Eğitim

Kış okulları İstanbul’da başarıyla uygulanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, yaz okullarının arkası sıra bu sene önce defa sömestir tatilinde de "bilim", "sanat", "matematik" ve "İngilizce" edinmek kabilinden 4 alanda, matrak ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarını içeren “Kış Okulları”nı başlattı. Kış okulları İs

Kış okulları İstanbul’da başarıyla uygulanıyor
27-01-2023 17:07

Kış Okullarının İstanbul'daki uygulamalarına ilişkin açıklamada mevcut İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, mevzuyla ilişik şunları söyledi:

“Millî Eğitim Bakanlığımız geçmiş kere “Yaz Okulu” uygulamalarını gerçekleştirdikten sonradan buradaki öğrencilerimizin, velilerimizin de beklentilerini de dikkate alarak gene geçmiş kere “Kış Okulu”nu yaşama geçirdi. Millî Eğitim Bakanlığımız, bilgi konuşma merkezlerimizde oluşturulan şita okullarıyla öğrencilerimize aşırı açık ortak yelpazede görgü bilimi bilimi kabul etme imkânı oluşturdu. Kış Okulu'nda öğrencilerimiz haftada dört gündüz herhangi ortak atölyeden 4'er bugün görgü bilimi bilimi alabiliyorlar. Bu eğitimler ortak hafta süresince on altı saate derece varıyor.

Öğrencilerimizin nazarıitibar sahalarına göre, başta matematik, İngilizce, bilgi ve konuşma sahalarında görgü bilimi bilimi görüyorlar. İngilizcenin beraberinde Japonca kabil ayrımlı gönül eğitimleri de alabiliyorlar. Robotik kodlama, yazılım, sayısal tasarım, drama, müzik, plastik sanatlar kabil nice işlik öğrencilerimizin tercihine sunuluyor. Öğrencilerimiz ortak taraftan tatilde aileleriyle kalifiye devir nakil imkânı bulurken ortak taraftan da Bakanlığımızın nice ayrımlı bölgede sunmuş olduğu görgü bilimi bilimi imkanlarından da yararlanıyorlar.

Bakanlığımız öğrencilerimize karneyle bu arada birer de iz armağan etti. Okumak filhakika en asliye kazanımlarımızdan bir tanesi olmalı. Öğrencilerimiz şita okuluna bitmeme ederken okumaya da bitmeme edecekler. Çocuklarımızın şita okullarında aldıkları eğitimler, zamanlarını kalifiye geçirmelerine, menfaatlerini hâlâ elleme anlatabilmelerine, yeterliliklerinin artmasına, şimdiki ve dünkü bilgilerle donanmalarına olanak tanıyor ve görgü bilimi bilimi tedris süreçlerine direkt ulama sunuyor.

Öğrencilerimiz şita okullarında eğlenerek öğrenecek ve elleme ortak dinlence geçirecekler. Yarıyıl tatili bitip görgü bilimi bilimi tedris başladığı devir da gene şişman ortak moralle ve enerjiyle sınıflarında olacaklar. Bu infaz düşüncesince Millî Eğitim Bakanlığımıza, Sayın Bakanımıza aşırı teşekkürname ediyorum. Velilerimize de çocuklarımıza destekleri düşüncesince aşırı teşekkürname ediyorum. Ayrıca etraflı bu etkinliklerde aşırı ehemmiyetli katkıları bulunan kalburüstü meslektaşlarımıza, aşırı teşekkürname ediyorum” Millî Eğitim Bakanlığı çeşidinden bu yıl geçmiş kere uygulamaya başlanan Kış Okulları projesi 6 Şubat'a derece bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?