Eğitim

İstanbul Topkapı Üniversitesi mezun öğrencilerini uğurladı

İstanbul Topkapı Üniversitesi ad değişikliği sonrası geçmiş destur törenini gerçekleştirdi. 2 bin 513 öğrencinin şehadetname almış olduğu merasim Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezinde yapıldı.

İstanbul Topkapı Üniversitesi mezun öğrencilerini uğurladı
24-06-2022 19:04

Pandemi sayesinde gerçekleştirilemeyen darülfünun izin törenleri yapılmaya başlandı. 21. asrın maharet ve donatıları ile terbiye ve tedris hayatlarını bütünleyen İstanbul Topkapı Üniversitesi öğrencileri planlı izin töreni ile diplomalarını aldı. Binlerce öğrencinin merasim böylelikle keplerini attığı etkinliğe tanık bulunan aileler ise hissî anlamış olur yaşadı. Törene Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Kırmızı ve Rektör Prof. Dr. Emre Alkin'in beraberinde aşırı sayıda akademisyen, öğrenci ve karı katıldı. Törende Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Plato Meslek Yüksekokulundan yekûn 2 bin 513 öğrenci diplomasını aldı.

“Mezunlarımız bizim öğrencilerimiz ve evlatlarımız şekilde kalmaya bitmeme edecekler”

Pandemi dolayısıyla 2 sene aradan sonradan fiziksel şekilde gerçekleşen izin töreni ile ilişik “Çok hissî birlikte gün” yaşıyoruz diye öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Emre Alkin “İstanbul Topkapı Üniversitesi adı ile evvel izin törenimiz bulunduğu düşüncesince aşırı heyecanlıyız. Öğrencilerimizi buradan Türkiye Cumhuriyeti'nin yapı felsefesine yakışan hanımefendiler ve beyefendiler şekilde uğurluyoruz. Gerek iş gerekse içtimai hayatlarında ahlaktan, nezaketten, akılcılıktan ve erdemlilikten katiyen vazgeçmemelerini istiyoruz. İktisada Yeniden Giriş kitabımda yazdığım üzere ‘Akıllı insanoğlu hatalarından öğüt alır. Çok kurnaz insanoğlu başkalarının hatalarından da öğüt alır.' Türkiye Cumhuriyeti avrat ve adamın denktaş haklarla medeniyete akilane yürümüş bulunduğu birlikte projedir. Değerli gençler, siz bu projenin en iyi ürünlerisiniz.” dedi.

“Biz hem mezunlarımızın bununla beraber öğrencilerimizin daima yanındayız” diyen Prof. Dr. Emre Alkin, “Bu nedenle kapımız daima onlara bariz olacak. Mezunlarımız bizim öğrencilerimiz ve evlatlarımız şekilde kalmaya bitmeme edecek.” ifadelerini kullandı.

“Öğrendiklerini henüz da müterakki taşımalılar”

Konuşmalarına tecrübelerini aktararak bitmeme fail Prof. Dr. Emre Alkin, “Belirli birlikte hoşnutluk geldikten sonradan iş yaşamında istikrarı getirmek gerekiyor. Lakin abra yerine hoşlanmadığı meslekte, iş dalında ilerlemeye etkin erat ağırbaşlı birlikte vebal yapar; geleceğine dokunca verir. Yeni görüşlere bariz olmaları aşırı önemli. Teknolojiyi sevmeli, ecnebi dillerini geliştirmeliler. Bizlerden öğrendiklerini henüz da ileriye taşımalılar.” diye laflarını sonlandırdı.

“Bizlerin saf mümessili şekilde ülkemize bedel katacaklar”

Prof. Dr. Emre Alkin'den sonradan kürsüye mevrut Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Kırmızı icra ettiği konuşmada, “Mezunlarımız burada ışıldayan ışıl parlıyor. İnşallah iş hayatlarında da parlamaya bitmeme edecekler.” dedi.

Mezunların tilmizlik yaşamında aşırı iri himmet sarfiyat ettiğini hatırlatan Kırmızı, “Sadece öğrencilerimiz değil aileleri de aşırı ehemmiyetli gayretler sarfiyat etti. Bir bebek okutmak hakkıyla aşırı iri birlikte fedakârlık ve emeğin sonucudur. Atatürk'ün “Bütün ümidim gençliktedir” lafından hareketle, bu itimatı boşa çıkarmayacaklarından, ülkemizin kalkınmasını sağlayacak birbirinden kalburüstü icraatları ortaya koyacaklarından on paralık şüphem yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Mezunları bundan sonradan iş dünyasına uğurladıklarını ve birbirinden bulunmaz çalışmalara imza atmalarını beklediklerini anlatım fail Kırmızı, “İstanbul Topkapı Üniversitesinin saf mümessili şekilde Türkiye'yi iklim içre ve iklim haricinde siyasi, politik, hesaplı ve nice bürokratik açıdan ihtimal de zat fikirlerini işe dönüştürerek bulunmaz birlikte müteşebbis şekilde asimilasyon edecekler. Deneyim aktarımına enine boyuna ehemmiyet veriyoruz. Bu nedenle mezunlarımızdan hevesli şekilde iş dünyasında fariza aldıktan sonradan doğacak nesiller ve bulunan öğrencilere de kere foto olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Metaverse Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruluyor

Mühendislik Fakültesi yerine kürsüye mevrut ve yenilikçi icraat kendisince bilim verici Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Zontul ise darülfünun içerisinde açılacak bulunan Metaverse Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılacak bulunduğunun bilgisini paylaştı. Prof. Dr. Metin Zontul icra ettiği açıklamada şunlara değindi:
“Mühendislik Fakültemizde tedris uzuv sayımız 25'e erişiyor. Bilişim dalında ehemmiyetli atılımlar yapıyoruz. Metaverse şirketimizin kuruluşunu yaptık. Metaverse evreninde eksiksiz sektörleri içine takanak birlikte fuar merkezi ayırmak istiyoruz. Ayrıca İstanbul Topkapı Üniversitesi içerisinde Metaverse Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ihdas etmek düşüncesince temaslarımızı sürdürüyoruz. Yapay Zeka erdemli lisans programımızı açtık. Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) erdemli lisans programı düşüncesince de müracaat yaptık. Uluslararası bölgede iş birliklerimizi değme sabık gündüz artırarak İstanbul Topkapı Üniversitesini Türkiye'nin enformatik üssü biçimine getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?