Teknoloji

Kanada’da ortak değerli madeninde 30 bin salname temiz yavru mamut bulundu

Kanada’nın Yukon eyaletindeki müşterek değerli madeninde çalışanlar, vücudunun az daha kâffesi temiz biçimde 30 bin salname yünlü çocuk mamut buldu.

Kanada’da ortak değerli madeninde 30 bin salname temiz yavru mamut bulundu
25-06-2022 05:00
Toronto

Yukon’un Tr'ondek Hwech'in First Nation Yerli bölgesindeki kalburüstü kontrol sahalarında etkin madenciler, Kuzey Amerika'da bugüne derece mevcut "en eksiksiz" yünlü mamut fosilini ortaya çıkardı.

Yukon Turizm ve Kültür Bakanı Ranj Pillai, meydana getirdiği açıklamada, "Yukon, gelişigüzel devir Buzul Çağı ve Beringya muayeneleri düşüncesince arsıulusal üne erbap birlikte arazi olmuştur. Yünlü mamutun bu ehemmiyetli keşfinden coşku duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Yukon Hükümeti ve Tr'ondek Hwech'in First Nation Yerli topluluğundan meydana getirilen kuma açıklamada, Tr'ondek Hwech'in anadan görme Yerli branşında mevcut yünlü mamut yavrusuna Yerli Han dilinde "büyük çocuk hayvan" anlamına mevrut "Nun cho ga" ismi verildiği bildirildi.

Keşif sonrası alana tedricen mamutu inceleyici Calgary Üniversitesi ile Yukon Jeolojik Araştırmalar Enstitüsünden paleontolog ve jeologlar, mamutun 30 bin yıldan birlikte tomar birlikte müddet önceki Buzul Çağı'nda donduğuna inanıyorlar.

Calgary Üniversitesi paleontologlarından Grant Zazula, "Gerçek birlikte yünlü mamutla beniz yüze başlamak hayatımın en etraflıca hayallerinden biriydi. Bu imge bugün asıl oldu. Nun cho ga baş döndürücü dobra ve dünyada şimdiye derece keşfedilmiş en kusursuz buz dönemi hayvanlarından biri." sanarak konuştu.

Uzmanlar, tüylü mamutun kadın üzere göründüğünü ve 2007 senesinde Sibirya'da keşfedilen "Lyuba" isminde sanlı 42 bin yaşındaki çocuk yünlü mamutla ayrımsız boyda bulunduğunu açıkladı.

Avrasya ile Kuzey Amerika'da karışmış ve soyu bitmiş bulunan mamutlar, filgiller familyasındandır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?