Yaşam

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bayram tatili yoğunluğu

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda, Ramazan Bayramı tatili zımnında ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda bayram tatili yoğunluğu
04-05-2022 16:56
İzmir

Çiğli ilçesinde bulunan, 130 türden kestirmece 2 bin hayvana ev sahipliği özne park, bayramda ailesiyle iyi ortak gündüz etmek talip İzmirliler ile bayram tatili zımnında kente gelenlerden nazarıitibar gördü.

Parka mevrut füru aslandan file, zürafadan kurda, timsahtan lemura sert baş döndürücü türden hayvanı görmenin coşkusunu yaşadı.

Ziyaretçiler, gezileri süresince ferah dolgunca foto çekerken Türkiye'de doğan önceki fil bulunan ve İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın remiz hayvanlarından 11 yaşındaki Asya Fili "İzmir" ve fil ailesi üyeleri, en baş döndürücü nazarıitibar gören hayvanat ortada toprak aldı.

Yoğunluk hasebiyle parkın girişinde anahtar kuyruğu oluştu.

İzmir'de canlı Murat Demirel, AA muhabirine, kayınpederinin bayram zımnında İstanbul'dan ziyarete geldiğini, ailecek iyi ortak gündüz etmek düşüncesince natürel yaşam parkını karışmak istediklerini anlattı.

Harun Çay da 4 yaşındaki kızı Deniz Ada, 7 yaşındaki oğlu Mustafa ve eşiyle iyi havayı görmek istediklerini kaydetti.

Parkı rastgele sene kesinlikle görüşme ettiklerini tamlayan Çay, "Bu sene bayrama emsal geldi. Çocukların en baş döndürücü zürafa dikkatlerini çekiyor, boyundan çevre sanırım. Bir de yılanları merakla izlediler." diyerek konuştu.

Oğlu Mustafa Çay da hayvanları görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, parkta aslan, fil, kaplan ve zürafa gördüğünü, en baş döndürücü aslanı sevdiğini söyledi.

Ziyaretçi sayısının 40 bini geçmesi bekleniyor

İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, natürel yaşam parkının İzmir'de gezilecek sahaların başlangıcında geldiğini anlatım etti.

Yeni insan koronavirüs (Kovid-19) salgını hasebiyle dü senedir bayramları ekşimtırak geçirdiklerini kaydeden Afşin, bu sene bahtiyar ortak bayram yaşadıklarını söyledi.

Afşin, parkı bayramın önceki haset 7 bin, ikinci haset 16 bin ziyaretçinin geldiğini aktararak, üçüncü haset de 20 bini aşmasını beklediklerini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?