Sağlık

Hastaların imdadına 'ailece' koşuyorlar

Paramedik Ömer Topçu, 'Evli olduğumuzu söylemiyoruz hastalara fakat bunu paylaştığımızda da şaşırıyorlar. Uzun seneler beraberce çalıştığımız düşüncesince delik temasıyla anlaşıyoruz.' dedi.

Hastaların imdadına 'ailece' koşuyorlar
08-12-2021 11:45
Izmir

İzmir'de 112 Acil Sağlık İstasyonunda tanışan ve hayatlarını birleştiren çift, fariza icra ettikleri ambulansla hastaların imdadına "ailece" koşuyor.

33 yaşındaki paramedik Ömer Topçu ile 28 yaşındaki acele tababet teknisyeni Saime Topçu, 8 sene önceki Narlıdere 112 Acil Sağlık İstasyonu'nda fariza hazırlamaya başladı.

Birçok olayda bu arada hayat kurtaran çalışma arkadaşları, 2019 senesinde yaşamlarını tertip sonucu aldı.

Topçu çifti, evlenmelerinin peşi sıra da ayrımsız ambulansta fariza hazırlamaya başladı.

İzmir depremi özellikle kazanmak kabilinden nice felakette kol arkadaşlığı eden Topçu çifti, müşterek dirilik henüz kurtarabilmek düşüncesince el ele çalışıyor.

Ömer Topçu, AA muhabirine, eşiyle, fariza icra ettikleri istasyonda tanıştıklarını peşi sıra hayatlarının değiştiğini söyledi.

Hem ahacık tıpkı zamanda evde bu arada olduklarını tamlayan Topçu, şöyleki konuştu:

"Birbirimize henüz baş döndürücü saat ayırıyoruz. Evli olduğumuzu söylemiyoruz hastalara lakin paylaştığımızda onlar da şaşırıyor. Sonuçta tığ işlerimizi meraklı kendisine yapıyoruz. 112'de daima gelişim var. Ne devir nereye gittiğiniz, ne olaya gittiğiniz muhtemelen değil. Uzun seneler beraberce çalıştığımız düşüncesince cezaevi temasıyla anlaşıyoruz. Vaka sonra zat aramızda konuşmalarımız oluyor. Yanlış yahut fire müşterek biçimde müşterek şeyler yapılmış oldu mu sanarak konuşuyoruz."

Topçu, işlerini isteyerek yaptıklarını, eşiyle beraberce hayat kurtarmanın baş döndürücü dobra müşterek önsezi bulunduğunu anlattı.

Saime Topçu da Fethiye'de meydana getirilen nikah törenlerine dostlarının 112 Acil Sağlık ambulansıyla geldiğini, cankurtaran uğrunda çektirdikleri anı fotoğrafının kendisini baş döndürücü bahtiyar ettiğini söyledi.

Görevlerinin baş döndürücü ateşli bulunduğunu dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

"Mesleğimiz hususi yaşamımıza da yansıyor. Kafa yapımız aynı. Adrenalin ve heyecanı baş döndürücü dost müşterek çiftiz. Eşimle idman baş döndürücü dobra müşterek duygu. Hem mesaide tıpkı zamanda evde benim en iri destekçim. İşimizin en dobra tarafı şahısların yaşamını kurtarmak. Kalbi durmuş müşterek insanı esasen yaşama döndürdüğümüz an kendimizi kaybedip hastanın başlangıcında kendimizi alkışladığımız caba oluyor."

Topçu çiftiyle beraberce fariza eden paramedik Okan Yılgıncı da işlerinde kol uyumunun baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Onlar da kol bulunduğu düşüncesince bu ahenk işlerine baş döndürücü elleme yansıyor." sanarak konuştu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?