Gündem

İzmir ve Manisa'da sağanak, bereket ve su baskınlarına illet oldu

İzmir ve Manisa'da öğleden sonraları çarpıcı bulunan sağanak zımnında taşma ve taşkınlar yaşandı.

İzmir ve Manisa'da sağanak, bereket ve su baskınlarına illet oldu
21-11-2022 17:09
İzmir

Buca'da sağanağın tesirini anide çoğaltması sonucu, kanallardaki suyun debisi yükseldi. Bazı alanlarda kanalların taşması kararı yöntemler su altında kaldı.

Yolların nehire döndüğü sokaklarda sürücüler güç anlamış olur yaşadı, bazısı yurttaşlar açıkça sandık kamyonetle taşkının yaşandığı bölgeden uzaklaştırıldı.

Kozağaç Mahallesi'nde ise giderlerin tıkanması zımnında su taşkınları yaşandı. Bazı ev ve iş yerlerine dolan su, boşaltma edilmeye çalışıldı.

İlçedeki 220/34 Sokak, 1056/1 Sokak, 572 Sokak, 470 Sokak ve Koşuyolu Caddesi'nde bazısı evlerden mevrut feyezan ihbarlarına itfaiye aracı aracı ekipleri müdahalede bulundu.

Sokaklardaki bazısı rögar kapaklarının da debinin artmasıyla yerinden çıkmış olduğu görüldü.

Sağanak sonrası Bornova ilçesi Işıkkent, Pınarbaşı, Altındağ ve Mevlana semtlerinde de bazısı ana yol ve sokaklar su altında kaldı. Bazı vasıtaların muhat kalmış olduğu görüldü.

"Kanallar temizlenmiyor"

Buca'da canlı vatandaşlardan Mustafa Eyüboğlu, AA muhabirine, değme rahmet yağdığında sokakların göle döndüğünü belirterek, "Buranın altında biçim var. Kanal sisli herhalde gitmiyor su. Kanalizasyonun gine yapılıp bağlanması lazım." dedi.

Vatandaşlardan Tijen Nazari ise levent boylu vakitten bu yana Buca'da oturduğunu söyleyerek, "Kanallar temizlenmiyor, kir içinde. Belediye bakmıyor. Aniden bastırdı, ehemmiyetli bulunan suyu çekmesi, su çekmiyor. Sel geldi resmen. Arabayı devirecek halde geldi. 3 zaman bekledim anca geçebildim. Bunu müşterek an geçmiş çözmeleri lazım." diyerek konuştu.

Manisa'daki taşkınlar

Manisa'da da aralıklarla tesirini artı sağanak zımnında Yunusemre Mahallesi ve Merkezeefendi Mahallesi 4910 Sokak'ta feyezan yaşanmış bulunan ev ve iş yerlerine itfaiye aracı aracı ekipleri engelleme etti. Bu alanda yolda muhat küsurat vasıtalar çekicilerle kurtarıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?