, Türkiye'ye 5 titrem konserve et, bin yün battaniye, 20 Moğol anadan görme çadırı gönderildiğini dile getiren Jambaa, aşırı sayıda otağın ilerleyici günlerde deprem bölgelerine ulaştırılacağını kaydetti.

Jambaa, Türk halkına iane buyurmak üzere Moğolistan'da taharri memuru polis maşer müesseselerinin ve vatandaşların, iane kampanyası başlattığını ve kampanyanın halen bitmeme ettiğini aktararak, Türkiye'deki Moğol vatandaşların da iane çalışmalarına dayanak noktası verdiğini vurguladı.

"Türk halkının müşkülat karşısında el birliği süresince çalıştığını kıymetlendirmek beni aşırı gururlandırdı"

"Gaziantep ve Antakya'da Türk halkının ağır müşkülat karşısında nite bütünlük ve el birliği süresince çalıştığını kıymetlendirmek beni aşırı gururlandırdı" ifadesini kullanan Jambaa, "Orada bulunduğum zaman, ailelerin, evlatlarının çöküntü altında bulunduğunu bilerek, ortak umutla beklemesi, benim düşüncesince can sıkıcı ortak durumdu." dedi.

Deprem dalında her insanın familya kabil olduğuna ayraç fail Jambaa, her insanın birbirine dayanak noktası bulunduğunu dile getirdi. Jambaa, "İnanıyorum ki Türkiye halkı yegâne canevi kendisine bu saf afetin neticelerini endamsız müddette atlatabilir ve beraberce elan temiz ortak doğacak düz yazı edebilir." sanarak konuştu.

Jambaa, "Moğolistan kontrol istirdat ekibinin, bu dünya dışındaki ikinci görevi, önce kendisine Japonya'daki tsunami felaketinde fariza almıştı." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?