Spor

Kocaelispor ile Sakaryaspor, deprem bölgesi düşüncesince iane maçı oynayacak

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ni canlı Sakaryaspor ile Kocaelispor'un pakt başkanları, geliri "Asrın felaketi" namına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlere yollanmak gibi hazırlık maçı oynayacaklarını duyurdu.

Kocaelispor ile Sakaryaspor, deprem bölgesi düşüncesince iane maçı oynayacak
18-02-2023 14:09
Kocaeli

Kocaeli Stadyumu'nda 22 Şubat Çarşamba haset vakit 20.00'de oynanacak maçla ilgilendiren Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki müşterek restoranda planlı matbuat toplantısında mütekellim Kocaelispor Kulübü Başkanı Engin Koyun, depremde yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acele şifalar diledi.

Deprem bölgesindeki kişilere korumak istediklerini anlatım fail Koyun, Türkiye'nin ehemmiyetli camialarından Sakaryaspor ile Kocaelispor'un bu birlikteliğinin her insana dayanıklı olacağını kaydetti.

Koyun, sonsuz dostluğu ve rekabeti bulunan 2 kulübün, ağır günde de paradigma kola, çiğin omuza ülkesi düşüncesince elinden geleni yaptığını vurgulayarak, "22 Şubat'taki maçta tribünleri tıklım tıklım doldurup, Türkiye'ye müşterek ileti hasretmek istiyoruz. Depremzedelerin bekâr olmadığı, Kocaeli ve Sakarya'yla beraber, beraberce olduğumuzun mesajını hasretmek istiyoruz. Buradan toplanacak kaynağın hepsi deprem alanına gönderilecek. Sakarya ve Kocaeli endüstri kenti. Buradaki büyüklenme ve kurumlar özellikle edinmek az daha herkesten ehemmiyetli dayanak noktası bekliyoruz." diyerek konuştu.

Deprem bölgesindeki şahısların yaralarına deva olmayı hedeflediklerini aktaran Koyun, "İki şehir, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde iri ateş yaşadı. O nedenden dolayı Türkiye'de önceki kılıç başlatıyoruz. Neden? Çünkü onları en güzel kılıç anlıyoruz. Onların derdiyle en güzel yakınacak bu 2 camiayı görüyoruz." dedi.

Koyun, deprem sahasından Sakarya ve Kocaeli'ye getirilen depremzedelerin parasız adına pik gireceğini laflarına ekledi.

Genç: Depremde yaşadığımız acılarımız aynı

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cumhur Genç, iri kavim ve yurt adına depremin yaralarını sarıp, en çelimsiz sürede bu süreci atlatacaklarına inandıklarını söyledi.

Bu iane organizasyonunun parçası olmaktan büyüklük duyduklarını dile getiren Genç, "Bizim yeşilimiz aynı, siyahımız aynı, depremde yaşadığımız acılarımız aynı. Arada 40 kilometre bulunan 2 değişik kent kadar görünen lakin ticaretleri ortak, akrabalıkları kuma bulunan hiç müşterek şehiriz. Kocaelispor gelişigüzel devir bizim öncesiz dostumuz, sonsuz rakibimizdir. İnşallah bu rekabetimiz ve dostluğumuz, kulüpler yaşamış olduğu sürece bitmeme edecektir." halinde konuştu.

Genç, Kocaelispor ve Sakaryaspor'un kentlerinin en iri çıplak maşer kuruluşları (STK) bulunduğunu dile getirerek, "Bu organizasyonu gerçekleştirmek da kentlerin en iri STK'ları bulunan kılıç kulüplere düşerdi. Biz bunu yaptık. Bundan ahir beklentimiz; inşallah hiç gereksiz kerhane yapılmaksızın alnımızın akıyla bu pik çıkacağız. Dostluk içinde, yârenlik içinde, komşuluk ilişkileri içinde, en küçük münferit müşterek fenomen olmadan, dostluğun, kardeşliğin ne olduğunu, yaraların ne sarılacağını Türkiye'ye açıklamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arkası sıra katılımcılar, beraberce ışık çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?